Ładny wynik na 0,1 lota

Moje opcje below też ładnie są na plusie. Jak dla mnie to może zostać na tym poziomie, konsolidacja mi nie przeszkadza.
ING Securities
Otwarcie wyższe o kilkanaście punktów od wczorajszego zamknięcia pozwoliło bykom utrzymać nadzieje na wzrostowe odreagowanie. Łatwo nie będzie. Podaż udowodniła, że odpuszczać nie zamierza i szybko doprowadziła do testu wsparcia przy 2330pkt. Kurs zszedł do 2327pkt. i linia obrony została naruszona. Ostatecznie jednak bykom udało się ją utrzymać, co doprowadziło do zainicjowania odważniejszego ruchu wzrostowego. Przeszkodą okazała się, często ostatnio wstrzymująca ceny, linia trendu spadkowego z drugiej połowy listopada (czerwona prosta).
Wobec braku nieprzewidywalnych i gmatwających obraz rynku danych makro, kurs w ostatnich dniach dobrze poddaje się analizie technicznej. Szybkie oscylatory wykazują już dywergencje z tworzącymi kolejne dna cenami (RSI pod wykresem), wspierając tym samym wzrostową korektę. Byki właśnie starają się uporać z pierwszą przeszkodą, jaką stanowi wspomniana linia łącząca listopadowe szczyty. Następną barierą jest opór na 2360pkt, a docelową granicą wzrostowej korekty powinny być okolice 2385-2387pkt. Ich ewentualne przekroczenie osłabi wymowę ostatniej przeceny, całkowicie zniweluje ją dopiero powrót ponad 2420pkt. Jeżeli byki natomiast, mimo sprzyjających warunków, nie zdołają odpowiedzieć podaży i wykreować większego ruchu, będzie to symptomem wskazującym na znaczne osłabienie rynku.
Aktualna wciąż, pięciofalowa struktura zniżki sugeruje, że to nie koniec kłopotów popytu, a ewentualne wzrosty będą tylko chwilową ich przerwą. Najbardziej prawdopodobny wydaje się więc scenariusz zakładający, iż dzisiejsze dno będzie wkrótce pogłębione, a próbie poddana zostanie dolna granica czteromiesięcznego kanału lub nawet linia całego, tegorocznego trendu wzrostowego.