AliorTrader - ECN.
Witam,Dariusz Wiśniewski pisze: ....
Postaramy się zweryfikować tę kwestięRene pisze:live (i ten jest bardzo irytujący) po ustawieniu alarmów, są one obecne przez około 1 dzien. po dwoch, trzech restartach platformy znikają - nie ma ani jednego i trzeba je definiować od początku. Problem jest na tyle poważny że alarmy spełniają dosc wazna funckję a nie można być pewnym czy uprzedniuo ustawione są, czy ich nie ma
....
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Czy udało się sprawdzić ten temat?
bad tick na eurchf
czesto to zdarza sie?? na rynku w tej platformie czy to ecn?~!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Encefaloid
- Bywalec
Jakość DEMO
Witam !
Od ponad miesiąca bawię się na demo Aliora i niestety co chwile są jakieś problemy. Opisane to jest także co trochę na forum.
Słychać głosy ...to jest tylko demo....
Wyobraźce sobie, że chcecie kupić samochód i idziecie na jazdę próbną. Samochód fajny , w dobrej cenie ale po kilku kilometrach się psuje. Za chwilę już zapala i jedziecie dalej, nie działa kierunkowskaz, po chwili skręcacie w lewo i kierownica się zacina. Na szczęście po godzinie i wielu przygodach wracacie do salonu.
Mam pytanie czy kupicie taki samochód czy pójdziecie do innego dealera ???
ot taka mała parafraza ;-) do przemyśleń, bez złych intencji.
Od ponad miesiąca bawię się na demo Aliora i niestety co chwile są jakieś problemy. Opisane to jest także co trochę na forum.
Słychać głosy ...to jest tylko demo....
Wyobraźce sobie, że chcecie kupić samochód i idziecie na jazdę próbną. Samochód fajny , w dobrej cenie ale po kilku kilometrach się psuje. Za chwilę już zapala i jedziecie dalej, nie działa kierunkowskaz, po chwili skręcacie w lewo i kierownica się zacina. Na szczęście po godzinie i wielu przygodach wracacie do salonu.
Mam pytanie czy kupicie taki samochód czy pójdziecie do innego dealera ???
ot taka mała parafraza ;-) do przemyśleń, bez złych intencji.
Fakt, skoro system jest świeżo postawiony i wymaga testów (w tym testow uzytkowników) to powinna być postawiona wersja rozwojowa, dla najbardziej ciekawskich, demo (w miare spojna z produkcja i stabilna) oraz live. Dla zainteresowanych do poklikania i wylapania bledow rozwojowka, demo dla klientow ktorzy chca obejrzec co ich czeka jesli sie zdecyduja no i live - wiadomo. A tak ogolnie - nie jest zle - wiadomo, moglo by byc lepiej ale ja ogolnie kibicowalem aliorowi jako startupowi i podobnie jest w tym przypadku. Tylko te prowizje....
P.S. Jak tam kasujące się alerty ??
P.S. Jak tam kasujące się alerty ??

Re: bad tick na eurchf
Kolego czy mógłbyś mi powiedzieć jak na dolnych zakładkach włączyć wykresy różnych instrumentów? Bo gdy zmieniam instrument na jednym wykresie, nie wiedzieć dlaczego, zmienia się na wszystkich pozostałych zakładkach..kuchara23 pisze:czesto to zdarza sie?? na rynku w tej platformie czy to ecn?~!
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Należy wyłączyć opcję linkowania panelu.Nigdy pisze:Kolego czy mógłbyś mi powiedzieć jak na dolnych zakładkach włączyć wykresy różnych instrumentów? Bo gdy zmieniam instrument na jednym wykresie, nie wiedzieć dlaczego, zmienia się na wszystkich pozostałych zakładkach..
Nie ma takiej możliwości. Częściowe zamknięcie możliwe jest jedynie poprzez okienko zamknięcia pozycji, gdzie można wybrać wolumen do zamknięcia.schreek pisze:witam czy jest mozliwość ustawienia tak opcji take profit aby zamykała cześć otwartej pozycji tj jak np mam 1 lota to żeby w danym miejscu zrealizowała mi 0,5 a reszta niech bedzie otwarta dalej. doszukalem sie tylko takiej mozliwosc kiedy zamykam pozycje z wykresu w danej chwili
NIestety nie udało nam się zreplikować tego błędu, jednak cały czas staramy się go odtworzyć.Rene pisze:P.S. Jak tam kasujące się alerty ??
W związku z tym, że kwotowania pochodzą z platform DEMO naszego partnera technologicznego, mogą one odbiegać od rzeczywistych kwotowań. Nie ma możliwości całkowitego odwzorowania kwotowań rzeczywistych na platformie DEMO.kuchara23 pisze:czesto to zdarza sie??
A gdzie znajdę ową opcję? Przeszukałem Ustawienia ale wciąż nie widzę.Dariusz Wiśniewski pisze:Nigdy napisał:
Kolego czy mógłbyś mi powiedzieć jak na dolnych zakładkach włączyć wykresy różnych instrumentów? Bo gdy zmieniam instrument na jednym wykresie, nie wiedzieć dlaczego, zmienia się na wszystkich pozostałych zakładkach..
Należy wyłączyć opcję linkowania panelu.