AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

MaRCHeW pisze:

Nigdy na forum ProTradera nie było napisane, że projekt ProTrader jest w wersji beta.
Przecież doskonale wiesz że firma PFSoft usuneła forum Protradera na którym były m.in. zgłaszane błędy w funkcjonowaniu zarówno Protradera jak i Pt Multistation. Kilka czy kilkanaście postów napisałem na tamtym forum, rownież dotyczących nieprawidłowego działania. Tam również była informacja o wersji beta. Na nawigatorze zdaje się też jest kilka wypowiedzi o beta wersjach.
np. użytkownik Largo http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=50
Rok temu Protrader był jeszcze w wersji beta a ludzie na forum PFsoft zgłaszali do niego poprawki.
Forum stało się niewygodne bo klienci zainteresowani zakupem nie powinni tego zobaczyć więc zostało usunięte.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
NiceFox pisze:
MaRCHeW pisze:Nigdy na forum ProTradera nie było napisane, że projekt ProTrader jest w wersji beta.
Przecież doskonale wiesz że firma PFSoft usuneła forum Protradera na którym były m.in. zgłaszane błędy w funkcjonowaniu zarówno Protradera jak i Pt Multistation. Kilka czy kilkanaście postów napisałem na tamtym forum, rownież dotyczących nieprawidłowego działania. Tam również była informacja o wersji beta. Na nawigatorze zdaje się też jest kilka wypowiedzi o beta wersjach.
np. użytkownik Largo http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=50
Rok temu Protrader był jeszcze w wersji beta a ludzie na forum PFsoft zgłaszali do niego poprawki.
NiceFox, jesteś niereformowalny IMHO :D Looknij kiedy Largo pisał ten post - 26.11.2009r. :D Poza tym jego post dotyczy PT Multistation i tak jak pisałem, projekt PT Multistation zawsze był w fazie BETA.
Natomiast ProTrader był już używany przez brokerów zanim Ty zainteresowałeś się Forexem.
Kolejny raz napiszę, choć forum ProTradera już nie ma (jest Trading Platformy Knowledgebase), to nigdy na tym forum nie było napisane, że ProTrader jest w wersji beta.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

MaRCHeW pisze:

NiceFox, jesteś niereformowalny IMHO :D Looknij kiedy Largo pisał ten post - 26.11.2009r. :D Poza tym jego post dotyczy PT Multistation ...
Jakiś tydzień dwa po jego poście, testowałem właśnie poraz pierwszy Protradera. Jego post dotyczy Protradera

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Panowie ,zamiast tych kłótni to postarajcie się odnieś do mojego poprzedniego postu i dajcie odpowiedż tak ? czy nie?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

MaRCHeW pisze: Kolejny raz napiszę, choć forum ProTradera już nie ma (jest Trading Platformy Knowledgebase), to nigdy na tym forum nie było napisane, że ProTrader jest w wersji beta.
Bajki opowiadasz, było napisane że jest wersja beta.

Różnice w interpretacji mamy tak jak do postu Largo :cytuję "Ja kilka tygodni poświęciłem ProTrader MultiStation i dałem sobie spokój. Program jest w bardzo głębokiej fazie beta, ma pełno błędów, braków i niedogodności ergonomicznych. Oni zdaje się dopiero od niedawna zatrudnili stałego testera. Jeśli przycisną i skoncentrują się na poprawianiu tego co jest a w dalszej kolejności dodawaniu przydatnych funkcjonalności to za rok może być to niezły produkt."

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

NiceFox moim skromnym zdaniem to
NiceFox pisze: było napisane że jest wersja beta.

Różnice w interpretacji mamy tak jak do postu Largo :cytuję "Ja kilka tygodni poświęciłem ProTrader MultiStation i dałem sobie spokój. Program jest w bardzo głębokiej fazie beta
PT Multistation i ProTrader to dwie różne rzeczy,po co się tego uczepiłeś?.

Pro Trader poszedł w dwóch kierónkach

1. Rozwojowa - do której będą dodawane nowe rozwiązania oraz ważne update o wysokim priorytecie, jednakże wymagające testów.
2. Stabilna - do której będą dodawane sprawdzone i przetestowane rozwiązania, a która to udostępniana będzie mniej więcej co dwa miesiące.

Jak zadzwonią do Ciebie z Barclays Banku / pisałeś że czekasz na telefon/ to postaraj się dowiedzieć tego o czym piszę.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
zz pisze:PS wracam do mojego poprzedniego pytania , dobrze by było aby ktoś zorientowany się wypowiedział // może ktoś mieszkający w UK /// czy Barclays Bank stosuje pro tradera.
Myślę że czulibyśmy się z tym lepiej i pewniej.
Czy też występują rozłączenia i jak sobie z tym radzą..
Nie ściągałem i nie testowałem ich dema ale z tego co widzę po screenshotach to Barclays ma platformę ProTrader: http://www.stockbrokers.barclays.co.uk/ ... icaccounts

Nie wiem też jak wygląda sprawa rozłączeń, jeżeli takowe u nich występują.

Nie wiem od kiedy stosują ProTradera jednak jak możesz zobaczyć z mojego postu napisanego 01.05.2008r. już wtedy Barclays udostępniał ProTradera: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 25&start=0

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 8 minutach:

Witam.
NiceFox pisze:
MaRCHeW pisze: Kolejny raz napiszę, choć forum ProTradera już nie ma (jest Trading Platformy Knowledgebase), to nigdy na tym forum nie było napisane, że ProTrader jest w wersji beta.
Bajki opowiadasz, było napisane że jest wersja beta.

Różnice w interpretacji mamy tak jak do postu Largo :cytuję "Ja kilka tygodni poświęciłem ProTrader MultiStation i dałem sobie spokój. Program jest w bardzo głębokiej fazie beta, ma pełno błędów, braków i niedogodności ergonomicznych. Oni zdaje się dopiero od niedawna zatrudnili stałego testera. Jeśli przycisną i skoncentrują się na poprawianiu tego co jest a w dalszej kolejności dodawaniu przydatnych funkcjonalności to za rok może być to niezły produkt."
Znamy już wszyscy Twoje zdanie nt. ProTrader.
Kolejne Twoje posty niezwiązane z Alior Traderem będę zgłaszał do moderatorów bo robisz mi OT z wątku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

MaRCHeW pisze:
Znamy już wszyscy Twoje zdanie nt. ProTrader.
Kolejne Twoje posty niezwiązane z Alior Traderem będę zgłaszał do moderatorów bo robisz mi OT z wątku.
Bardzo Cię proszę pisz w swoim imieniu , nie zawłaszczaj wątku na własne potrzeby marketingowe. Moje posty są weryfikacją tematu.
Moje propozycje i argumenty dotyczące wstrzymania się z otwieraniem kont real (na 12 miesięcy) w świetle ostatnich awarii okazały się słuszne. Moje wypowiedzi na temat reklamacji mogą tylko podnieść "wyższą kulturę bankowości"

Krzysztof1978
Bywalec
Bywalec

Odzuca zlecenia market na złocie :(

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof1978 »

Dziwne rzeczy na Alior Trader, dałem zlecenie sprzedaży 5 uncji złota po cenie market i system dwa razy odrzucił ??? (żeby nie było depo mam odpowiednie) :)

Dodano po 16 minutach:

Czy ktoś z Aliora wie o co tu chodzi ?????????

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam,

Ze względów formalno-prawnych została wstrzymana transakcyjność instrumentów dostarczanych przez GFT. Planowane przywrócenie transakcyjności nastąpi jutro ok o godz. 12.00

Na pozostałych instrumentach (parach FX) takie przeszkody nie występują.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

ODPOWIEDZ