[WIG20] Analizy, prognozy

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Co to za różnica czy będzie spadać czy rosnąć :-) W lipcu 2008 też słyszalem od analityków że rynek jest niedowartościowany i wyprzedany i co z tego wynikło :D
Najważniejsze aby rosło bądź spadało z głową, nie o 100 punktów dziennie :-)
W piątek leszcze ładnie napompowały W20, jutro będzie auć :lol:

Chojnak, czy to twój komentarz?
http://www.youtube.com/watch?v=JPnDLoD1tuo
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

mmiotk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mmiotk »

Kondek pisze: W piątek leszcze ładnie napompowały W20, jutro będzie auć :lol:
Okazja była. Już rozjazd S&P500 i EUR/USD sugerował, że będzie zwała. S&P w pewnym momencie się zatrzymało, a FW20 dalej parło w górę. Jeżeli do jutrzejszego otwarcia EUR/USD i kontrakt S&P nie popsuje szyków, to liczę na otwarcie w granicach 2400 - 2410.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Na D1 mamy coś jak wisielec :-) Kiedy ta korekta?

Awatar użytkownika
Bizon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bizon »

co ja bym dal zeby to nastapilo :)

Awatar użytkownika
Bizon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bizon »

heh no i ladnie poszlo w dol :)
i co teraz? 2280 ? czy nowy szczyt :) ? pomysly ? jezeli spadnie do 2280 to l? :)

mmiotk
Stały bywalec
Stały bywalec

Bizon pisze:heh no i ladnie poszlo w dol :)
i co teraz? 2280 ? czy nowy szczyt :) ? pomysly ? jezeli spadnie do 2280 to l? :)
ładnie poszło, choć już się wycofałem, zgarnąłem co moje. 1030 pkt wystarczy jak na dwa dni. Jutro pewnie bedzie odbicie.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Ładny wynik na 0,1 lota :D Moje opcje below też ładnie są na plusie. Jak dla mnie to może zostać na tym poziomie, konsolidacja mi nie przeszkadza.

ING Securities :-)

Otwarcie wyższe o kilkanaście punktów od wczorajszego zamknięcia pozwoliło bykom utrzymać nadzieje na wzrostowe odreagowanie. Łatwo nie będzie. Podaż udowodniła, że odpuszczać nie zamierza i szybko doprowadziła do testu wsparcia przy 2330pkt. Kurs zszedł do 2327pkt. i linia obrony została naruszona. Ostatecznie jednak bykom udało się ją utrzymać, co doprowadziło do zainicjowania odważniejszego ruchu wzrostowego. Przeszkodą okazała się, często ostatnio wstrzymująca ceny, linia trendu spadkowego z drugiej połowy listopada (czerwona prosta).

Wobec braku nieprzewidywalnych i gmatwających obraz rynku danych makro, kurs w ostatnich dniach dobrze poddaje się analizie technicznej. Szybkie oscylatory wykazują już dywergencje z tworzącymi kolejne dna cenami (RSI pod wykresem), wspierając tym samym wzrostową korektę. Byki właśnie starają się uporać z pierwszą przeszkodą, jaką stanowi wspomniana linia łącząca listopadowe szczyty. Następną barierą jest opór na 2360pkt, a docelową granicą wzrostowej korekty powinny być okolice 2385-2387pkt. Ich ewentualne przekroczenie osłabi wymowę ostatniej przeceny, całkowicie zniweluje ją dopiero powrót ponad 2420pkt. Jeżeli byki natomiast, mimo sprzyjających warunków, nie zdołają odpowiedzieć podaży i wykreować większego ruchu, będzie to symptomem wskazującym na znaczne osłabienie rynku.
Aktualna wciąż, pięciofalowa struktura zniżki sugeruje, że to nie koniec kłopotów popytu, a ewentualne wzrosty będą tylko chwilową ich przerwą. Najbardziej prawdopodobny wydaje się więc scenariusz zakładający, iż dzisiejsze dno będzie wkrótce pogłębione, a próbie poddana zostanie dolna granica czteromiesięcznego kanału lub nawet linia całego, tegorocznego trendu wzrostowego.

mmiotk
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja od 2341pkt trzymam już longa i liczę na świetęgo mikołaja. Wszak obecne spadki były głównie spowodowane brakiem eventów z USA. A Grecja, Hiszpania, Ukraina .. itd... kogo to obchodzi... :)

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Wczorajsze końcowe spadki zniwelowane na dzisiejszym otwarciu. może zostać na tym poziomie, podoba mi się ;-)

mmiotk
Stały bywalec
Stały bywalec

Wczorajsze spadki nie były poparte czynnikiem zewnętrznym. S&P500, EURUSD i inne giełdy zatrzymały się, a u nas panika. Była okazja do kupna po promocyjnej cenie, ja się załapałem na 2325 :> choć jak się okazuje można było taniej. Dzisiaj spodziewam się osiągnięcia okolic 2380. Tak w ogóle to już teraz kontrakty S&P500 są na takim poziomie dla którego tydzień temu FW20Z09 wahał się w rejonie 2400 pkt. Czoraj były dobre dane z bilansu handlowego, dzisiaj pewnie dobrze wypadnie sprzedaż. A bezrobotnymi to od zawsze tylko chwilowo się przejmowano.

ODPOWIEDZ