AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

MaRCHeW pisze:natomiast modyfikacja zlecenia odbywa się już na strzałkach na wykresie.
Teraz juz wiem, chociaż intuicyjnie patrząc to do modyfikacji SL na wykresie powinna słuzyc strzałka, która jest ustawiona w cenie SL -zaraz po otwarciu pozycji.

Ale przestawić się nie będzie trudno
:wink:
Pozdrawiam!
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Kiedy bedzie natywna aplikacja mobilna na iphone-a? Czy wciaz nie wiadomo i bedzie to w dalekiej nieznanej przyszlosci?
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mario83 pisze:Kiedy bedzie natywna aplikacja mobilna na iphone-a? Czy wciaz nie wiadomo i bedzie to w dalekiej nieznanej przyszlosci?
Na natywną aplikację dla iphon'a raczej bym nie liczył. Jeżeli już się coś pojawi na smartfony to aplikacja webowa - ProTrader WEB Terminal.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Rene
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rene »

widzę ze na demieposzła aktualizacja - kiedy mozliwa jest na produkcji?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Rene pisze:widzę ze na demieposzła aktualizacja - kiedy mozliwa jest na produkcji?
Ten lub następny weekend.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

Zastanawiam się, czy coś jeszcze może mnie zaskoczyć w funkcjonowaniu platformy AliorTRader ...

1. Po otwarciu (zalogowaniu) czcionka na wykresie wielkości konia (rozdzielczość 1680x1050)

2. Okno MACD nie wyświetla prawidłowo wskaźnika, gubi jego część (widać na rysunku). Nic nie zmieniałem w oknie MACD, wiem, że ruchem pionowym na osi wartości można go zmniejszyć - tego nie robiłem.

Generalnie rzecz biorąc prawie każde zalogowanie przynosi jakieś nowe niespodzianki. Co się dzieje?? Odinstalowałem już platformę chyba z 2 razy, po problemach zgłaszanych wcześniej. Teraz to.

Załączam obrazek.

Dodano po 11 minutach:

Skrót klawiszowy CTRL + T przypisany był do włączania/wyłączania śledzenia kursora. Jeszcze wczoraj wieczorem działał, teraz przestał. Otworzyłem więc zakładkę Środowisko / Ustawienia i listując wszystkie opcje zauważyłem, że ten sam skrót przypisany jest teraz do alarmów (i jednocześnie dalej do kursora).

Odhaczyłem alarmy i kursor działa. NIC nie zmieniałem samodzielnie. I mam nowy, sprawny komputer.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

schreek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: schreek »

witam mam problem z generowaniem raportów do pliku excela na platwormie real, co się dzieje moze cos z moimi ustawieniami. dopowiadam że pokazaujemy mi sie obrys tabeli, a i używam excela 2007

Rene
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rene »

Czesc,

tez mam dwa problemy, prosba o pomoc

demo - jak juz pisalem kilka postow temu nie mogę od kilkunastu dni zamknąc jednej pozycji - przy probie zamkniecia pisze "cena niedostepna"

live (i ten jest bardzo irytujący) po ustawieniu alarmów, są one obecne przez około 1 dzien. po dwoch, trzech restartach platformy znikają - nie ma ani jednego i trzeba je definiować od początku. Problem jest na tyle poważny że alarmy spełniają dosc wazna funckję a nie można być pewnym czy uprzedniuo ustawione są, czy ich nie ma

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

schreek pisze:witam mam problem z generowaniem raportów do pliku excela na platwormie real, co się dzieje moze cos z moimi ustawieniami. dopowiadam że pokazaujemy mi sie obrys tabeli, a i używam excela 2007
Ta opcja nie działa zarówno na platformie rzezcywistej jak i DEMO. Niestety w chwili obecnej nie znamy przyczny oraz przewidywanej daty rozwiązania problemu.
Rene pisze:demo - jak juz pisalem kilka postow temu nie mogę od kilkunastu dni zamknąc jednej pozycji - przy probie zamkniecia pisze "cena niedostepna"
Proszę o maila z numerem pozycji na adres at.demo@alior.pl
Rene pisze:live (i ten jest bardzo irytujący) po ustawieniu alarmów, są one obecne przez około 1 dzien. po dwoch, trzech restartach platformy znikają - nie ma ani jednego i trzeba je definiować od początku. Problem jest na tyle poważny że alarmy spełniają dosc wazna funckję a nie można być pewnym czy uprzedniuo ustawione są, czy ich nie ma
Postaramy się zweryfikować tę kwestię
freetrader pisze:1. Po otwarciu (zalogowaniu) czcionka na wykresie wielkości konia (rozdzielczość 1680x1050)
Czy problem występuje po każdorazowym uruchomieniu aplikacji ? Dotychczas nie spotkaliśmy się z tego typu problemem.....

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

MaRCHeW pisze:Witam.
mario83 pisze:Kiedy bedzie natywna aplikacja mobilna na iphone-a? Czy wciaz nie wiadomo i bedzie to w dalekiej nieznanej przyszlosci?
Na natywną aplikację dla iphon'a raczej bym nie liczył. Jeżeli już się coś pojawi na smartfony to aplikacja webowa - ProTrader WEB Terminal.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jest to jedyna przyczyna dla ktorej nie moge jeszcze otworzyc konta real w aliorze. Mam nadzieje ze wprowadza (wprowadzicie) platforme web asap, a aplikacja na iphone / ipad jest mega prosta do zrobienia.

pzdr
kupuj POLSKIE produkty

ODPOWIEDZ