Alternatywne podejście do spekulacji.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Re: Alternatywne podejście do spekulacji.

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Podsumowanie dnia 19.02.2012

EURUSD: pozycje nie były dzisiaj otwierane na tej parze
GBPUSD: +90pips
USDJPY: -24pips

Razem: +66pips

Dzisiaj ogólnie spokój. Słabe ruchy, wiec dupy nie urywa. Czekamy na lepsze dni.

Do usłyszenia
Obrazek

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie dnia 20.02.2013

EURUSD: -5pips
GBPUSD: +450 pips
USDJPY: +52pips

Razem: +497pips

Dzisiaj kabel uratował dzień. Bardzo dawno nie widziałem już lagi na 80pips ma M5 :shock:
EURUSD, wyłączony o 15:30 - gdyby przytrzymać go dłużej byłby zysk, ale ten instrument naprawdę potrafi latać w jedną i w drugą stronę jak psu jajca więc postanowiłem neutralnie wyłączyć go w okolicach 0. Miał cały dzień, żeby urwać bardziej - nie skorzystał z okazji 8)
USDJPY - niewielka zmienność, niewielkie pipsy.

Do usłyszenia jutro :564:
Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Mógłbyś zrobić podsumowanie od początku? Nie chce mi się samemu liczyć a ciekaw jestem jak tam wynik ogólny :P

kru
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kru »

z pierwszego posta mi jakos tak wychodzilo ze to jest strategia intra-Day, ale zeby dzis wykrecic 450 pipsow to musialbys trzymac pozycje przynajmnie przez ostatnie 7-9 dni. tak mi wychodzi z wykresu. ile srednio trzymasz pozycje?

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Midas, póki co kręcimy się w okół osi jak świński ogonek. Gdyby nie wcześniejsze błędy, to pewnie byłoby kilkaset na plusie, ale nie jest. Pozostajemy realistami, najbliższe tygodnie wyjaśnią czy to się wszystko trzyma kupy :)

Kru gra jest intraday, robot otwiera po prostu kilka pozycji w jednym kierunku.

Dzisiaj rano wstałem i przez swoje gapiostwo (trudno utrzymać przytomność umysłu o 6:30 :roll: ) troche się jebłem w ustawieniach robota przez co zjadł kilka stop lossów od rana :(
Ehh, a miał się człowiek wystrzegać błędów.
No nic. Shit happens.
Obrazek

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Cześć .
Można się dowiedzieć jak są ustalane SL ,event jaka jest wielkość SL dla pary wal. w twojej strategii ?
12 tygodniowa zmienność jako podstawa wynika z twoich własnych obserwacji ?
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Ciekawostka z dzisiaj. Około 700 pipsów na liczniku. Ciekawe ile z tego zakończy się na TP. Jak zawróci to lipa 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie dnia 21.02.2013

EURUSD: +90pips
GBPUSD: +380pips
USDJPY: +78pips

Razem: +548 pips

Jest dobra zmienność, są pipsy. Jak wspominałem wcześniej, popełniłem błąd przy ustawianiu robota dla GBPUSD, co zaskutkowało stratami na kilkadziesiąt pips. Na szczęście nie byłem dzisiaj w robocie i w porę ogarnąłem sprawę, inaczej byłoby krucho :roll:
EURUSD dzisiaj negatywnym bohaterem. Jakieś pipsy z niego były, ale niestety zanim ogarnął jakiekolwiek TP to zawrócił. Gdyby nawet konsolidował się gdzieś niżej można by go lepiej zamknąć.
USDJPY, dzisiaj podobnie, ładnie leciał ale zawrócił po to, aby później znowu polecieć.
Ogólnie dzisiaj dobry dzień. Pierwszy raz od początku istnienia tematu, wszystkie 3 pary walutowe wyszły na plus.
Można tylko marzyć, aby każdy dzień wyglądał podobnie.
No cóż. Teraz czekamy na ciężkie czasy.

Pozdrawiam! :564:
Obrazek

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

dulf, tak wynika to z moich obserwacji. Daje obraz tego jaka zmienność jest na rynku "ostatnimi czasy". Mniejszej próbki nie ma sensu brać, bo zdarza się np. tydzień padaki pod rząd, a w statystyce teoretycznie powinno się odrzucać wartości skrajne. Jako, że korzystam z kalkulatora zmienności który nie ma możliwości wyłączenia z próby tygodnia ponadnormalnej zmienności/tygodnia padaki taka liczba okresów pozwala "wygładzić" trochę wynik. Z drugiej zaś strony nie jest to średnia zmienność np z 40 tygodni bo... co nas obchodzi to co działo się prawie rok wcześniej? W warunkach FX to już prehistoria :roll:

Jeszcze co do wartości skrajnych - najlepszy przykład jest średnie wynagrodzenie w Polsce. Do jednej beczki wrzuca się ludzi zarabiających 1500pln jak i ludzi zarabiających 1mln/msc i takim oto sposobem średnia płaca w polsce to 3,5k/msc.
Gdyby wyrzucić z tego zestawienia ludzi z zarobkami 100pln jak i 1mln to wyszłaby prawdziwa średnia.

Pzdr (:
Obrazek

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Hmmmmmm.........
Pokaż choć jeden obrazek z skalą po prawej i datownikiem na dole!
Tak, jak powinno być.

Opcja zapisz jako obraz, aktywny wykres.

ODPOWIEDZ