Admiral Markets - Wątek II
Re: Admiral Markets - Wątek II
jak w admiralu jest z podatkiem dochodowym ? oni PIT przysyłają ? czy trzeba samemu się rozliczyc... jeżeli tak to jak?
- mysje_hood
- Gaduła
Z tego co pamietam to samemu pit rozlicza. Admiral jako podmiot zagraniczny nie wysyla nic do nas ani do urzedu skarbowego.
Sklada sie pit38 plus pit ZG
Sklada sie pit38 plus pit ZG
Działała mi platforma cały dzień bez problemu, znaczy się do 17 jak była włączona.mryko pisze:Działa Wam AM Pro?
Teraz już jest w porządku, kilkanaście minut trwał problem, dzwoniłem do AM i potwierdzili problemy które zostały naprawione.
Sky is the limit
Witam,mam pytanie mam podpięte to samo ea pod dwa konta jedno real drugie demo. Na demo zlecenie L weszło po cenie ..88 na real po 90 następnie cena zawróciła i złapała be na realu po ..91 na demo zlecenie wytrzymało bo be było po ..89 i złapało TP. Chciałbym wiedzieć czy mam jakiekolwiek podstawy żeby reklamować zlecenie na realu? W miejscu wejścia cena szła w dół więc raczej powinno mi otworzyć zlecenie po cenie niższej niż wyższej(przynajmniej tak mi się wydaje).
Będę wdzięczny za pomoc i sugestie

Będę wdzięczny za pomoc i sugestie

Cenka opada
Przecież nikt nie gwarantuje ceny wejścia. Tak więc zlecenie się otworzyło ? Otworzyło. Miałeś BE ? Miałeś. Złapało ? Złapało.
działa wam platforma na smartfonie? jakoś mam problem ściągnąć to z google play ,jeżęli ktoś mi pomoże to będę wdzięczny
dzięki
dzięki
Witam. Czy jesli zanotowałem strate w tym roku na forexie to czy musze sie z tego rozliczac z US ? Jakie sa konsekwencje zatajenia tego faktu przed US ? Dodam, ze posiadam tez konto w domu maklerskim. Tam zaplace podatek od pewnej kwoty, wiec oczywiste jest, ze bede musial sie rozliczyc. CZy te dwa podatki da sie jakos rozliczyc ? Czy od zysku na rynku kapitalowym moge odjac strate na forexie i nie zaplacic podatkui ?
Dzieki z gory
Dzieki z gory
Wysyłasz jeden PIT razem więc w takim przypadku łączy się dochód z GPW i stratę z FX, dzięki temu płacąc mniejszy podatek. Jednak jeśli byłaby sytuacja, że nie grasz na GPW i zanotowałeś jedynie stratę na FX to PIT i tak trzeba złożyć. No i warto to zrobić, bo 50% straty można odliczyć bodajże w kolejnych dwóch latach. Więcej w wątku o podatkach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu