AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

No i w sumie po postach typu Minaka wychodzi w jaka grupę docelową klientów Alior celuje - co aż perfidnie rzucało się podczas ich niedawnej kampanii reklamowej "zarabiaj na forexie" :P Nie wiem jaki jest sens przyciąganie ludzi, którzy forex to widzieli tylko w telewizorze lub w opowieściach znajomych :D. Szczególnie gdy nie są MM i powinno zależeć im na doświadczonym - wykazującym zyski kliencie.

Człowiek by chciał w końcu kapitał trzymać w Polsce - nie męczyć się z zabezpieczeniem kursu PLN i nie ponosić kosztów przewalutowania, plus wystawienie PITu pod koniec roku to super sprawa.

A wyszło miernie i dziwnie. Zamiast lekkiej platformy do składania zleceń, plus klient webowy i mobilny na smartfony a do tego co najważniejsze wystawienie API, żeby z czasem można było podpiąć platformy firm trzecich, dostaliśmy PT, w którym na dodatek jest wyłączony autotrading bo jest zabugowany.
I wyszło na to że w sumie to Alior Trader to do niczego się nie nadaje. Ja osobiście protestowałem ich usługę dwa miechy i na chwile obecną za żadne skarby większej kasy bym do nich nie przenosił.

PS. na forexie się nie inwestuje na forexie się spekuluje :D

Indywidualny_inwestor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Indywidualny_inwestor »

Taki offtop w temacie brokera... Istenieje PW!
Przerazozny jestem jak czytam o zrwanych połączeniach, braku mozliwosci edycji zlecenia, poślizgach, awariach czy niegwarantowanym SL Tak to wygląda czy większosc przesadza?.

Gorszy ECN niz MM potrafią tylko zaoferowac w Polsce.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Indywidualny_inwestor pisze:Taki offtop w temacie brokera... Istenieje PW!
Przerazozny jestem jak czytam o zrwanych połączeniach, braku mozliwosci edycji zlecenia, poślizgach, awariach czy niegwarantowanym SL.

Ano właśnie. Początkowo sledziłem z zainteresowaniem ten temat. To, że na poczatku coś nie działa to ...
cóż, początki są zawsze trudne więc OK. Ale to trwa już kilka miesięcy i mam wrażenie, że jest coraz gorzej.
Mam konto bankowe w Aliorze wiec dobrze wiem jaki mają kiepski system, ale ten forexowy knot przebił
wszystko. Początkowo miałem załozyć rachunek w Aliorze jak się trochę ogarną, ale teraz jakoś straciłem
na to ochotę.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Indywidualny_inwestor pisze:Przerazozny jestem jak czytam o zrwanych połączeniach, braku mozliwosci edycji zlecenia, poślizgach, awariach czy niegwarantowanym SL
Nikt z brokerów na świecie którzy oferują ECN nie zagwarantuje Ci SL, plus poślizgi występują też wszędzie, ale ich ilość i skala właśnie jest wykładnikiem jakości usługi.

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Verbatino pisze: Mogę przedstawić przynajmniej trzy dowody na ułomnie stworzony/zarządzany system serwerowo-sieciowy Aliora na którym stoi platforma PT i jeśli chociaż troszkę znasz się na IT powinneś przyznać mi rację po standardowych testach...
No to żebyś nie był gołosłowny, dawaj te trzy dowody. :wink:

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Minak .. Proszę Ciebie .. poćwicz na demo z 1-2 lata i potem zabieraj głos..,my poważnymi sprawami się zajmujemy..
MarioDM pisze:Indywidualny_inwestor napisał:
Przerazozny jestem jak czytam o zrwanych połączeniach, braku mozliwosci edycji zlecenia, poślizgach, awariach czy niegwarantowanym SL.

Ano właśnie. Początkowo sledziłem z zainteresowaniem ten temat. To, że na poczatku coś nie działa to ...
cóż, początki są zawsze trudne więc OK. Ale to trwa już kilka miesięcy i mam wrażenie, że jest coraz gorzej.
Mam konto bankowe w Aliorze wiec dobrze wiem jaki mają kiepski system, ale ten forexowy knot przebił
wszystko. Początkowo miałem załozyć rachunek w Aliorze jak się trochę ogarną, ale teraz jakoś straciłem
na to ochotę.
stu: Zacytuj zaznaczone [Zgłoś ten post do moderatora]
Indywidualny_inwestor napisał:
Przerazozny jestem jak czytam o zrwanych połączeniach, braku mozliwosci edycji zlecenia, poślizgach, awariach czy niegwarantowanym SL

Nikt z brokerów na świecie którzy oferują ECN nie zagwarantuje Ci SL, plus poślizgi występują też wszędzie, ale ich ilość i skala właśnie jest wykładnikiem jakości usługi.
Ja Proszę Kolegów w tej dyskusji o jedno...,aby nie okazało się że najlepsze banki w Polce to takie które przez 22 lata nic kompletnie nie robiły , Prezesi kasują po parę milionów miesięcznie..., i strzygą jednych frajerów na depozytach ... dając im 4 % ,oraz strzygąc drugich frajerów którym udzielają kredytów np. na 22-24%...
Alior Bank próbuje jakoś ten anty debilizm wprowadzić....
Proponuję mniej złośliwości,skupmy się na tym aby im pomóc i doradzić jak problemy rozwiązać...
Ja widzę EWIDENTNĄ zmianę dzięki Alior Bankowi,jadąc do centrali jakiegokolwiek banku w Poslce przestają nas traktować jak debili.../// doceńcie to..///.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Verbatino
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Verbatino »

zz pisze:Minak .. Proszę Ciebie .. poćwicz na demo z 1-2 lata i potem zabieraj głos..,my poważnymi sprawami się zajmujemy..
MarioDM pisze:Indywidualny_inwestor napisał:

na to ochotę.
stu: Zacytuj zaznaczone [Zgłoś ten post do moderatora]
Indywidualny_inwestor napisał:
Przerazozny jestem jak czytam o zrwanych połączeniach, braku mozliwosci edycji zlecenia, poślizgach, awariach czy niegwarantowanym SL

Ja Proszę Kolegów w tej dyskusji o jedno...,aby nie okazało się że najlepsze banki w Polce to takie które przez 22 lata nic kompletnie nie robiły , Prezesi kasują po parę milionów miesięcznie..., i strzygą jednych frajerów na depozytach ... dając im 4 % ,oraz strzygąc drugich frajerów którym udzielają kredytów np. na 22-24%...
Alior Bank próbuje jakoś ten anty debilizm wprowadzić....
Proponuję mniej złośliwości,skupmy się na tym aby im pomóc i doradzić jak problemy rozwiązać...
Ja widzę EWIDENTNĄ zmianę dzięki Alior Bankowi,jadąc do centrali jakiegokolwiek banku w Poslce przestają nas traktować jak debili.../// doceńcie to..///.

Pozdrawiam.
Rozwiń wypowiedź proszę... :?
Alior...zmiana ...globalnie ? Nie zauważyłem...

PS. Filmik w wolnej chwili nakręcę pokazując, że wina zerwanego połączenia nie leży po stronie usera...

PS2. Dzisiaj ani razu nie zerwało na ichnie szczęście 8)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Verbatino pisze: Rozwiń wypowiedź proszę... Confused
Nie ma co rozwijać....
Jeszcze parę lat temu// ok. 2001-2003 /// bano się z nami gadać ponieważ groziły szykany i zwolnienie z pracy..// znam taki przypadek..///.,teraz dzięki Aliorowi to jest temat Cool.. ,dlatego życzę im sukcesu i bezproblemowego działania....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

Minak pisze: napisał:
na starcie na FX masz mniejsze szanse niż w ruletce gdzie przy obstawianiu czarne/czerwone masz dokładnie 50%.
Po 1 Minak w ruletce grając czarne/czerwone nie masz 50% tylko chyba 48% o ile dobrze pamiętam. Jesli w nią grałeś to i tego nie wiedziałeś że masz 0 -zielone)
Po 2 sam gram na Aliorze kilka m-cy nie jestem fachowcem czy specem od FX mam małe doświadczenie na koncie real ale spore na demo. I powiem tak dużo przeczytanej lektury fachowej (nie pisze tu o złotych myślach) rozjaśniło mi umysł - dalej czytam i się uczę (to jest długa mozolna praca)i może nie kokosy ale zarabiam na FX. Nie przerażają mnie poślizgi mimo że wychwytuję ruchy do 20-30p sporadycznie 70p (niestety jestem za cienki jeszcze i strach mnie ogarnia żeby pozwolić rosnąć zyskom-z czasem pewnie to minie) ale nie wciskaj że się nie da zarobić bo się da - więcej respektu dla rynku). Wypłaciłem już cały wkład przeznaczony na grę na FX a teraz gram pieniędzmi zarobionymi na rynku. Jeśli nawet stracę kiedyś wszystko to wyjdę na 0 a pozostanie czas poświęcony na grę i wyciągnięte wnioski zwane dalej doświadczenie.

Odmienną sprawą że denerwujące są zrywania połączeń lub brak możliwości zalogowania się gdy ma się otwarte pozycje i widzę w MT4 że czas zamykać je a tu zonk.
Nawiązując do tego że nie zawsze zrywane połączenie leży po stronie usera. Nie znam się na tym dobrze ale mam doświadczenie że w domu gdzie mam łączę 2Mb potrafi chodzić cały wieczór platforma a innego dnia nie ma praktycznie szans na zalogowanie się i dziesiątki sms-ów. Zaś w pracy mam 20Mb łącze i są podobne problemy.

Pozdrawiam wszystkich walczących :D

banderas81
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: banderas81 »

czy ktokolwiek probowal juz reklamowac stratna pozycje z winy aliora? jesli je uwzgledniaja, to mozna wybaczyc im drobne problemy przy starcie.
Minak to troll. nie próbujcie mu udowadniac ze na forexie da sie zarabiac bo on nie przyszedl tutaj dyskutowac. ale od forexa i tak sie nie uwolni. to jest jak narkotyk;)

ODPOWIEDZ