Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
może mi ktoś powiedzieć czemu nie działa funkcja trailing stop??? Mam konto demo wszedłem z pozycją buy i ustawiłem trailing stop na 30 pukntów. W momencie kiedy cena idzie wgóre trailing stop też, ale kiedy cena idzie w dól trailing stop też idzie w dół tak chyba nie powinno być ?? pozycje musiałem zamknąć z palucha
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Witam
czy trailing stop jest wlaczony w OCT czy w platformie ?? a moze oba naraz ??
czy trailing stop jest wlaczony w OCT czy w platformie ?? a moze oba naraz ??
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
trailing stop uruchomiłem na platformie po wykonaniu zlecenia.
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
to może ma Pan również włączone w OCT i się "gryzą" wzajemnie ?
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
chyba coś nie tak z mt4 bo włączyłem trailing stop z OCT i jest ok
Święta w GB się skończyły a rozszerzony spread na złocie pozostał. Czyżby to koniec super niskich kosztów na złocie? Dzisiaj spread waha się dalej w granicach 20 - 30 punktów. ( Przez ułamki sekund zdarza się poniżej 20 ale niedawno był też 35) W porównaniu z tym co było do tej pory, czyli 8 - 15 punktów jest to od dwóch do trzech razy więcej.
Przyłączam się do pytania jak wygląda sprawa z nowymi instrumentami i przy okazji z jakimś nadzorem??arsenio pisze:Armada - jak idzie proces uzyskiwania licencji na nowe instrumenty? Jest szansa że doczekamy się poszerzenia oferty do końca tego roku?
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Widać powoli ze Armada to zwykły MM i zaczyna robić numery....Luke23 pisze:Święta w GB się skończyły a rozszerzony spread na złocie pozostał. Czyżby to koniec super niskich kosztów na złocie? Dzisiaj spread waha się dalej w granicach 20 - 30 punktów. ( Przez ułamki sekund zdarza się poniżej 20 ale niedawno był też 35) W porównaniu z tym co było do tej pory, czyli 8 - 15 punktów jest to od dwóch do trzech razy więcej.

Przecież średni spread na LMAX to 25pkt w dniu dzisiejszym... Widziałem nawet wartość i 45pktów
Pełnomocnik pisze:Widać powoli ze Armada to zwykły MM i zaczyna robić numery....Luke23 pisze:Święta w GB się skończyły a rozszerzony spread na złocie pozostał. Czyżby to koniec super niskich kosztów na złocie? Dzisiaj spread waha się dalej w granicach 20 - 30 punktów. ( Przez ułamki sekund zdarza się poniżej 20 ale niedawno był też 35) W porównaniu z tym co było do tej pory, czyli 8 - 15 punktów jest to od dwóch do trzech razy więcej.
Spready zależą od dostawców płynności. Jeśli mogli ich tak połączyć, że spread był niski to mogli coś takiego oferować. Teraz mogło się coś zmienić.
Jest jeszcze jedna możliwość - pokazywanie ofert tylko z większą płynnością.
Co to znaczy: jeśli np najmniejszy spread, który może być w danej chwili wynosi np 10, ale oferty stojące są bardzo niskie i nie gwarantują realizacji zleceń pokazywana jest dopiero różnica między dużymi zleceniami, a te małe "ze środka" nie są brane pod uwagę.
To tylko teoretyczne możliwości skąd to może się brać.
Natomiast MM nie ma tutaj nic do rzeczy i nie wiem po co opowiadać, że Armada to MM bo nagle jest wyższy spread na jakimś instrumencie. Właśnie dlatego, że różni się on świadczy to o tym, że Armada nie bierze zleceń na siebie - bo inaczej co za problem utrzymywać niski spread skoro można dać np poślizg, rekwotę etc.
Swoją drogą naprawdę rynek brokerów się zmienia i coraz mniej z nich robi jakieś numery. To się po prostu nie opłaca.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów