Hej.
Otwarłem wczoraj rachunek REAL, a dziś wpłaciłem pieniądze, które w Gabinecie Inwestora się już pojawiły. Chciałem się zalogować na rachunek w MT4, ale cały czas pojawia się "Zły rachunek". Co może być nie tak?
Czy może muszę jeszcze odczekać, nim zostanie on aktywowany?
Admiral Markets - Wątek II
Re: Admiral Markets - Wątek II
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."
jesli pieniądze są na w gabinecie na rachunku to i rachunek jest aktywny, dobre hasło wpisujesz ? jeśli kopiujesz je z pliku, to uważaj, żeby spacji nie skopiować, bo wtedy nie wejdzie
-- Dodano: wt 16-10-2012, 21:03 --
komunikat zły rachunek pojawia sie tylko wtedy gdy:
- wpiszesz zły login
- wpiszesz złe hasło,
- masz konto real, a wybierzesz serwer demo przy logowaniu.
Jesli próbowałbys sie zalogować bez kasy na koncie (na nieaktywnym rachunku) wyskakiwala by informacja - rachunek wyłączony
-- Dodano: wt 16-10-2012, 21:03 --
komunikat zły rachunek pojawia sie tylko wtedy gdy:
- wpiszesz zły login
- wpiszesz złe hasło,
- masz konto real, a wybierzesz serwer demo przy logowaniu.
Jesli próbowałbys sie zalogować bez kasy na koncie (na nieaktywnym rachunku) wyskakiwala by informacja - rachunek wyłączony
Czy miał ktoś sytuację, że łącząc się na rachunek REAL przez wine (pod systemem Linux) nie było możliwe zalogowanie się? Logowanie z systemu Windows 7 przebiega natomiast bezproblemowo.
Testował ktoś konto real MT5 ?
Porównywałem tylko konto demo z demo PRO i chodzi całkiem obiecująco. To nie jest przypadkiem podobna historia jak wprowadzali właśnie konto PRO ... wtedy śmigało bez poślizgów czy ciągłego rozłączania z serwerem. Wybrałem wtedy ten rachunek ale jakby to wyglądało tak jak dzisiaj to bym szukał czegoś innego.
Zastanawiam się czy jest sens z tym MT5.
Porównywałem tylko konto demo z demo PRO i chodzi całkiem obiecująco. To nie jest przypadkiem podobna historia jak wprowadzali właśnie konto PRO ... wtedy śmigało bez poślizgów czy ciągłego rozłączania z serwerem. Wybrałem wtedy ten rachunek ale jakby to wyglądało tak jak dzisiaj to bym szukał czegoś innego.
Zastanawiam się czy jest sens z tym MT5.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Gucon, na jednym z kont gram cały czas na Pro, nie zauważam rozłączania serwerów, niestety poślizgi są notoryczne.
Ostatnio prawie codziennie mam kilka razy utratę połączenia i chyba nie jest to problem netu bo mam jednocześnie odpalone demo PRO (do testów) i jak tracę połączenie z real na demo działa ...
Mniejsza z tym bo poza poślizgami, które były zawsze ostatnio krew mnie zalewa jak muszę czekać na egzekucję ponad 5s co wcześniej prawie nigdy się nie zdarzało.
Aby nie robić tutaj "reklamy" jeśli możesz poślij mi na PW broka, którego używasz i jesteś zadowolony bo pamiętam iż mamy podobny styl gry więc pewnie będzie mi pasował
Mniejsza z tym bo poza poślizgami, które były zawsze ostatnio krew mnie zalewa jak muszę czekać na egzekucję ponad 5s co wcześniej prawie nigdy się nie zdarzało.
Aby nie robić tutaj "reklamy" jeśli możesz poślij mi na PW broka, którego używasz i jesteś zadowolony bo pamiętam iż mamy podobny styl gry więc pewnie będzie mi pasował

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Egzekucja to też się zepsuła masakra, klikam na dwóch kontach równocześnie, używam skryptu, platformy na osobnych monitorach, mimo idealnego kliknięcia na Pro otwarcie w stosunku do innego broka ponad dwa pipsy gorzej, do tego jakby się trafił SL poślizg na ok 0,5 pips to tak na 99%, a i tak zamykałem z palca i zamknięcie pips gorzej, czyli już 3 pips straty. Ech, zepsuli się i to strasznie, odradzam tego brokera do ostrego skalpu. A taka ciekawostka, mam dwie pary na Pro odpalane, każda inna MT4 ale ten sam rachunek. Jakoś w tym tygodniu, rozłączyło mi platformę na edku
, a MT4 z ejkiem bez problemu śmigało. Ten sam net oczywiście. Poza tym przypadkiem nie mam większego problemu z rozłączaniem.

Szanowni Państwo,
Z przyjemnością informujemy, iż platforma MetaTrader 5 jest już dostępna dla Klientów Admiral Markets AS na rachunkach rzeczywistych. Aby rozpocząć inwestowanie z wykorzystaniem nowej platformy należy dokonać rejestracji rachunku Admiral.MT5 z poziomu Gabinetu Inwestora.
MetaTrader 5 oferuje wiele nowych rozwiązań usprawniających inwestowanie:
• Ponad 70 narzędzi analitycznych, w tym wskaźniki analizy technicznej i obiekty graficzne, pozwalające na lepszą analizę rynku i wsparcie podejmowanych decyzji inwestycyjnych,
• 21 okresów prezentacji wykresu, począwszy od jednej minuty do jednego miesiąca, pozwalające na dokładną obserwację rozwoju sytuacji rynkowej oraz optymalizację momentu zajęcia pozycji,
• Opcja realizacji zleceń Fill or Kill pozwalająca na dodanie dodatkowego warunku niezbędnego do realizacji zlecenia – w przypadku, gdy miałoby nie zostać zrealizowane w całości zostanie odrzucone,
• Głębokość Rynku (Market Depth) umożliwiająca obserwację kolejki kwotowań BID/ASK najbliższych od aktualnej ceny rynkowej,
• Praca aż na 100 wykresach jednocześnie w obszarze roboczym platform, pozwalając na monitorowanie wielu rynków jednocześnie i dostęp do informacji kiedy tylko są one potrzebne,
• Dwa nowe zlecenia oczekujące, Buy Stop Limit oraz Sell Stop Limit, pozwalające na precyzyjne określenie momentu zajęcia pozycji,
• OneClick Trading umożliwiający realizację zleceń rynkowych jeszcze szybciej i łatwiej,
• Platformy mobilne dla urządzeń opartych o system Android oraz iOS.
Pełen opis nowej platform transakcyjnej znaleźć można w sekcji poświęconej MetaTrader 5.
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Co widzę
, prowizja na MT5 0,006% w stosunku do 0,004% MT4... hłe, hłe za nowości się płaci 

Hej.
Chciałem na VPS zainstalować am4terminal.exe. Najpierw pojawia się ekran powitalny, gdzie klikam "Next >". Potem klikam zgodę na licencję i znów "Next >". W następnym okienku wybieram folder instalacyjny, "Program group", utworzenie skrótu na pulpicie i uruchomienie programu po pomyślnej instalacji i klikam "Next >".
W tym momencie pojawia się okienko do wpisania danych dla proxy, pod których jest okienko "Installation progress" z oczekiwaniem za rozpoczęcie pierwszej fazy instalacji o nazwie "Select best access point". Gdy nic nie wpiszę dla danych proxy i dam "OK", to okienko dla proxy znika, a na tym "Installation progress" wszystkie fazy instalacji mają po lewej ikonę oznaczającą niepowodzenie (pojawiają się nagle, beż żadnych pauz) i aktywny jest tylko przycisk "Finisz".
Proszę o radę, co zrobić, by instalacja się powiodła.
Jacek
Chciałem na VPS zainstalować am4terminal.exe. Najpierw pojawia się ekran powitalny, gdzie klikam "Next >". Potem klikam zgodę na licencję i znów "Next >". W następnym okienku wybieram folder instalacyjny, "Program group", utworzenie skrótu na pulpicie i uruchomienie programu po pomyślnej instalacji i klikam "Next >".
W tym momencie pojawia się okienko do wpisania danych dla proxy, pod których jest okienko "Installation progress" z oczekiwaniem za rozpoczęcie pierwszej fazy instalacji o nazwie "Select best access point". Gdy nic nie wpiszę dla danych proxy i dam "OK", to okienko dla proxy znika, a na tym "Installation progress" wszystkie fazy instalacji mają po lewej ikonę oznaczającą niepowodzenie (pojawiają się nagle, beż żadnych pauz) i aktywny jest tylko przycisk "Finisz".
Proszę o radę, co zrobić, by instalacja się powiodła.
Jacek