Pełnomocnik pisze:Akhh nie jest chyba do końca bezstronny o czum świadczy jego stopka
Comparic - Rabaty u brokerów: FXDD, Armada Markets, BRE Forex ECN, FxSalt, FXDD![]()
![]()
chyba stąd ta zażyła obrona broka...
Fakt jest faktem ze Armada ładnie zaczynała ale... widać ze polityka już im sie deko zmieniła,
Miało być pięknie a wyszło ....
Zażyła obrona...
Spread się zwiększył - nie specyfika instrumentu. Mam wielu brokerów w ofercie i nie mam zamiaru bronić bezzasadnie żadnego, a wręcz przeciwnie jestem po to żeby interweniować bezpośrednio.
Natomiast czasy się zmieniły i nie ma co oskarżać brokerów o pewne działania skoro nie są one "oszustwem" mającym na celu zabranie środków bezpośrednio z naszych kieszeni.
Tak się składa, że w ostatnim raporcie Forex Magnates jest bardzo obszerny artykuł na temat agregacji feedu, pokazywania spreadów przez brokerów, tego jak brokerzy STP walczą właśnie z LP o pokazywanie ofert, które pozwalają na realizację zleceń klientów etc.
Powoli częściowo brokerzy ECN/STP przejmują tą walkę z nieuczciwościami na rynku. Kiedyś był broker

Oczywiście bezpośrednio dotyka to nas - bo jest poślizg, czy wyższy spread - ale najczęściej nie z winy brokera. A jeśli coś takiego się zdarza broker traci klientów - czyli pieniądze.
Nie zamierzam nikogo bronić bo brokerzy dali nam nieźle popalić i niektórzy jeszcze dają, ale rynek się zmienił i patrzenie na niego przez pryzmat brokerów MM sprzed kilku lat jest po prostu błędne.