daromanchester pisze:Nigdy pisze: Musiałem przypadkowo ją otworzyć
WTF ????????
Nie no jak można otworzyć przypadkowo pozycję i o niej zapomnieć albo nie zauważyć.
Niedbalstwo z Twojej strony i pretensje do siebie.
A czy napisałbyś nam tutaj gdyby to konto było na dużym plusie????
Inna sprawa to strona techniczna, bardzo dziwne no ale jak Szwajcar pisze że jakieś zapisy tam są to kłania się nie czytanie regulaminu.
Jak to się mówi "Kowal zawinił a Cygana powiesili" - wszyscy winni tylko nigdy nie my

Jako moderator powinieneś darować sobie tego typu posty. Po co zabierać głos, jeśli nie zna się odpowiedzi na zadane pytanie i nie ma się w ogóle zamiaru pomóc?
I owszem, napisałbym też tutaj gdyby pozycje były na plusie.
Jeżeli jeden z rachunków był zasilony to Alior Trader pobrał kase z tego rachunku.
Nie ma możliwości otwarcia pozycji bez zasilenia choćby jednego rachunku.
Rozumiem. Jednak nadal wydaje mi się to skrajnie dziwne. Nie powinno być możliwości otwierania pozycji na danym koncie walutowym, jeśli nie posiadamy na nim odpowiedniej kwoty zabezpieczającej owej pozycji.
Dariusz Wiśniewski pisze:Nigdy napisał:
Składając zlecenie na rachunku rzeczywistym w zakładce "Otwarte pozycje" pojawia się owe zlecenie. Widnieje tam kolumna "Niezrealizowany Z/S". Pytanie moje brzmi: dlaczego owy Z/S jest inny dla otwartej pozycji, a inny w kolumnie "podsumowującej"? Mimo, że otwartą mam tylko jedną pozycję? Przykładowo w kolumnie "Niezrealizowany Z/S" dla otwartej pozycji pojawia się wartość 28USD, zaraz poniżej natomiast, w kolumnie "podsumowującej" jest 80USD. O co chodzi i czym różnią się te wartości?
Bez zrzutu ekranu trudno będzie cokolwiek powiedzieć...
Wiem już o co chodzi. Błąd platformy jest następujący:
Kolumna "Niezrealizowany Z/S" dla aktualnie otwartej pozycji pokazuje wartość z/s w walucie rachunku, z którego została ona otwarta. Natomiast w kolumnie podsumowującej zaraz pod otwartą pozycją widnieje wartość w Złotówkach, mimo że rachunek jest w innej walucie.
Przykładowo: "Niezrealizowany Z/S" dla aktualnie otwartej pozycji wynosi 200 USD, natomiast w tabeli podsumowującej poniżej widnieje kwota 580 USD, zamiast 580 ZŁ, lub po prostu 200 USD (dla rachunku w USD).