AliorTrader - ECN.
-
- Bywalec
No ale przecież nie musisz tam grać. Wpłacisz, założysz konto, sprawdzisz platformę, powiesz namzz pisze:Wiesz green7 wychodzę z fundamentalnego założenia że nie można narażać więcej niż 2-3 % kapitału więc w moim przypadku / 20 tyś GBP czyli 100 tyś zł na 2-3 %//green7 pisze:Albo od razu załóż konto w Barclays (minimalna wpłata bodaj 20K GBP) czy może zadzwoń do nich i wypytaj ....
będzie ciężko......![]()

Ryzyko niewielkie (no chyba że obawiasz się pokusy otwarcia paru locików

-
- Bywalec
To jest ważne,lecz nie najważniejsze.a ja musze pochwalić platforme Very Happy
chociaż na początku jest troche dziwna, to ma pare rzeczy za które Applause np:
-warstwy (można jednym kliknięciem ukryć malowanki, zlecenia)
-kwotowe wyświetlanie Stop lossów
-wskażniki ukrywane jednym klinięciem
Najważniejsze jest to że broker nie ingeruje w Twoje strategie i Twoje zlecenia,nie ma żadnego interesu aby Was uwalić i to jest piękne.
PRAWDZIWY ECN nie robi
Sztucznej szpili na 60 pipsów.
jak nie pilnujesz EA to
pewno zgłupieje na dobra chwilę.
Potem uzupełną dane (zlikwidują tą szpilę)
i jak by nic nie było. .....

-rozszerzanie spreadu na danych sztucznie
- start notowań czasami 30 minut po czasie startu rynków
-requoty w czasie szybkich ruchów
-equoty bez powodu w normalnej sytuacji rynkowej !
-ciągłe requoty przy zleceniach powyżej 10 lotów
-swapy ujemne na często ponad 3 krotność tego co oferuje konkurencja
-realizacja SL w luce po cenie rynkowej otwarcia a TP po ustawionej
-Rozszerzanie spredu bez powodu
-W skrajnym przypadku w normalnej sytuacji rynkowej na majorsach miałem equoty kilkukroty,a potem zapytanie na majorsach o cenę i znowu equoty....

tysiące takich spraw.
-Najważniejsze jest to że w ECN nie jesteś zdany całkowicie na łaskę brokera czego dowodem jest to że jak złożysz zlecenie to od razu widzisz to zlecenie w karnecie zleceń.
Pozdrawiam.
PS czy ostatnia sprawa którą analizowałem z kolegą a&z,broker MM zrobił silną lukę na 40-50 pipsów przeciw trendowi,a u rzetelnych brokerów ECN do minus 30 pipsów było cały czas transakcyjnie......,
Dodano po 32 minutach:
PS czy sprawa Virutal Dealer Plug-in - czyli jak niektórzy brokerzy MM w MT4 nas dymają.
Jak chcą to ustawią plug in na 3 sekundy,a jak się im odwidzi....

Reasumując mamy Alior bank,czekamy na następne.....

Jeszcze jedną istotną rzecz dopiszę, odnośnie wałków brokerów MM,piszą że spred np. 1.5 - 2 pipsy, a w rzeczywistości
są luki np na 1min wykresie EUR-USD do 0.5 pół pipsa
Co przy spreadzie 1,8 + 0,5 poślizgu na luce daje łącznie do 2,3 dużego pipsa jako całkowity koszt spreadu , a na to nikt nie zwraca uwagi.
ECN kwotują cały czas kilkadziesiąt największych banków konkurujących ze sobą więc nie powinno to mieć na ECN miejsca.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2011, 10:14 przez zz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Witam! jestem nowicjuszem więc z góry przepraszam za brak profesjonalizmu. testuje sobie wersje demo Alior Tradera. Próbując zamknąć otwartą pozycje na walutach a mianowicie GBP/USD wyskakuje monit "Order to be closed dosed not exist in the system. orderld=1699915" i oczywiscie nie udaje mi sie zamknąc. nie przeglądałem forum wiec przepraszam jakbym sie powtarzał
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Sprawdź w panelu "Otwarte pozycje". Monit mówi, że zlecenie zostało już zamknięte i nie istnieje w systemie.schreek pisze:Witam! jestem nowicjuszem więc z góry przepraszam za brak profesjonalizmu. testuje sobie wersje demo Alior Tradera. Próbując zamknąć otwartą pozycje na walutach a mianowicie GBP/USD wyskakuje monit "Order to be closed dosed not exist in the system. orderld=1699915" i oczywiscie nie udaje mi sie zamknąc. nie przeglądałem forum wiec przepraszam jakbym sie powtarzał
Pozdrawiam
Karol Marchewka
- BM Alior Bank
- Pasjonat