[WIG20] Analizy, prognozy

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Kondek pisze:Co to za różnica czy będzie spadać czy rosnąć :-) W lipcu 2008 też słyszalem od analityków że rynek jest niedowartościowany i wyprzedany i co z tego wynikło :D
Najważniejsze aby rosło bądź spadało z głową, nie o 100 punktów dziennie :-)
W piątek leszcze ładnie napompowały W20, jutro będzie auć :lol:

Chojnak, czy to twój komentarz?
http://www.youtube.com/watch?v=JPnDLoD1tuo
Naturalnie :)

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

mmiotk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mmiotk »

Lipa. Wycofałem sie z longa na 2357, bo na rynku znowu rozbieznie poszly S&P500 i EURUSD. Poza tym ten wolumen. robi sie niezdrowa atmosfera. Nie wiem czy L czy S. Moze po 16 cos sie wyjasni.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Od dawna uważam, że FW20 to jeden z najmakabryczniejszych instrumentów do spekulacji. Trzeba patrzeć jednocześnie na: DowJonesa, DAXa, eur/usd, analizować wykres Wigu20 i jednocześnie cały czas kombinować "co zrobi Grubas?".

Ciężki rynek, bardzo ciężki.

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

mmiotk
Stały bywalec
Stały bywalec

chojnak pisze:Od dawna uważam, że FW20 to jeden z najmakabryczniejszych instrumentów do spekulacji. Trzeba patrzeć jednocześnie na: DowJonesa, DAXa, eur/usd, analizować wykres Wigu20 i jednocześnie cały czas kombinować "co zrobi Grubas?".

J.
Raczej płochliwy i bez własnego zdania. Ale właśnie dzięki temu moim zdaniem łatwo z niego doić. To mój ulubiony instrument. Czesto sa na nim okazje polegajace na tym, ze FW20 wpada w panikę, wtedy obstawia się przeciwwstawną pozycję i albo zgarnia kasę na dogrywce albo następnego dnia, gdy chłopaki ochłoną.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Raczej płochliwy i bez własnego zdania
W pełni się zgadzam.
Największa krzywda dla funduszy spekulujących na FW20 - odciąć ich od podglądu na zachodnie giełdy :P
I będą jak pijane dzieci we mgle :mrgreen:

mmiotk
Stały bywalec
Stały bywalec

mmiotk pisze:
chojnak pisze:Od dawna uważam, że FW20 to jeden z najmakabryczniejszych instrumentów do spekulacji. Trzeba patrzeć jednocześnie na: DowJonesa, DAXa, eur/usd, analizować wykres Wigu20 i jednocześnie cały czas kombinować "co zrobi Grubas?".

J.
Raczej płochliwy i bez własnego zdania. Ale właśnie dzięki temu moim zdaniem łatwo z niego doić. To mój ulubiony instrument. Czesto sa na nim okazje polegajace na tym, ze FW20 wpada w panikę, wtedy obstawia się przeciwwstawną pozycję i albo zgarnia kasę na dogrywce albo następnego dnia, gdy chłopaki ochłoną.

Na przykład nawet przed chwilą. Rynki na świecie się zatrzymały, zrobilo sie nie zrowo na korelacji SP & EURUSD. A my dalej przemy w górę. Szkoda że oprocz zamkniecia longa nie puściłem shorta bo miałbym już kolejne 10 pkt.

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

:idea:

świece z 4 i 7.12 utworzyły harami wysokiej ceny
na zjazd nie trzeba było długo czekać
przyfruneły 3 czarne kruki
tworzy się klin zwyżkujący
po mojemu spadki w dłuższej perspektywie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bizon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bizon »

według mnie idziemy na 2290-2300 a jak się przebijemy to będzie korekta :)

Edek.Kabel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edek.Kabel »

Bizon pisze:według mnie idziemy na 2290-2300 a jak się przebijemy to będzie korekta
Zakładając oczywiście, że te wzrosty, które mamy od marca, nie są korektą trendu spadkowego :idea:

mmiotk
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzisiaj straszna mizeria. Przeszedłem na kontrakt marcowy i otworzyłem krótką pozycję. S&P500 mizernie dzisiaj atakuje południe, nie sądzę, żeby wytrwało. Brakuje mu paliwa i argumentów.

ODPOWIEDZ