Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Pełnomocnik pisze:Akhh nie jest chyba do końca bezstronny o czum świadczy jego stopka
Comparic - Rabaty u brokerów: FXDD, Armada Markets, BRE Forex ECN, FxSalt, FXDD :mrgreen: :mrgreen:

chyba stąd ta zażyła obrona broka...

Fakt jest faktem ze Armada ładnie zaczynała ale... widać ze polityka już im sie deko zmieniła,
Miało być pięknie a wyszło ....

Zażyła obrona...

Spread się zwiększył - nie specyfika instrumentu. Mam wielu brokerów w ofercie i nie mam zamiaru bronić bezzasadnie żadnego, a wręcz przeciwnie jestem po to żeby interweniować bezpośrednio.

Natomiast czasy się zmieniły i nie ma co oskarżać brokerów o pewne działania skoro nie są one "oszustwem" mającym na celu zabranie środków bezpośrednio z naszych kieszeni.

Tak się składa, że w ostatnim raporcie Forex Magnates jest bardzo obszerny artykuł na temat agregacji feedu, pokazywania spreadów przez brokerów, tego jak brokerzy STP walczą właśnie z LP o pokazywanie ofert, które pozwalają na realizację zleceń klientów etc.

Powoli częściowo brokerzy ECN/STP przejmują tą walkę z nieuczciwościami na rynku. Kiedyś był broker -> klient. Teraz coraz częściej broker -> mostek, dostawcy płynności.

Oczywiście bezpośrednio dotyka to nas - bo jest poślizg, czy wyższy spread - ale najczęściej nie z winy brokera. A jeśli coś takiego się zdarza broker traci klientów - czyli pieniądze.

Nie zamierzam nikogo bronić bo brokerzy dali nam nieźle popalić i niektórzy jeszcze dają, ale rynek się zmienił i patrzenie na niego przez pryzmat brokerów MM sprzed kilku lat jest po prostu błędne.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

Pełnomocnik pisze:Akhh nie jest chyba do końca bezstronny o czum świadczy jego stopka
Comparic - Rabaty u brokerów: FXDD, Armada Markets, BRE Forex ECN, FxSalt, FXDD :mrgreen: :mrgreen:

chyba stąd ta zażyła obrona broka...

Fakt jest faktem ze Armada ładnie zaczynała ale... widać ze polityka już im sie deko zmieniła,
Miało być pięknie a wyszło ....

o co Ci konkretnie chodzi co z Armadą według Ciebie jest nie tak, w czym sie pogorszyła??

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Bo koledze się spread na złocie zmienił, szkoda że nie zauważył zmian spreadu na lepszy na innych parach.
Ot typowe polskie narzekanie i wymaganie bóg wie czego.

To samo w temacie bodajże BRE czy BZWBK - zmienili godziny zamknięcia w piątki i już wielka afera.
A przecież nikt nikogo na siłę nie trzyma. Jeżeli oferta staje się nieatrakcyjna to co za problem złożyć dyspozycję wypłaty środków ?

Ja się nie dziwie że support brokerów po pewnym czasie przestaje pisać. Przecież 85% żali jest na poziomie żenującym...

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Mlody22
Zerknij na poprzednie posty..
ogólnie chodzi o to że rozszerzają spredy do jakiś niebotycznych wartości tłumacząc ze to wina LP
Cyb
Nie tylko na złocie na innych walorach też i nie wiem czy juz jest tak śmiesznie jak spred rozciąga się do 40 punktów wywalając cię z rynku więc następnym razem zbierz wiecej info i dopiero wtedy się wypowiedz... :)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Pełnomocnik pisze:Zerknij na poprzednie posty..
ogólnie chodzi o to że rozszerzają spredy do jakiś niebotycznych wartości tłumacząc ze to wina LP
Cyb
Nie tylko na złocie na innych walorach też i nie wiem czy juz jest tak śmiesznie jak spred rozciąga się do 40 punktów wywalając cię z rynku więc następnym razem zbierz wiecej info i dopiero wtedy się wypowiedz... :)

Rozumiem że:

1) Możesz przedstawić dowody że to nie jest jednak wina LP ?
2) Czy możesz pokazać spread o wysokości 40 pips w czasie normalnej sesji handlowej, czy to Londyńskiej czy USA ? Oczywiście mowa o nieegzotykach.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze: Rozumiem że:

1) Możesz przedstawić dowody że to nie jest jednak wina LP ?
2) Czy możesz pokazać spread o wysokości 40 pips w czasie normalnej sesji handlowej, czy to Londyńskiej czy USA ? Oczywiście mowa o nieegzotykach.
1) To chyba broker wybiera LP oraz odpowiada za to aby dać najlepszą cenę...u inych STP taka sytuacja nie miała miejsca wiec dedukuje ze to ewidentny wał
2) Zrzutami ze spredu nie dysponuję ale mogę wstawić zrzut z wyciętą pozycją

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Pełnomocnik pisze: 1) To chyba broker wybiera LP oraz odpowiada za to aby dać najlepszą cenę...u inych STP taka sytuacja nie miała miejsce
2) Zrzutami ze spredu nie dysponuję ale mogę wstawić zrzut z wyciętą pozycją
Ad1) Czyli to Twoje widzi mi się.... Że tak powinno być i koniec. Rozumiem że porównałeś wszystkich dostępnych brokerów STP na świecie, skoro stwierdzasz że taka sytuacja nie miała miejsca ? Czy znowu tylko i wyłącznie przypuszczenia ? Bo wątpię abyś miał konto live u 100% brokerów STP.

Ad2) Chętnie zobaczę spread 40 pips w czasie dnia, tym bardziej że mój terminal loguje spready....

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:
Pełnomocnik pisze:
Ad1) Czyli to Twoje widzi mi się.... Że tak powinno być i koniec. Rozumiem że porównałeś wszystkich dostępnych brokerów STP na świecie, skoro stwierdzasz że taka sytuacja nie miała miejsca ? Czy znowu tylko i wyłącznie przypuszczenia ? Bo wątpię abyś miał konto live u 100% brokerów STP.
Nie wszystkich ale kilku brokerów, którzy mają baaardzo zbliżonych dostawców...u nich jak pisałem wszystko w granicach rozsądku..

Poza tym Cyb czy to że jesteś moderatorem forum a Armada jednym z głównych reklamodawców navigatora nie wpływa czasami na Twoje opinie? :D

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Moja przeglądarka nie wyświetla reklam, więc nie mam wiedzy na temat tego co tu się pojawia. I nie otrzymuje z tego tytułu żadnych korzyści finansowych.
Po prostu drażni mnie ostatni poziom forum.

Okazuje się że :

- Na forexie poślizgi nie występują, jak występują to broker kradnie
- Spread nie może ulec zmianie, bo jak się zmieni to broker kradnie
- Zlecenie nie może być odrzucone, bo jak jest odrzucone to broker kradnie
- Cena u każdego brokera musi być taka sama, bo jak jest inna to broker kradnie
- Broker musi oferować instrukcję po polsku, bo przecież jesteśmy w Polsce...

I tak bym mógł wymieniać do nocy.

Natomiast fakty są następujące :

- Poślizg jest czymś naturalnym, polecam w tym temacie seminarium z Dukascopy. Bardzo ładnie Pan to wyjaśnił.
- Spread jak to spread, ma prawo rozjechać się o ile chce. Zależy to od ofert
- Zlecenie może nie wejść i trudno
- Ceny mogą różnić się bo żaden broker nie poda w 100% wszystkich swoich LP
Ostatniego to nawet nie skomentuje.

Polecam zapoznać się z warunkami umów jakie zawieracie z brokerem, bo naprawdę jest tam opisana każda sytuacja.
Miałem w dukasie poślizgi po 80 pips - w życiu tego nie reklamowałem. Bo zdawałem sobie sprawę że jak inwestuje na danych to TAK MOŻE się zdarzyć... A na forum czytam że ktoś reklamuje przesunięcie o 0,1....

Ogólnie to szkoda mojego czasu i nerwów, bawcie się sami...

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Cyb może Ty żyjesz w idealnym świecie gdzie nikt a już broker to na pewno nie - jak to nazwałeś - kradnie.. w moim kombinuje i to bardzo ...
Wątpię żeby STP Zabezpieczał wszystko na rynku...a jesli nie zabezpiecza to jest prawie jak MM (nie zapominajmy ze to także wciąż MT4)
Może wiec powiesz mi że MM też ,,nie kradnie,,?
Cyb pisze: Ogólnie to szkoda mojego czasu i nerwów, bawcie się sami...
No też tak sądzę... :)

ODPOWIEDZ