BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

quapi pisze:Bawię się demem od pół godziny. Faktycznie, chodzi jak burza, nie obciąża systemu, miodzio. Bardzo intuicyjny,
Jest zaje..bisty..
quapi pisze:I jeszcze jedno - dziwaczne wydaje mi się, że po zamknięciu zlecenia "z ręki" nie kasuje się odnośne SL i TP, trzeba pamiętać
Tak, trzeba o tym pamiętać że należy je anulować..!!!
Kovis pisze:Podsumowanie jeśli posiadasz pozycje buy na 1lot (1.3310) i dasz ochronne (SL) na 1lot po cenie (1.3305) i kolejne sell niżej 1.3304 to nie potrzeba więcej depozytu ponieważ SL zamknie Ci buy - który potrzebuje depozytu na utrzymanie.
Kovis nie zrozumieliśmy się..
Wiesz ja z manuala .. i gdy jest młyn to muszę w sobie mieć wytresowane...gotowe rozwiązania.. bo na myślenie nie ma czasu..
Jeszcze raz..,piszę a Ty potwierdż..
Składam zlecenie MARKET,następnie zlecenie chroń pozycję // wcześniej np.w preferencjach ustawiłem np. SL i TP po 50 pip,jedziemy dalej teraz chcę zmienić ,aby było zlecenie chronione SL, ustawiam w tym nowym chroń pozycję np. SL 20 pip ,a TP 100 pip i jego składam..,teraz pytanie czy od niego // tego drugiego ochronnego// pobiera dodatkowy depozyt?// na demo nie pobiera// ,po złożeniu tego drugiego ochronnego ,anuluję to pierwsze ochronne to po 50 pip .
Reasumując czy można spokojnie tak w realu robić? i czy pobiera w realu od tego drugiego depozyt?// różnie to bywa na różnych platformach// dlatego pytam,a ja to muszę w sobie wytresować... :P // jeżeli tak można to dużo mi to rozwiązuje..//

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Na demo i na real nie pobiera... :) Można.

Pracujemy nad modyfikacjami - szukamy programistów - może ktoś się podejmie - jest parę tematów - jedna ekipa pracuje, ale nie jest łatwo. :)

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krys3000 »

Kovis pisze:Na demo i na real nie pobiera... :) Można.

Pracujemy nad modyfikacjami - szukamy programistów - może ktoś się podejmie - jest parę tematów - jedna ekipa pracuje, ale nie jest łatwo. :)
Chętnie się podejmę, ale potrzebuję opis do API bowiem trudno się czegoś podjęć nie mając dokumentacji.

Krzysiek

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Problem w tym, że nic nie mają, pisałem już i prosiłem kilka razy. Spróbuje jeszcze raz...

Może na początek uda Ci się - sprawić, aby uruchomić kilka platform - różny login na jednym komputerze. To też by ułatwiło nieco pracę.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Pytanie o prowizję: na demo nie zaobserwowałem takiej pozycji w żadnym raporcie - czy jest ona wliczona w spread a jeśli tak - to ile wynosi? Jakas regresywna tabela? Bo sam spread jak na ECN jest duży - od 0,9 do 1,3

I ponawiam pytanie z wczoraj - czy jest jakaś możliwość, by poziomy SL i TP były widoczne na wykresie?
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

quapi pisze:Pytanie o prowizję: na demo nie zaobserwowałem takiej pozycji w żadnym raporcie - czy jest ona wliczona w spread a jeśli tak - to ile wynosi? Jakas regresywna tabela? Bo sam spread jak na ECN jest duży - od 0,9 do 1,3
Wasnie. Jest poyzcja w tabeli -prowizja- ale tam nic nie ma napisane, a spread pozostawia wiele do życzenia.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

quapi pisze:Pytanie o prowizję: na demo nie zaobserwowałem takiej pozycji w żadnym raporcie - czy jest ona wliczona w spread a jeśli tak - to ile wynosi? Jakas regresywna tabela? Bo sam spread jak na ECN jest duży - od 0,9 do 1,3

I ponawiam pytanie z wczoraj - czy jest jakaś możliwość, by poziomy SL i TP były widoczne na wykresie?
Witam - demo służy tylko i wyłącznie do nauki platformy - nie mamy tam podczepionych tylu dostawców co na rachunkach rzeczywistych i jest tylko jeden serwer przez co nie chodzi to tak dobrze jak na rachunkach rzeczywistych.
Nie ma raportu na demo odnośnie prowizji -na demo jest już wliczona w spread (commision).
Na realnym rachunku w raportach jest podliczenie ile wynosi prowizja przy każdym zleceniu.
(obecnie nie ma możliwości aby SL i TP były widoczne na wykresie).

Tabeli spreadów brak, ponieważ to jest spread zmienny od 0pipsów na każdej parze walutowej :

Obecnie jest promocja do końca roku dla wszystkich rachunków do 50.000$ prowizja na poziomie 0,3pipsa. W nowym roku wróci do 0,4pipsa.
Sam spread jest od 0 do 0,8 pipsa na eur.usd.
Od 0 do 1 na gbp.usd, od 0 do 2na gbp.jpy.
Więc trzeba by średnią cene spreadu podawać.

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Kovis pisze:Obecnie jest promocja do końca roku dla wszystkich rachunków do 50.000$ prowizja na poziomie 0,3pipsa. W nowym roku wróci do 0,4pipsa.
Czy 0,4 pipsa jest to łączny koszt prowizji za otwarcie i zamknięcie pozycji, czy też jest to liczone oddzielnie 0,4 pisa za otwarcie i 0,4 pipsa za zamknięcie, a więc w sumie 0,8 pipsa?
U większości ECN podaną wysokość prowizji w rzeczywistości trzeba pomnożyć razy dwa, bo jakby nie patrzeć zarówno otwarcie jak i zamknięcie pozycji jest z punktu widzenia rynkowego takim samym rodzajem transakcji i broker pobiera prowizję od kwoty tej transakcji – tak więc logika podpowiada mi, że w BHFX jest podobnie, ale dobrze byłoby doprecyzować, bo na demo tego sprawdzić nie można.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

0,4 za otwarcie i 0,4 za zamknięcie czyli razem 0,8
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Wygląda to tak jak na platformach mt4 tylko że u nas zamiast spreadu (który jest nie zmieniany) ile da rynek Klientowi tyle dostaje stąd czasami spread ujemny.
Wracając do prowizji obecnie : od 0,2pipsa. Dla rachunków do 50.000$ jest obecnie 0,3pipsa.

Platforma MT4 - MM/ STP: cena 1.4321
oczekujące BUY - 1,6pipsa spread (plus poślizgi)
Więc dostajemy cenę 1.43226
Zamknięcie 1,6pipsa spread (plus poślizgi) + 0 prowizji
Więc cena BID musi podskoczyć o 1,6pipsa abyśmy wyszli na zero.

Łącznie Klient musi wywalczyć 1,6pkt zmiany na rynku po cenie BID, aby wyjść na "zero". Przy średnim poślizgu rzędu 0,3 - 0,9pipsa szanse Klienta na wyjście na 0 maleją.

Platforma Currenex - ECN : cena 1.4321
BUY - 0pipsa spread + 0,2 prowizji = 0,2pipsa,
Więc dostajemy cenę 1,43212
Zamknięcie - 0pips spread + 0,2prowizji = 0,2pipsa = 1.4321,4

Możemy zaoszczędzić nawet 1,2 pipsa na każdym zleceniu. Plus dodatkowo brak poślizgów - na których każdy Klient średnio traci od 0,3 - 1 pipsa na otwarciu i zamknięciu więc łącznie od 0,6do 2pipsów na jedno zlecenie.
Proszę otworzyć platformę i porównać jaką cenę dostajemy do ceny jaką chcieliśmy. 8)

ODPOWIEDZ