BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

Kovis pisze:
green7 pisze:
Kovis pisze: Kovis ja się nie muszę Tobie tłumaczyć czemu robię coś tak a nie inaczej. Takie mam "widzimisię" i już. To gdzie gram na demo czy w realu jak gram itd. nie ma znaczenia. Albo broker jest solidny albo jak to mówią "leci w kulki".
To teraz wytłumacz mi jak to jest, że BMF który twierdzi, że nie jest brokerem MM gdy przychodzi do wypłaty anuluje transakcje sprzed półtora roku ? Kto przepraszam był drugą stroną tych transakcji i w jakiż to sposób mogli je anulować ?
Rasumując: BMNF ściemnia na swojej stronie.
Że zacytuję klasyka "Kovis nie idź tą drogą". Czyli nie "wal ściemy" - wierz mi, nie opłaci się.
Nie tłumacz się, ale handel na demo to nie real.
Pisze o Currenexie nie MT4 - sprawdź sam różnicę.

Handlować na demo i zbudować automat który zarabia nie problem, otwórz ebay i kup sobie parę sztuk po 10$. Konkursy na demo i pokazanie wyniku - można zarobić 4000% - to szukanie mięsa armatniego, które później się karmi do wyzerowania rachunku tą ściemą...

Najbardziej mnie irytuje fakt, że wszyscy doskonale wiedzą jak się gra na poślizgach brokera typu mm - i dlaczego jest to możliwe TYLKO na mt4, a Ty próbujesz zgrywać "poszkodowanego" - mimo że znasz temat od początku i już zakładając rachunek wiesz, że albo Cie broker "wywali" na pysk, albo wypłaci i zamknie rachunek.
Dla mnie to dziecinada - otwieranie 30rachunków i próbowanie oskubać brokera -sorry - inwestorem lub traderem - nie nazwał bym takiej osoby. Rozumiem skalpowanie, daytrading lub poprostu gre na danych, ale luki w MT4 to dziecinada...
OK możemy nazwać ten typ "cwany informatyk" - nic więcej (moim zdaniem). Bo jeśli potrafisz zarabiać to siedzisz na ecn i masz wszystko w nosie, a nie szukasz szmacianych mt4.

Wracając do tematu - jeśli jest inaczej niż myślę - to mój temat BlackHorse - jest skierowany właśnie do takich osób jak Ty! (mam nadzieje):
"potrafię zarabiać, ale broker mt4 mi nie pozwala"
"gram na danych, ale broker mi nie pozwala"
"skalpuje, ale broker mi opóźnia zlecenia"
"broker podciąga mi pod sl zlecenia"

Zapraszam na currenex - REAL już od 1000$ i masz ecna z najniższą prowizją w PL - (daromanchester) proszę nie pisz o "flagach", bo mają licencje na całym świecie między innymi w Rosji - do której jak dobrze wiesz, akurat przyczepić się nie da jeśli chodzi o nadzór. Obsługiwałem rachunku wielomilionowe i nawet ułamka pipsa nie ściągnęli na minus.

życzę dużo zarobionych pipsów.
Pozdrawiam
Co ma do rzeczy metoda jaka green7 osiagnal zysk? Skoro broker jest STP, to znaczy, ze przekazuje zlecenia dalej, a sam pobiera jedynie prowizje. W takim modelu rynku broker nigdy nie jest stratny, bo zarabia jedynie na prowizjach i gra przeciw brokerowi jest z definicji niemozliwa. Jakim cudem broker mogl anulowac wstecz transakcje, ktore ponoc byly zawarte na realnym rynku?

Kovis, dobrze wiesz, ze sprawa nie rozchodzi sie o automaty greena7 tylko o to, ze z tym STP to byla zwykla sciema maskujaca MM. Oczywiscie, mozna argumentowac, ze CNX rzadzi sie innymi prawami, ale reputacji ten broker juz w moich oczach nie odzyska.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2012, 19:22 przez forex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

forex pisze: Co ma do rzeczy metoda jaka green7 osiagnal zysk? Skoro broker jest STP, to znaczy, ze przekazuje zlecenia dalej, a sam pobiera jedynie prowizje. W takim modelu rynku broker nigdy nie jest stratny, bo zarabia jedynie na prowizjach i gra przeciw brokerowi jest z definicji niemozliwa. Jakim cudem broker mogl anulowac wstecz transakcje, ktore ponoc byly zawarte na realnym rynku?

Kovis, dobrze wiesz, ze sprawa nie rozchodzi sie o to automaty greena7 tylko o to, ze z tym STP to byla zwykla sciema maskujaca MM. Oczywiscie, mozna argumentowac, ze CNX rzadzi sie innymi prawami, ale reputacji ten broker juz w moich oczach nie odzyska.
Metoda ma to do siebie że sprawdza się tylko na mt4 - lub mostkach ponieważ broker mm ma opóźnienia. Currenex nie ma podpięć więc tego nie zaznasz bo zlecenia idą na rynek. Mi chodzi o wprowadzanie w błąd porównując platformę currenex - do MT4

Nikt nic nie anulował - Mamy informacje że po 2latach ktoś coś chciał wypłacić - ja mam informacje że broker wypłacił i dla mnie finał. Bez dowodów to można jedynie pogadać co było 2lata temu. Niechce się z konkurencją sprzeczać bo to bez sensu. Jak by mi ktoś nie wypłacił z rachunku $ to sprawę skierował bym do nadzoru - czemu Green tego nie zrobił nie wiem - nie moje $. Nie rozumiem dmuchania tematu skoro temat jest prosty - nie ma kasy - należy się - walczymy o swoje - nadzór.
Chciałem to zrobić dla greena - rozmawiałem z dyrektorem, ale bez dowodów to mogę sobię tylko pogadać - ponieważ broker dał info że kasa została wysłana cała z zyskami. Koniec tematu - dla mnie, broker mający ponad 50.000 - chciałby robić sobie pod górkę oszukując na 200$ ? Panowie bądźmy poważni. Pisząc obsługując - mam na myśli widzę rachunki milionowe, a od właścicieli mam informacje - z podziękowaniem i gratulacjami że tak dobrze jeszcze im się nigdy nie handlowało - to dla mnie najlepsze "podziękowanie".

Pisanie moim zdaniem ściemy - bez dowodów jest jak pisanie o jakimkolwiek brokerze źle, co w moich oczach robi tylko konkurencja, która nie ma innych argumentów niż oczernianie...
Rodzinni brokerzy nie wypłacają i zamykają rachunki praktycznie codziennie - z tych samych powodów - MT4 to MM - i to się nie zmieni.

Green zna temat - tutaj nie ma co argumentować - każdy zna zasady MT4 i zasady ECN. Znając zasady mt4 pakuje się na minę.... (to moje prywatne zdanie).
Jeśli chodzi o automaty -ostatnimi czasy robią to dla nas firmy, ja się tym nie zajmuję bo nie mam czasu, nie wiem czy to jest proste proste czy nie - tego nie pisze bo nie wiem , ale nie róbmy z tego czarnej magii -to informatyka jak każda inna - liczy się pomysł.
Jeśli ktoś lubi walczyć nie tylko z rynkiem, ale również z brokerem - zapraszam na mt4 - może i taką adrenalinę lubi green - ja nie - dlatego wybrałem platformę Currenex .

Jeśli ktoś chce wiązać swoją przyszłość z Forexem nie ma innej ścieżki niż ecn - chyba że ktoś to robi dla hobby i handluje 0,1lota lub na demo.

Zaśmiecamy ciekawy wątek - najlepszej oferty na rynku, jeśli ktoś zna lepszego brokera i tam handluje obecnie z chęcią poznam tą ofertę na żywo - i udoskonalę swoją - dla traderów z PL zarówno tych "drobnych" i dużych Klientów.
Wybrałem i przetestowałem moim zdaniem najlepszą ofertę na rynku - oferuję ją dalej bo lepszej nie znam.

Z całą przyjemnością posłucham propozycji i możliwości udoskonalenia naszych produktów najlepiej na mail : office@blackhorsefx.com

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

Kovis wiadomo juz cos o wparowadzeniu par z PLN i depozytow w PLN?
Pozdr.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Kovis pisze:Mi chodzi o wprowadzanie w błąd porównując platformę currenex - do MT4
Nikogo w błąd nie wprowadzam od samego początku pisałem, że nie chodzi o platformę currenex ale mt4. Pokaż mi gdzież to porównuję currenex do mt4 ?
NIE do currenexu mam "ale" tylko do brokera. Moim zdaniem jeśli robi numery na jednej platformie równie dobrze może robić je na innej.
Kovis pisze:Jak by mi ktoś nie wypłacił z rachunku $ to sprawę skierował bym do nadzoru - czemu Green tego nie zrobił nie wiem - nie moje $. Nie rozumiem dmuchania tematu skoro temat jest prosty - nie ma kasy - należy się - walczymy o swoje - nadzór.
Widzę, że uparłeś się wypowiadać opinie w tematach o których nic nie wiesz. Skąd niby wiesz, że nie powiadomiłem nadzoru ? Jeśli nie wiesz to czemu sugerujesz, że tego nie zrobiłem ?
Spokojnie - sprawa w toku i nie omieszkam powiadomić o wynikach. Dobrze też zapewne orientujesz się, że sprawy z nadzorem nie załatwia się w kilka dni. Na wynik przyjdzie poczekać - pewnie parę miesięcy.
Kovis pisze:Chciałem to zrobić dla greena - rozmawiałem z dyrektorem, ale bez dowodów to mogę sobię tylko pogadać - ponieważ broker dał info że kasa została wysłana cała z zyskami.
Dzięki. Fakt zaproponowałeś pomoc. Choć później szczerze powiedziawszy miałem wrażenie, że niezbyt Ci to szło - a ja musiałem dopominać o jakiekolwiek informacje. Ale dzięki - próbowałeś. Pozostaje otwartą kwestia co będzie jeśli (czego nie życzę ani Tobie ani klientom) pojawią się inne podobne problemy. Czy wszystko co będziesz mógł ustalić to tyle, że wypłacono depozyt ....

To raz ... dwa to znowu manipulujesz. Z postu wcześniej:
Kovis pisze:2. Z kontaktu z dyrektorem finansowym całej grupy BMFN - pisałem Ci że depozyt został w całości wypłacony,
A tu wyżej już piszesz:
Kovis pisze:broker dał info że kasa została wysłana cała z zyskami.
Przecież przesyłałem Ci odpowiednie informacje mailem, masz też informacje od brokera i dobrze WIESZ, że wypłacony został depozyt a zyski "wyparowały".
Wiesz - a więc to co napisałeś wyżej to już manipulacja. Zresztą jeśli broker wypłacił mi całą kasę z zyskami to o co robił bym "zamieszanie" co ?
Kovis pisze:Koniec tematu - dla mnie, broker mający ponad 50.000 - chciałby robić sobie pod górkę oszukując na 200$
Tak, to też mnie niezmierne dziwi. Pomijając już kwoty (bo nie o takie chodziło). No i chyba nie chcesz powiedzieć, że ten broker ma 50.000 - bo było by to cokolwiek mało ....
Kovis pisze:Pisząc obsługując - mam na myśli widzę rachunki milionowe
Kovis pisze: Obsługiwałem rachunku wielomilionowe i nawet ułamka pipsa nie ściągnęli na minus
Acha ... widzisz rachunki milionowe klientów i wiesz, że nawet "ułamka pipsa ściągnęli na minus" ?
Jak to jest ? Platforma umożliwia Ci podglądanie tego jakie pozycje zawierają klienci ? I skąd wiesz, że ani pipsa im nie ściągnęło ? Wiesz po jakiej cenie chcieli zawrzeć transakcje ? Jak to możliwe ?

Kovis pisze:Pisanie moim zdaniem ściemy - bez dowodów jest jak pisanie o jakimkolwiek brokerze źle, co w moich oczach robi tylko konkurencja, która nie ma innych argumentów niż oczernianie...
O mnie mówisz? Jak tak to słucham: według Ciebie u kogo teraz pracuje co ? Może dowiem się czegoś nowego :)

Czy Twoim zdaniem sprawa wyglądała tak: gdzieś tak w 2010 podstępnie założyłem konto w firmie należącej do BMNF. Coś tam zarobiłem grając tam w sumie bodaj ponad rok czasu. Potem podstępnie nie wypłaciłem tych pieniędzy tylko poczekałem, aż nawiążesz współpracę z BMNF. A gdy to nastąpiło wysłałem polecenie zapłaty i ze spokojem oczekiwałem na anulowanie moich transakcji. A wszystko po to bym mógł "bezpodstawne" oczernić BMNF i zrobić dobrze Twojej konkurencji.
Kovis: może Ty powinieneś powieści fantastyczne pisać co ? :)

A co do dowodów: to przecież sam je potwierdzasz wyżej pisząc, że rozmawiałeś z dyrektorem BMNF. O czym? O sprawie której nie ma ? Spodziewałbym się więcej logiki w Twoich wypowiedziach.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ciepły-Lech
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ciepły-Lech »

Widzę, że uparłeś się wypowiadać opinie w tematach o których nic nie wiesz. Skąd niby wiesz, że nie powiadomiłem nadzoru ? Jeśli nie wiesz to czemu sugerujesz, że tego nie zrobiłem ?
Spokojnie - sprawa w toku i nie omieszkam powiadomić o wynikach. Dobrze też zapewne orientujesz się, że sprawy z nadzorem nie załatwia się w kilka dni. Na wynik przyjdzie poczekać - pewnie parę miesięcy.

Green - to jak to jest ? ... dwa lata temu nie wypłacili ci kasy... a teraz dopiero poruszasz temat ? może daj linka do posta w którym to pisałeś że broker ciebie oszukał ... z twoją historią musiałeś o tym wspomnieć gdzieś na forum...
Kovis pisze:Chciałem to zrobić dla greena - rozmawiałem z dyrektorem, ale bez dowodów to mogę sobię tylko pogadać - ponieważ broker dał info że kasa została wysłana cała z zyskami.
Dzięki. Fakt zaproponowałeś pomoc. Choć później szczerze powiedziawszy miałem wrażenie, że niezbyt Ci to szło - a ja musiałem dopominać o jakiekolwiek informacje. Ale dzięki - próbowałeś. Pozostaje otwartą kwestia co będzie jeśli (czego nie życzę ani Tobie ani klientom) pojawią się inne podobne problemy. Czy wszystko co będziesz mógł ustalić to tyle, że wypłacono depozyt ....

Tyle ... czy aż tyle ? wątpie by Kovis odpowiadał za konto które założyłeś
...z tego co widziałem w poprzednich postach 2 lata temu, do tego w innej firmie.. Jesteś klientem Blackhorsa ?... jeśli tak to napisz jak długo ?
ale jeśli wspierają ciebie w rozwiązaniu sprawy z którą spotkałeś się kilka lat temu... to Szacun sie należy

To raz ... dwa to znowu manipulujesz. Z postu wcześniej:
Kovis pisze:2. Z kontaktu z dyrektorem finansowym całej grupy BMFN - pisałem Ci że depozyt został w całości wypłacony,
A tu wyżej już piszesz:
Kovis pisze:broker dał info że kasa została wysłana cała z zyskami.
Przecież przesyłałem Ci odpowiednie informacje mailem, masz też informacje od brokera i dobrze WIESZ, że wypłacony został depozyt a zyski "wyparowały".
Wiesz - a więc to co napisałeś wyżej to już manipulacja. Zresztą jeśli broker wypłacił mi całą kasę z zyskami to o co robił bym "zamieszanie" co ?
Kovis pisze:Koniec tematu - dla mnie, broker mający ponad 50.000 - chciałby robić sobie pod górkę oszukując na 200$
Tak, to też mnie niezmierne dziwi. Pomijając już kwoty (bo nie o takie chodziło). No i chyba nie chcesz powiedzieć, że ten broker ma 50.000 - bo było by to cokolwiek mało ....

Green - ja tam nie wiem jakimi kwotami handlujesz ... ja jestem mały żuczek... Skoro ciebie oszukali.... i sprawa w toku to może daj screena z wykonanych transakcji ... z tego ile zarobiłeś... a ile wypłacili ?
Było by to najbardziej obiektywne...
Pozdro[/b][/b]

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ciepły-Lech pisze:Green - to jak to jest ? ... dwa lata temu nie wypłacili ci kasy... a teraz dopiero poruszasz temat ? może daj linka do posta w którym to pisałeś że broker ciebie oszukał ... z twoją historią musiałeś o tym wspomnieć gdzieś na forum...
Przeczytaj co napisałem wyżej: dwa lata temu to założyłem konto - wypłata poszła dopiero końcem tamtego roku. A o problemach pisałem gdzieś na początku tego wątku.
Ciepły-Lech pisze:Jesteś klientem Blackhorsa ?... jeśli tak to napisz jak długo ?
ale jeśli wspierają ciebie w rozwiązaniu sprawy z którą spotkałeś się kilka lat temu... to Szacun sie należy
Masz wsio opisane wyżej... Tak szacun - już to pisałem. Aczkolwiek nie mam złudzeń, że jak Kovis pisze "zrobił to dla mnie". Zrobił to bardziej dla siebie niż dla mnie :) Napisałem o problemach z BMNF w tym wątku a z oczywistych przyczyn dla jego biznesu takie problemy nie są dobre - więc dlatego chciał pomóc.
Ciepły-Lech pisze: i sprawa w toku to może daj screena z wykonanych transakcji ... z tego ile zarobiłeś... a ile wypłacili ?
Taa ... screena. Też już o tym pisałem - tu masz moje zdanie na ten temat:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=493
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Podsumowując :

* Nie grajmy na platformie MT4 - nawet u bardzo dobrych brokerów,
* Dokumentujmy swoje poczynania na rynku,
* Handlujmy u brokerów ECN,

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Podsumowując :

* Nie grajmy na platformie MT4 - nawet u bardzo dobrych brokerów,
* Dokumentujmy swoje poczynania na rynku,
* Handlujmy u brokerów ECN,
Amen...
Wszystko w temacie....

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Jaka propaganda .. o ja ... ja juz nie wiem kto pisze pod tym nickiem.. ale ... ja tu jeszcze wroce..

Stawiam 70% szans na to, że chcac dymać cnx będzie jak w mt4..
Kovis pisze: * Handlujmy u brokerów ECN,
czyli nie u BMFN nie u BHFX - tak ? :wink:

green7 popros BMFN o potwierdzenie przelewu.. nie potwierdzą, a masz proof na transakcje i archiwum i oswiadczenia wg ktore zrobili przelew, zglos na policje :D
W sumie zero roboty.. tylko spisac protokol.. reszta sie zajmie europol..
Kovis pisze: Jak by mi ktoś nie wypłacił z rachunku $ to sprawę skierował bym do nadzoru
I skonczyl jak forexpolska.. z AVAFX..

Odklejcie ten temat .. bo nie wiem jak mozna go polecac.. podobnie aplari polska... bhfx na stronie ma pelno sciemy.. znow bedzie placz...
Polecajcie cos co budzi zaufanie..
zz poszukaj jakiegos blizej uregulowanego broka z cnx.. UREGULOWANEGO.. nie wiem LCG z UK czy cos.. sprowadzcie na forum ich IB i bedzie clear..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze:zz poszukaj jakiegos blizej uregulowanego broka z cnx.. UREGULOWANEGO.. nie wiem LCG z UK czy cos.. sprowadzcie na forum ich IB i bedzie clear.
Problem bierze się z tego że powinny to robić banki oraz Państwowe instytucje nadzoru...,a nie pasjonaci, amatorzy co na chwilę na forum wpadną...,potem się dziwimy że największe firmy w Polsce dziesiątki miliardów zł tracą np. na opcjach...
Reasumując,tragedia jest...,no ...tyle w temacie...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ