Podsumowanie dnia 19.02.2012
EURUSD: pozycje nie były dzisiaj otwierane na tej parze
GBPUSD: +90pips
USDJPY: -24pips
Razem: +66pips
Dzisiaj ogólnie spokój. Słabe ruchy, wiec dupy nie urywa. Czekamy na lepsze dni.
Do usłyszenia
Alternatywne podejście do spekulacji.
Re: Alternatywne podejście do spekulacji.
Podsumowanie dnia 20.02.2013
EURUSD: -5pips
GBPUSD: +450 pips
USDJPY: +52pips
Razem: +497pips
Dzisiaj kabel uratował dzień. Bardzo dawno nie widziałem już lagi na 80pips ma M5
EURUSD, wyłączony o 15:30 - gdyby przytrzymać go dłużej byłby zysk, ale ten instrument naprawdę potrafi latać w jedną i w drugą stronę jak psu jajca więc postanowiłem neutralnie wyłączyć go w okolicach 0. Miał cały dzień, żeby urwać bardziej - nie skorzystał z okazji
USDJPY - niewielka zmienność, niewielkie pipsy.
Do usłyszenia jutro
EURUSD: -5pips
GBPUSD: +450 pips
USDJPY: +52pips
Razem: +497pips
Dzisiaj kabel uratował dzień. Bardzo dawno nie widziałem już lagi na 80pips ma M5

EURUSD, wyłączony o 15:30 - gdyby przytrzymać go dłużej byłby zysk, ale ten instrument naprawdę potrafi latać w jedną i w drugą stronę jak psu jajca więc postanowiłem neutralnie wyłączyć go w okolicach 0. Miał cały dzień, żeby urwać bardziej - nie skorzystał z okazji

USDJPY - niewielka zmienność, niewielkie pipsy.
Do usłyszenia jutro

Mógłbyś zrobić podsumowanie od początku? Nie chce mi się samemu liczyć a ciekaw jestem jak tam wynik ogólny 

z pierwszego posta mi jakos tak wychodzilo ze to jest strategia intra-Day, ale zeby dzis wykrecic 450 pipsow to musialbys trzymac pozycje przynajmnie przez ostatnie 7-9 dni. tak mi wychodzi z wykresu. ile srednio trzymasz pozycje?
Midas, póki co kręcimy się w okół osi jak świński ogonek. Gdyby nie wcześniejsze błędy, to pewnie byłoby kilkaset na plusie, ale nie jest. Pozostajemy realistami, najbliższe tygodnie wyjaśnią czy to się wszystko trzyma kupy 
Kru gra jest intraday, robot otwiera po prostu kilka pozycji w jednym kierunku.
Dzisiaj rano wstałem i przez swoje gapiostwo (trudno utrzymać przytomność umysłu o 6:30
) troche się jebłem w ustawieniach robota przez co zjadł kilka stop lossów od rana 
Ehh, a miał się człowiek wystrzegać błędów.
No nic. Shit happens.

Kru gra jest intraday, robot otwiera po prostu kilka pozycji w jednym kierunku.
Dzisiaj rano wstałem i przez swoje gapiostwo (trudno utrzymać przytomność umysłu o 6:30

Ehh, a miał się człowiek wystrzegać błędów.
No nic. Shit happens.
Cześć .
Można się dowiedzieć jak są ustalane SL ,event jaka jest wielkość SL dla pary wal. w twojej strategii ?
12 tygodniowa zmienność jako podstawa wynika z twoich własnych obserwacji ?
Można się dowiedzieć jak są ustalane SL ,event jaka jest wielkość SL dla pary wal. w twojej strategii ?
12 tygodniowa zmienność jako podstawa wynika z twoich własnych obserwacji ?
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
Ciekawostka z dzisiaj. Około 700 pipsów na liczniku. Ciekawe ile z tego zakończy się na TP. Jak zawróci to lipa 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Podsumowanie dnia 21.02.2013
EURUSD: +90pips
GBPUSD: +380pips
USDJPY: +78pips
Razem: +548 pips
Jest dobra zmienność, są pipsy. Jak wspominałem wcześniej, popełniłem błąd przy ustawianiu robota dla GBPUSD, co zaskutkowało stratami na kilkadziesiąt pips. Na szczęście nie byłem dzisiaj w robocie i w porę ogarnąłem sprawę, inaczej byłoby krucho
EURUSD dzisiaj negatywnym bohaterem. Jakieś pipsy z niego były, ale niestety zanim ogarnął jakiekolwiek TP to zawrócił. Gdyby nawet konsolidował się gdzieś niżej można by go lepiej zamknąć.
USDJPY, dzisiaj podobnie, ładnie leciał ale zawrócił po to, aby później znowu polecieć.
Ogólnie dzisiaj dobry dzień. Pierwszy raz od początku istnienia tematu, wszystkie 3 pary walutowe wyszły na plus.
Można tylko marzyć, aby każdy dzień wyglądał podobnie.
No cóż. Teraz czekamy na ciężkie czasy.
Pozdrawiam!
EURUSD: +90pips
GBPUSD: +380pips
USDJPY: +78pips
Razem: +548 pips
Jest dobra zmienność, są pipsy. Jak wspominałem wcześniej, popełniłem błąd przy ustawianiu robota dla GBPUSD, co zaskutkowało stratami na kilkadziesiąt pips. Na szczęście nie byłem dzisiaj w robocie i w porę ogarnąłem sprawę, inaczej byłoby krucho

EURUSD dzisiaj negatywnym bohaterem. Jakieś pipsy z niego były, ale niestety zanim ogarnął jakiekolwiek TP to zawrócił. Gdyby nawet konsolidował się gdzieś niżej można by go lepiej zamknąć.
USDJPY, dzisiaj podobnie, ładnie leciał ale zawrócił po to, aby później znowu polecieć.
Ogólnie dzisiaj dobry dzień. Pierwszy raz od początku istnienia tematu, wszystkie 3 pary walutowe wyszły na plus.
Można tylko marzyć, aby każdy dzień wyglądał podobnie.
No cóż. Teraz czekamy na ciężkie czasy.
Pozdrawiam!

dulf, tak wynika to z moich obserwacji. Daje obraz tego jaka zmienność jest na rynku "ostatnimi czasy". Mniejszej próbki nie ma sensu brać, bo zdarza się np. tydzień padaki pod rząd, a w statystyce teoretycznie powinno się odrzucać wartości skrajne. Jako, że korzystam z kalkulatora zmienności który nie ma możliwości wyłączenia z próby tygodnia ponadnormalnej zmienności/tygodnia padaki taka liczba okresów pozwala "wygładzić" trochę wynik. Z drugiej zaś strony nie jest to średnia zmienność np z 40 tygodni bo... co nas obchodzi to co działo się prawie rok wcześniej? W warunkach FX to już prehistoria
Jeszcze co do wartości skrajnych - najlepszy przykład jest średnie wynagrodzenie w Polsce. Do jednej beczki wrzuca się ludzi zarabiających 1500pln jak i ludzi zarabiających 1mln/msc i takim oto sposobem średnia płaca w polsce to 3,5k/msc.
Gdyby wyrzucić z tego zestawienia ludzi z zarobkami 100pln jak i 1mln to wyszłaby prawdziwa średnia.
Pzdr (:

Jeszcze co do wartości skrajnych - najlepszy przykład jest średnie wynagrodzenie w Polsce. Do jednej beczki wrzuca się ludzi zarabiających 1500pln jak i ludzi zarabiających 1mln/msc i takim oto sposobem średnia płaca w polsce to 3,5k/msc.
Gdyby wyrzucić z tego zestawienia ludzi z zarobkami 100pln jak i 1mln to wyszłaby prawdziwa średnia.
Pzdr (:
Hmmmmmm.........
Pokaż choć jeden obrazek z skalą po prawej i datownikiem na dole!
Tak, jak powinno być.
Opcja zapisz jako obraz, aktywny wykres.
Pokaż choć jeden obrazek z skalą po prawej i datownikiem na dole!
Tak, jak powinno być.
Opcja zapisz jako obraz, aktywny wykres.