AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

indiglo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: indiglo »

buchcik U mnie niestety, nie działa żaden zakres - ten wskazany przez Ciebie również. :cry:

Rene
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rene »

Dariusz Wiśniewski pisze: ....
Rene pisze:live (i ten jest bardzo irytujący) po ustawieniu alarmów, są one obecne przez około 1 dzien. po dwoch, trzech restartach platformy znikają - nie ma ani jednego i trzeba je definiować od początku. Problem jest na tyle poważny że alarmy spełniają dosc wazna funckję a nie można być pewnym czy uprzedniuo ustawione są, czy ich nie ma
Postaramy się zweryfikować tę kwestię

....

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Witam,
Czy udało się sprawdzić ten temat?

kuchara23
Gaduła
Gaduła

bad tick na eurchf

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

czesto to zdarza sie?? na rynku w tej platformie czy to ecn?~!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Rene
Bywalec
Bywalec

ewidentnie bad tick na franku. SL destroyer ;) - na innych platformach (bossa, xtb itp) tego nie było

Awatar użytkownika
Encefaloid
Bywalec
Bywalec

Jakość DEMO

Nieprzeczytany post autor: Encefaloid »

Witam !
Od ponad miesiąca bawię się na demo Aliora i niestety co chwile są jakieś problemy. Opisane to jest także co trochę na forum.
Słychać głosy ...to jest tylko demo....

Wyobraźce sobie, że chcecie kupić samochód i idziecie na jazdę próbną. Samochód fajny , w dobrej cenie ale po kilku kilometrach się psuje. Za chwilę już zapala i jedziecie dalej, nie działa kierunkowskaz, po chwili skręcacie w lewo i kierownica się zacina. Na szczęście po godzinie i wielu przygodach wracacie do salonu.

Mam pytanie czy kupicie taki samochód czy pójdziecie do innego dealera ???

ot taka mała parafraza ;-) do przemyśleń, bez złych intencji.

Rene
Bywalec
Bywalec

Fakt, skoro system jest świeżo postawiony i wymaga testów (w tym testow uzytkowników) to powinna być postawiona wersja rozwojowa, dla najbardziej ciekawskich, demo (w miare spojna z produkcja i stabilna) oraz live. Dla zainteresowanych do poklikania i wylapania bledow rozwojowka, demo dla klientow ktorzy chca obejrzec co ich czeka jesli sie zdecyduja no i live - wiadomo. A tak ogolnie - nie jest zle - wiadomo, moglo by byc lepiej ale ja ogolnie kibicowalem aliorowi jako startupowi i podobnie jest w tym przypadku. Tylko te prowizje....

P.S. Jak tam kasujące się alerty ?? :)

schreek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: schreek »

witam czy jest mozliwość ustawienia tak opcji take profit aby zamykała cześć otwartej pozycji tj jak np mam 1 lota to żeby w danym miejscu zrealizowała mi 0,5 a reszta niech bedzie otwarta dalej. doszukalem sie tylko takiej mozliwosc kiedy zamykam pozycje z wykresu w danej chwili

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: bad tick na eurchf

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

kuchara23 pisze:czesto to zdarza sie?? na rynku w tej platformie czy to ecn?~!
Kolego czy mógłbyś mi powiedzieć jak na dolnych zakładkach włączyć wykresy różnych instrumentów? Bo gdy zmieniam instrument na jednym wykresie, nie wiedzieć dlaczego, zmienia się na wszystkich pozostałych zakładkach..

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Nigdy pisze:Kolego czy mógłbyś mi powiedzieć jak na dolnych zakładkach włączyć wykresy różnych instrumentów? Bo gdy zmieniam instrument na jednym wykresie, nie wiedzieć dlaczego, zmienia się na wszystkich pozostałych zakładkach..
Należy wyłączyć opcję linkowania panelu.
schreek pisze:witam czy jest mozliwość ustawienia tak opcji take profit aby zamykała cześć otwartej pozycji tj jak np mam 1 lota to żeby w danym miejscu zrealizowała mi 0,5 a reszta niech bedzie otwarta dalej. doszukalem sie tylko takiej mozliwosc kiedy zamykam pozycje z wykresu w danej chwili
Nie ma takiej możliwości. Częściowe zamknięcie możliwe jest jedynie poprzez okienko zamknięcia pozycji, gdzie można wybrać wolumen do zamknięcia.

Rene pisze:P.S. Jak tam kasujące się alerty ??
NIestety nie udało nam się zreplikować tego błędu, jednak cały czas staramy się go odtworzyć.
kuchara23 pisze:czesto to zdarza sie??
W związku z tym, że kwotowania pochodzą z platform DEMO naszego partnera technologicznego, mogą one odbiegać od rzeczywistych kwotowań. Nie ma możliwości całkowitego odwzorowania kwotowań rzeczywistych na platformie DEMO.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Dariusz Wiśniewski pisze:Nigdy napisał:
Kolego czy mógłbyś mi powiedzieć jak na dolnych zakładkach włączyć wykresy różnych instrumentów? Bo gdy zmieniam instrument na jednym wykresie, nie wiedzieć dlaczego, zmienia się na wszystkich pozostałych zakładkach..

Należy wyłączyć opcję linkowania panelu.
A gdzie znajdę ową opcję? Przeszukałem Ustawienia ale wciąż nie widzę.

ODPOWIEDZ