BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

zz pisze: Z tego co widzę to można składać do 1 zlecenia wielokrotność zleceń obronnych,to trochę dziwne..
Pytanie mogę zrobić tak że w prefenencjach ustawiam np. 50 pip SL i 50 pip TP następnie składam zlecenie market i momentalnie obronne z tymi 50 pip,następnie składam następne chroń pozycję ustawiam np. na 20 SL i 100 TP składam też to drugie zlecenie następnie anuluję to pierwsze chroń pozycję,można tak robić?,czy czekają tam jakieś pułapki ?.
Kovis można tak robić?,nie ma żadnych pułapek w realu takim podejściem?.
Pozdrawiam.
Witam,
przepraszam że tak długo nic nie pisałem, masę tematów i staram się realizować wszystkie po mału.
1) można składać wielokrotność zleceń obronnych.
2) pułapki nie czekają - każde zlecenie możesz składać kiedy chcesz (pisze dla tych którzy grają - w szczególności przed danymi).
3) anulować kiedy chcesz
4) modyfikować kiedy chcesz....
Nie ingerujemy w żadne zlecenie i żaden diler nie musi go akceptować. To daje przewagę Klientowi w walce z rynkiem.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Kovis pisze:Witam,
przepraszam że tak długo nic nie pisałem, masę tematów i staram się realizować wszystkie po mału.
Rozumiem...
Kovis pisze:1) można składać wielokrotność zleceń obronnych.
2) pułapki nie czekają - każde zlecenie możesz składać kiedy chcesz (pisze dla tych którzy grają - w szczególności przed danymi).
3) anulować kiedy chcesz
4) modyfikować kiedy chcesz....
Nie ingerujemy w żadne zlecenie i żaden diler nie musi go akceptować. To daje przewagę Klientowi w walce z rynkiem.
Zajeb... sty Szacun dla Was.

Pozdrawiam.

Dodano po 18 minutach:

PS. Kovis jeszcze jedno pytanie czy składając kilkukrotnie zlecenia oczekujące trzeba pod te zlecenia dodatkowy depozyt w realu?.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

zz pisze: ...czy składając kilkukrotnie zlecenia oczekujące trzeba pod te zlecenia dodatkowy depozyt w realu?
Przy wykonywaniu zleceń zostanie sprawdzony depozyt na rachunku - czy jest wystarczający do uruchomienia danego zlecenia.

zz
Maniak
Maniak

Przy wykonywaniu zleceń zostanie sprawdzony depozyt na rachunku - czy jest wystarczający do uruchomienia danego zlecenia.
Czyli z polskiego na nasze...
W takiej sytuacji gdy składamy drugie zlecenie chroń pozycję // aby poprawić TP lub SL to trzeba na realu posiadać pod to drugie zlecenie obronne depozyt?.
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

zz pisze:
W takiej sytuacji gdy składamy drugie zlecenie chroń pozycję // aby poprawić TP lub SL to trzeba na realu posiadać pod to drugie zlecenie obronne depozyt?.
Pozdrawiam.
Jak dla mnie to jest oczywiste, tak.

Mam inne sprawę, wysłałem we wtorek tydzień temu maila na adres sales@...com i od tamtej pory kompletnie zerowy odzew, tak samo usługa Call Back, jak chce zostawić wiadomości zawsze to samo "System chwilowo nieczynny" ?

Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

jbm8 pisze:zz napisał:
Cytat:

Pozdrawiam.

Teoretycznie masz rację,praktycznie nie ponieważ na demo z tego drugiego zlecenia nie pobiera depozytu..
Kovis proszę o odpowiedż jak jest na realu?,czy z drugiego zlecenia chroń pozycję pobiera depozyt?.

Pozdrawiam.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Jestem pewien że praktycznie też, ale czekajmy na odpowiedź, nie chce mi się kłócić, bo zadałem też swoje pytanie.

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krys3000 »

Ponawiam pytanie. Gdzie można zdobyć opis do API (FIX-a) do tej platformy?

Krzysiek

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

zz pisze: W takiej sytuacji gdy składamy drugie zlecenie chroń pozycję // aby poprawić TP lub SL to trzeba na realu posiadać pod to drugie zlecenie obronne depozyt?.
Pozdrawiam.

Teoretycznie masz rację,praktycznie nie ponieważ na demo z tego drugiego zlecenia nie pobiera depozytu..
Kovis proszę o odpowiedż jak jest na realu?,czy z drugiego zlecenia chroń pozycję pobiera depozyt?.
Pozdrawiam.
Witam,
na początku chciałbym zaznaczyć że nie posiadamy możliwości otwierania pozycji odwrotnej w tym samym momencie.

Więc jeśli posiadamy w rynku pozycje sell - to wykonując transakcje Buy - zamkniemy pozycje sell.

Jeśli posiadamy pozycję buy (1lot) po cenie 1.3310 i ustawiamy ochronne (lub posiadamy SL) po cenie 1.3305 to zlecenie zamknie pozycje buy - dając więcej dostępnego kapitału do otwierania nowych zleceń.
Przy dźwigni 200:1 nasz depozyt pozwoli na otwieranie nowych zleceń.

Podsumowanie jeśli posiadasz pozycje buy na 1lot (1.3310) i dasz ochronne (SL) na 1lot po cenie (1.3305) i kolejne sell niżej 1.3304 to nie potrzeba więcej depozytu ponieważ SL zamknie Ci buy - który potrzebuje depozytu na utrzymanie.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Bawię się demem od pół godziny. Faktycznie, chodzi jak burza, nie obciąża systemu, miodzio. Bardzo intuicyjny, nie trzeba go tydzień poznawać jak np. Aliora.

Mam tylko jedno pytanie odnośnie platformy - czy jest gdzieś możliwość wyświetlania wykresów w innych TF niż te standardowe? Jakiś custom TF? Krótsze od 1m? Wydaje mi się, że nie a szkoda.

edit: I jeszcze jedno - dziwaczne wydaje mi się, że po zamknięciu zlecenia "z ręki" nie kasuje się odnośne SL i TP, trzeba pamiętać, że wiszą na następnej zakładce.
Czy jest jakaś możliwość, by te wiszące SL i TP były widoczne na wykresie?

pozdro
The irresistible force met the immovable object

ODPOWIEDZ