To może jeszcze raz :euro12 pisze:Kovis duzo naskrobales ale jakos nie widze konkretnej odpowiedzi na moje pytania !euro12 pisze:zaraz zaraz jakos nie zauwazylem bym wplacal do GFT czy SAXO tylko do Aliora i IDM i to z nimi mam umowe....więc o co kaman?Kovis pisze: Umowa jest z BMFN ze względu na gwarancje bankowe i bezpieczeństwo środków Klienta, nie ma tutaj nic nadzwyczajnego, każdy broker korzysta z kogoś - Alior -GFT, IDM - Saxo, itd.
Umowa z BMFN, a platforma wasza - jak cos sie spierd.... to do koga mam pretensja slac
Umowa jest z BMFN ze względu na gwarancje bankowe i bezpieczeństwo środków Klienta... = BMFN odpowiada swoimi środkami za ewentualne błędy lub słanie pretensji. My oczywiście też pomagamy Klientowi jeśli coś takiego się wydarzy, ale przede wszystkim zapewniamy większą ilość dostawców. Zapraszam do naszego biura w Krakowie - proszę zabrać laptopa lub login do swojej platformy - na pewno przekonamy że warto.
Dodano po 9 minutach:
reptile
Do tej pory "wydukała" to każda osoba, która miała styczność z tą platformą, oraz ponad dwustu zawodowych traderów z Londynu,których poznałem, żaden z nich nie narzekał na platformę więc nie wiem skąd masz tą opinie. U nich to norma, że początkujący trader ma średnią "żywotność" 400dni roboczych, ponad 10krotnie wyższa niż w PL (niestety takie statystyki mają), ale chyba nie twierdzisz, że są o tyle zdolniejsi od naszych. Bo ja poznałem już w Polsce kilkunastu specjalistów na rynku forex, mówię o tych którzy naprawdę nieźle żyją z handlu na fx - bez wyjątków wszyscy na ecn +currenex.
Platforma currenex jest ehh ? Możesz to rozwinąć - bo ja testowałem ją i kilka innych i lepszej nie znam. Może źle to napisałem - najlepsza platforma - najlepsza z punktu widzenia Klienta-Tradera / zarówno pod względem szybkości egzekucji zleceń,(dla automatów i manualnych) braku szpilek, luk cenowych oraz poślizgów itp. - co oczywiście wiąże się z tym, że to jedyna platforma gdzie nie jest nic podczepiane ze strony brokera.
Nie wiem gdzie obecnie handlujesz, ale przetestuj nasza platformę, która jest bez tzw. mostków, podpięć, bez dd i co najważniejsze każde zlecenie jest prosto i skutecznie wrzucane w rynek międzybankowy. Bez zbędnych pośredników lub ułomnie zabezpieczanych pozycji przez dilerów brokera. Nie ma cudów na kiju - jakie są wprowadzane u brokerów stp i mm - w celu skubania kowalskiego i sam sprawdź o czym pisze.
Alior nie ma currenexa - jest mostkowany z Gft.
Platforma z currenex - moim zdaniem jest przeznaczona przede wszystkim dla początkujących traderów, których zadaniem jest nauka zarządzania swoimi pozycjami, powoli uczenie się jak działa rynek i systematycznie zarabiać. Nie można ich wrzucić na rynek gdzie broker (ewentualnie bank - który pisze że nie ma dd, ale dla wybranych ten dd jest -wiadomo jak czytać wybranych) mm skubie ich z wszystkich stron (prywatna opinia).

Jako WL BMFN.. dajecie arkusz ofert będący ofertami zleceń bezpośrednio:
4. z banków i brokerów
Currenex to nie broker - to platforma, aby mieć "dostęp" do currenexa - trzeba posiadać tzw. prime brokera, który zapewnia dostęp do banków i kwotowań.
Wiem co pisane było wyżej no DD itd.. pytam jeszcze raz..
No Dealing Desk - brak dilerów w firmie = wszystkie 100% zleceń - przekazywane są za pomocą automatów do banków.
Jak ujmiecie 50% marketingu to więcej zyskacie..
Zapamiętam, chociaż jeszcze nigdzie firma się nie reklamowała po za postem na forum.

Z poważaniem