BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

Kovis pisze: Umowa jest z BMFN ze względu na gwarancje bankowe i bezpieczeństwo środków Klienta, nie ma tutaj nic nadzwyczajnego, każdy broker korzysta z kogoś - Alior -GFT, IDM - Saxo, itd.

zaraz zaraz jakos nie zauwazylem bym wplacal do GFT czy SAXO tylko do Aliora i IDM i to z nimi mam umowe....więc o co kaman?

Umowa z BMFN, a platforma wasza - jak cos sie spierd.... to do koga mam pretensja slac :?:

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

euro12 dobre pytanie już tłumacze :
BlackHorse Forex - jest ECN (Electronic Communication Network). W odróżnieniu od tzw. MarketMakers brokerzy ECN to instytucje, które nie tworzą rynku, lecz są pośrednikami w transakcjach walutowych. Ich zadaniem jest poszukiwanie przeciwnych zleceń w stosunku do naszego, za co pobierają niewielkie dodatkowe opłaty (prowizje).
My nie bierzemy żadnego zlecenia na siebie - wszystko za pomocą platformy idzie na rynek międzybankowy.
Dodatkowo masz gwarancje że nie mamy dierów, którzy utrudniają handel (czasami niechcący = reqwoty), u nas wszystko idzie automatem do banków.

Handlowanie u brokera ECN umożliwia pominięcia na drodze kupna i sprzedaży dodatkowego pośrednika (na rynku forex - zlecenie przesyłane jest od klienta do banku), co jest równoznaczne z niższymi kosztami oraz brakiem prowizji dla pośrednika.
Np. broker "A" posiada kwotowania od brokera "Y", a broker "Y" od Banku "Z", w tym wypadku Klient płaci Brokerowi "A", Brokerowi "B" oraz do Banku "Z".
Przykład :
Broker A = 0,25pipsa
Broker Y = 0,25pipsa
Bank Z = 0,5pipsa
rynek 0,5pipsa
łącznie Klient zapłaci 1,5pipsa spreadu.

U Brokera klasy ECN :
Klient płaci prowizje do Banku Z = 0,5pipsa.
Pomija pośredników A oraz Y.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nadal czekam na odpowiedź na moje pytanie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Martunia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Martunia »

Kovis, a gdzie to biuro w Krakowie się znajduje? Mieszkam na Śląsku i mogłabym podjechać, lepiej na żywo zobaczyć co i jak Próbowałam w googlach po numerze tel. Ale coś dziwnego pod numerem jest - Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ginekologia i Poloznictwo GINMED sp.zoo. Na Długiej. To to? Dodatkowa profesjami, czy po prostu budynek kupiłem od nich?

Czy zakładając konto bezpośrednio w BM ma się takie same warunki, czy to bonus od Ciebie? Czy są szanse na mikro loty i konta z mniejszym depozytem? Czy przy mniejszym obrocie można dogadać się na zniżkę tez, czy ta obniżka 0.2 tylko dla wybranych? Jak przekrocze te 4000 lotów to robisz korektę na wszystkich transakcjach wstecz?

Jakie polecasz automaty na te platformę? Czy można scalpowac i jakie zagrania są niedozwolone? Czy planujesz konkurs jak na początku?

Czy interesowaloby Cię biuro w Gliwicach?

Dodano po 8 minutach:

[quote="]
Np. broker "A" posiada kwotowania od brokera "Y", a broker "Y" od Banku "Z", w tym wypadku Klient płaci Brokerowi "A", Brokerowi "B" oraz do Banku "Z".
Przykład :
Broker A = 0,25pipsa
Broker Y = 0,25pipsa
Bank Z = 0,5pipsa
rynek 0,5pipsa
łącznie Klient zapłaci 1,5pipsa spreadu.

U Brokera klasy ECN :
Klient płaci prowizje do Banku Z = 0,5pipsa.
Pomija pośredników A oraz Y.[/quote]

U Ciebie pomijamy prowizje? Piszesz, ze ja popierasz - 0.2 pip. Kiedyś ktoś pisał, ze jak platforma dolicza spread to nie jest ECN. To jest STP? A BM jest ECN?

Przepraszam za tak dużo pytań, ale to wydaje się takie 6 w 1... A jak to mówią, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

FXDD oferuje dwie platformy 'powered by Currenex': PowerTrader i VikingTrader.

Która z nich będzie oferowana przez Was?

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

raposo pisze: Czyli od 0 czy od 0.2? Czy może będzie wtedy ujemny? :D
I skoro prowizja jest OD 0.2 pipsa to jakie są przedziały? W Dukascopy jest nawet mniej ale dla większości to nieosiągalne ze względu na wymagany depozyt lub obrót.
przepraszam nie zauważyłem pytania :
Spread od 0 pip - tylko międzybankowy daje takie możliwości (tak zdarzają się przypadki kiedy spread jest ujemny).
Prowizje są doliczane do każdego zlecenia od 0,2pipsa : obrót min 4000lotów.
inaczej mówiąc jeśli skalpujesz ponad 40 razy dziennie po 5lotów to po miesiącu możesz się spodziewać obniżenia prowizji do poziomu 0,2pipsa. W spread nigdy nie ingerujemy.

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Kovis, proszę o konkretną odpowiedź jeśli chodzi o lewar. Od jakiego depozytu mogę liczyć na dźwignię mniejszą niż 1:200.
Pozdrawiam.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Kovis, a gdzie to biuro w Krakowie się znajduje?

Zapraszamy, zadzwoń do biura i umów się na spotkanie - adres masz na naszej stronie.

Czy zakładając konto bezpośrednio w BM ma się takie same warunki, czy to bonus od Ciebie? Czy są szanse na mikro loty i konta z mniejszym depozytem? Czy przy mniejszym obrocie można dogadać się na zniżkę tez, czy ta obniżka 0.2 tylko dla wybranych? Jak przekrocze te 4000 lotów to robisz korektę na wszystkich transakcjach wstecz?

Warunki są ciut gorszę, ponieważ bmfn pobiera większe prowizje i wymaga większego depozytu - my podczepiamy też więcej dostawców do naszej platformy.
Szan na mikro loty obecnie nie ma - sprawdzę co da się zrobić.
1000$ dla rachunków ECN to totalne minimum, aby posiadać takie spready i najszybszą na świecie egzekucje zlecenia, brak rekwotowań- nie da rady zrobić wpłaty 100$, która i tak nie umożliwia Ci handlu.

Jakie polecasz automaty na te platformę? Czy można scalpowac i jakie zagrania są niedozwolone? Czy planujesz konkurs jak na początku?

polecam - skalpujące /przy takiej szybkości otwierania - zamykania zleceń.

Czy interesowaloby Cię biuro w Gliwicach?
Proszę zadzwonić do biura i umówić się na spotkanie w celu omówienia szczegółów.

U Ciebie pomijamy prowizje? Piszesz, ze ja popierasz - 0.2 pip. Kiedyś ktoś pisał, ze jak platforma dolicza spread to nie jest ECN. To jest STP? A BM jest ECN?

nie doliczamy spreadu, doliczamy prowizje.
MM poszerza spread i nie pobiera prowizji.
ECN nie ingeruje w spread, pobiera prowizje jako pośrednik.

Przepraszam za tak dużo pytań, ale to wydaje się takie 6 w 1... A jak to mówią, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

Nie rozumiem -co znaczy wydaje się to takie 6w1 ?
ECN + platforma Currenex.

Dodano po 2 minutach:
mryko pisze:Kovis, proszę o konkretną odpowiedź jeśli chodzi o lewar. Od jakiego depozytu mogę liczyć na dźwignię mniejszą niż 1:200.
Pozdrawiam.
powyżej 50.000$ spada do 1:100, powyżej miliona $ 1:50

euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

euro12 pisze:
Kovis pisze: Umowa jest z BMFN ze względu na gwarancje bankowe i bezpieczeństwo środków Klienta, nie ma tutaj nic nadzwyczajnego, każdy broker korzysta z kogoś - Alior -GFT, IDM - Saxo, itd.

zaraz zaraz jakos nie zauwazylem bym wplacal do GFT czy SAXO tylko do Aliora i IDM i to z nimi mam umowe....więc o co kaman?

Umowa z BMFN, a platforma wasza - jak cos sie spierd.... to do koga mam pretensja slac :?:
Kovis duzo naskrobales ale jakos nie widze konkretnej odpowiedzi na moje pytania !

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Kovis pisze:najlepsze oprogramowanie do handlu - platformę Currenex.
Nie wiem kto taka opinie wydukał.. :D bo nigdy nie słyszałem by to za sprawą platformy akurat cnx zyskał popularność. Co gorsze opinie jakie krążą to takie,że mogła by być naprawdę lepsza.. bo jest.. ehm.. to tyczy się starej a nowa niewiele się różni.. swoją drogą od jak dawna ta nowa jest na rynku?
Kovis pisze:Jest również podgląd do głębokości rynku - w celu sprzedania lub kupienia większych kwot - jest podgląd do zleceń wystawionych przez innych traderów (np. 44loty na sprzedaż - 55lotów na kupno).
Jako WL BMFN.. dajecie arkusz ofert będący ofertami zleceń bezpośrednio
1. z CNX ?
2. z połączeniem CNX + BMFN ?
czy
3. (CNX + BMFN) feed,ale MM by BFX ?

Wiem co pisane było wyżej no DD itd.. pytam jeszcze raz..

Jak ujmiecie 50% marketingu to więcej zyskacie..

Dodano po 10 minutach:
Kovis pisze:Euro12, niewiem co znaczy wyszło jak zwykle - nikt w PL nie oferuje ECNa + platforma międzybankowa Currenex.
A Alior bank ? :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ