BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

daromanchester pisze:green7 Ty to chyba jesteś na jakiejś wewnętrznej czarnej liście brokerów.
No może:)
Aczkolwiek przypadki anulowania transakcji sprzed kilku miesięcy trafiły mi się jak do tej pory 2. Jeden u jakiegoś małego rosyjskiego brokera (wiem, wiem sam się prosiłem grając tam) a drugi właśnie w BMNF. O ile pierwszy nie był dziwny to BMNF mnie dosyć zaskoczyło bo miałem raczej o nich dobre zdanie. Ale okazało się, że w przenieśli firmę spod kontroli w USA na rynek europejski. I teraz sobie pozwalają na takie numery. Jeśli robią takie rzeczy przy niezbyt dużych kwotach to co nam się może trafić po wpłaceniu większej kasy ?

ZZ tą kontrolą CFTC z 20 lat to ma jednak ciut racji :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

green7 pisze:ZZ tą kontrolą CFTC z 20 lat to ma jednak ciut racji
No nie myślałem że do tego dożyje :D
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

konik2007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: konik2007 »

Ja nie rozumiem o co chodzi z anulowaniem czegoś z przed kilku miesięcy?
To co ile Ty kasę wypłacasz z rachunku? Masz jakieś dowody ?
Ja grałem w rożnych miejscach i jakoś nie narzekam teraz.

Zaczynałem w XTB (wstyd i hańba) bo w PLN rachunek i 5 min od domu maja biuro (i co z tego ze rachunek w pln jak na sam spread szlo mi 500zł więcej niż teraz i okradli mnie i mam wszystko email i screen), na jednym kompie mialem demo z Alparii na drugim real, jak na Alparii wykres skakał do góry to na XTB wywalono mojego SL później szlo do góry.

Nic nie moglem zrobić! Teraz jest OK wiec jeśli nie masz dowodów to bez sensu robić zamieszanie.
Kilka osób się mnie pytało czy naprawdę jest ok i mowie jest ok!
green7 pisze:
daromanchester pisze:green7 Ty to chyba jesteś na jakiejś wewnętrznej czarnej liście brokerów.
No może:)
Aczkolwiek przypadki anulowania transakcji sprzed kilku miesięcy trafiły mi się jak do tej pory 2. Jeden u jakiegoś małego rosyjskiego brokera (wiem, wiem sam się prosiłem grając tam) a drugi właśnie w BMNF. O ile pierwszy nie był dziwny to BMNF mnie dosyć zaskoczyło bo miałem raczej o nich dobre zdanie. Ale okazało się, że w przenieśli firmę spod kontroli w USA na rynek europejski. I teraz sobie pozwalają na takie numery. Jeśli robią takie rzeczy przy niezbyt dużych kwotach to co nam się może trafić po wpłaceniu większej kasy ?

ZZ tą kontrolą CFTC z 20 lat to ma jednak ciut racji :)

green7
Maniak
Maniak

konik2007 pisze:Ja nie rozumiem o co chodzi z anulowaniem czegoś z przed kilku miesięcy?
To co ile Ty kasę wypłacasz z rachunku? Masz jakieś dowody ?
A co to ma za znaczenie co ile? Co ile trzeba wypłacać, żeby broker był uczciwy ?:) A dowody ? Tak mam - ale nie zamierzam tu czegokolwiek udowadniać - cokolwiek bym nie pokazał to będą tacy, dla których będzie to mało. A to zrzut będzie z painta a to font będzie krzywy itd. Znam to i pewnie nawet jakbym miał przysłowiowe potwierdzenie z 20 lat przez CFTC to by nie stykło :)

Reasumując: możesz wierzyć, możesz nie wierzyć - Twoja wola. Ja tylko mówię, że na BMNF można się przejechać (choć mój przypadek dotyczył platformy mt4).
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

green7 pisze: (choć mój przypadek dotyczył platformy mt4).
to juz wszystko jasne znow grales na opoznienia a pozniej sie dziwisz ze broker zly bo nie daje sie wyrolowac, choc oczywiscie anulowanie transakcji po miesiacach to poprostu kpina, dali sie przerobic powinni wypacic

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

green7 pisze: Mi gdy przyszło do wypłaty BMNF anulował wszystkie pozycje - ostatnią zawartą ponad rok temu. A broker chwali się na stronie, że nie jest MM ...
Dlatego warto ujawniać wszelkie ściemy...
1. Podajesz firme BMFN, a nie Tradeview - a tam miałeś rachunek,
2. Z kontaktu z dyrektorem finansowym całej grupy BMFN - pisałem Ci że depozyt został w całości wypłacony,
3. Handlowałeś na MT4 - znasz zasady, nie bądź naiwny...
4. Handluj na Currenexie i zarabiaj - nie oszukuj brokera - bo nie da rady, przynajmniej nie w długim terminie - prędzej czy później Ci podziękują,

Czegoś nie rozumiem - potrafisz zarabiać - w takim razie czemu problemem jest wpłata 1000$ i handel na 2krotnie niższej prowizji ?
Jesteś mistrzem xtb - robisz tysiące procent - skąd przywiązanie do mt4? przecież musisz dobrze liczyć własną $, a rachunek jest prosty, grasz przeciw brokerowi - przegrywasz - chyba że jesteś mistrzem rachunków demo...

green7
Maniak
Maniak

Kovis pisze:1. Podajesz firme BMFN, a nie Tradeview - a tam miałeś rachunek,
Dobrze wiesz, że wszystko szło przez bmnf. Maile adresowane były z/do BMNF. Umowa jest z BMNF.
Tradeview to tylko ich marka. Zresztą łatwo się przekonać zaglądając na http://www.tradeviewforex.com/
Co mamy na dole ? Adres BMNF. Co widzimy na stronie "about" :
Tradeview Forex is a trading name of Boston Merchant Financial, Ltd. (BMF)
Więc proszę nie pisz takich bzdur.
Kovis pisze:2. Z kontaktu z dyrektorem finansowym całej grupy BMFN - pisałem Ci że depozyt został w całości wypłacony
Acha. Czyli tym samym potwierdzasz, że jednak konto miałem w BMFN (bo przecież skąd dyrektor BMFN wiedziałby o tym co mi wypłacono).

Fakt zgadza się - depozyt mi zwrócono. Tyle, że nie o depozyt chodzi a o zysk. Też o tym dobrze wiesz.
Kovis pisze:3. Handlowałeś na MT4 - znasz zasady, nie bądź naiwny...
Jak już pisałem: handlowałem nie tylko u nich. Ale takie numer spotkał mnie tylko z ich strony i jeszcze jednego rosyjskiego brokera. Ten rosyjski mnie nie zdziwił - BMNF tak.
Kovis pisze:Czegoś nie rozumiem - potrafisz zarabiać - w takim razie czemu problemem jest wpłata 1000$ i handel na 2krotnie niższej prowizji ?
Jesteś mistrzem xtb - robisz tysiące procent - skąd przywiązanie do mt4? przecież musisz dobrze liczyć własną $, a rachunek jest prosty, grasz przeciw brokerowi - przegrywasz - chyba że jesteś mistrzem rachunków demo...
Kovis ja się nie muszę Tobie tłumaczyć czemu robię coś tak a nie inaczej. Takie mam "widzimisię" i już. To gdzie gram na demo czy w realu jak gram itd. nie ma znaczenia. Albo broker jest solidny albo jak to mówią "leci w kulki".
A BMNF leci.

Dowód: http://www.tradeviewforex.com/about_us.aspx
3 akapit od góry:
Tradeview Forex is not a market maker. Your account is held with BMF who is a registered entity with the Federal Financial Markets Service.
To teraz wytłumacz mi jak to jest, że BMF który twierdzi, że nie jest brokerem MM gdy przychodzi do wypłaty anuluje transakcje sprzed półtora roku ? Kto przepraszam był drugą stroną tych transakcji i w jakiż to sposób mogli je anulować ?
Rasumując: BMNF ściemnia na swojej stronie.
Że zacytuję klasyka "Kovis nie idź tą drogą". Czyli nie "wal ściemy" - wierz mi, nie opłaci się.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

green7 pisze:To teraz wytłumacz mi jak to jest, że BMF który twierdzi, że nie jest brokerem MM gdy przychodzi do wypłaty anuluje transakcje sprzed półtora roku ? Kto przepraszam był drugą stroną tych transakcji i w jakiż to sposób mogli je anulować ?
Ja omijam brokerów jak widzę czerwone flagi.
Pierwszą są bonusy od depozytu, Tradeview to ma.
Drugą jeśli broker uważa że jest STP a zwraca kasę za poślizgi.
Potem już nie muszę wnikać głębiej. To mi wystarcza żeby dokonać wstępnej selekcji.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

green7 pisze: Kovis ja się nie muszę Tobie tłumaczyć czemu robię coś tak a nie inaczej. Takie mam "widzimisię" i już. To gdzie gram na demo czy w realu jak gram itd. nie ma znaczenia. Albo broker jest solidny albo jak to mówią "leci w kulki".
To teraz wytłumacz mi jak to jest, że BMF który twierdzi, że nie jest brokerem MM gdy przychodzi do wypłaty anuluje transakcje sprzed półtora roku ? Kto przepraszam był drugą stroną tych transakcji i w jakiż to sposób mogli je anulować ?
Rasumując: BMNF ściemnia na swojej stronie.
Że zacytuję klasyka "Kovis nie idź tą drogą". Czyli nie "wal ściemy" - wierz mi, nie opłaci się.[/quote]

Nie tłumacz się, ale handel na demo to nie real.
Pisze o Currenexie nie MT4 - sprawdź sam różnicę.

Handlować na demo i zbudować automat który zarabia nie problem, otwórz ebay i kup sobie parę sztuk po 10$. Konkursy na demo i pokazanie wyniku - można zarobić 4000% - to szukanie mięsa armatniego, które później się karmi do wyzerowania rachunku tą ściemą...

Najbardziej mnie irytuje fakt, że wszyscy doskonale wiedzą jak się gra na poślizgach brokera typu mm - i dlaczego jest to możliwe TYLKO na mt4, a Ty próbujesz zgrywać "poszkodowanego" - mimo że znasz temat od początku i już zakładając rachunek wiesz, że albo Cie broker "wywali" na pysk, albo wypłaci i zamknie rachunek.
Dla mnie to dziecinada - otwieranie 30rachunków i próbowanie oskubać brokera -sorry - inwestorem lub traderem - nie nazwał bym takiej osoby. Rozumiem skalpowanie, daytrading lub poprostu gre na danych, ale luki w MT4 to dziecinada...
OK możemy nazwać ten typ "cwany informatyk" - nic więcej (moim zdaniem). Bo jeśli potrafisz zarabiać to siedzisz na ecn i masz wszystko w nosie, a nie szukasz szmacianych mt4.

Wracając do tematu - jeśli jest inaczej niż myślę - to mój temat BlackHorse - jest skierowany właśnie do takich osób jak Ty! (mam nadzieje):
"potrafię zarabiać, ale broker mt4 mi nie pozwala"
"gram na danych, ale broker mi nie pozwala"
"skalpuje, ale broker mi opóźnia zlecenia"
"broker podciąga mi pod sl zlecenia"

Zapraszam na currenex - REAL już od 1000$ i masz ecna z najniższą prowizją w PL - (daromanchester) proszę nie pisz o "flagach", bo mają licencje na całym świecie między innymi w Rosji - do której jak dobrze wiesz, akurat przyczepić się nie da jeśli chodzi o nadzór. Obsługiwałem rachunku wielomilionowe i nawet ułamka pipsa nie ściągnęli na minus.

życzę dużo zarobionych pipsów.
Pozdrawiam

green7
Maniak
Maniak

Kovis pisze:Najbardziej mnie irytuje fakt, że wszyscy doskonale wiedzą jak się gra na poślizgach brokera typu mm - i dlaczego jest to możliwe TYLKO na mt4, a Ty próbujesz zgrywać "poszkodowanego" - mimo że znasz temat od początku i już zakładając rachunek wiesz, że albo Cie broker "wywali" na pysk, albo wypłaci i zamknie rachunek.
Dla mnie to dziecinada - otwieranie 30rachunków i próbowanie oskubać brokera -sorry - inwestorem lub traderem - nie nazwał bym takiej osoby. Rozumiem skalpowanie, daytrading lub poprostu gre na danych, ale luki w MT4 to dziecinada...
OK możemy nazwać ten typ "cwany informatyk" - nic więcej (moim zdaniem). Bo jeśli potrafisz zarabiać to siedzisz na ecn i masz wszystko w nosie, a nie szukasz szmacianych mt4.
A mnie irytuje fakt wydawania opinii w sprawach o których nie ma się kompletnie pojęcia. Zrobiłeś kiedyś jakiś automat ? Z tego co wiem to NIE. Wiesz coś o pisaniu EA ? Z tego co wiem to NIE. Masz jakiekolwiek pojęcie jakie EA (i czy w ogóle EA) grało w BMNF ? NIE. Wiesz czy i z jakim skutkiem handluje u ECN? NIE.
Więc przepraszam - o czym piszesz? Po co wydajesz opinie o czymś o czym nie masz bladego pojęcia ?

Kovis pisze:Wracając do tematu - jeśli jest inaczej niż myślę - to mój temat BlackHorse - jest skierowany właśnie do takich osób jak Ty!
Ależ oczywiście mam nadzieję, że Currenex jest lepszą platformą niż mt4. Okaże się.... może się też okazać, że to co podejrzewa i pisze tu między wierszami Reptil jest prawdą i CNX umożliwia podobne manipulacje jak mt4. Oby nie. Pożyjemy zobaczymy.
Tym niemniej ja widząc literki BMN wolę trzymać się od nich z daleka. Tego nauczyło mnie moje doświadczenie i o tym piszę. I tyle w temacie.
Na szczęście też BMNF nie jest jedynym brokerem udostępniającym CNX.
Kovis pisze:licencje na całym świecie między innymi w Rosji - do której jak dobrze wiesz, akurat przyczepić się nie da jeśli chodzi o nadzór
Po pierwsze rosyjski nadzór IMHO jest niespecjalny. Po drugie co on ma do tego? Dobrze wiesz, że handlując z BMNF podlega się pod nadzór bułgarski a nie rosyjski.
A jak nie wiesz to polecam zapoznanie się np. z punktami 23 i 24 umowy dostępnej tutaj:
http://www.bmfn.eu/applications/onlinea ... eement.pdf
Kovis pisze: Obsługiwałem rachunku wielomilionowe i nawet ułamka pipsa nie ściągnęli na minus.
No mi też nie ściągnęli. Aż do czasu gdy wysłałem zlecenie wypłaty. Wtedy sobie odbili. Może też powinieneś w końcu spróbować coś wypłacić ? :)

A co do tego obsługiwania wielomilionowych rachunków to uważaj pisząc takie rzeczy. Chyba nie muszę tłumaczyć czemu.
Kovis pisze:życzę dużo zarobionych pipsów.
Wybieram się na urlop - więc zamiast pipsów wolałbym dobre warunki śniegowe.
Ale wzajemnie.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ