7LS part 1
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Witajcie!
Pozwoliłem sobie zilustrować to, o czym do tej pory pisał nam Kerimb. Na załączonych rysunkach mamy świeczki M15 wpisane w duże D1. Pierwsze wnioski jakie mogę wyciągnąć to na pewno takie, że rynek bardzo często respektuje poziom otwarcia świecy D1 i w tym obrębie często zdarza mu się zawracać, odbijać itp.
Na rysunkach strzałkami zaznaczyłem godzinę 7 londyńską, gdzie widać, że często nadaje ona kierunek podczas sesji, lub przy najmniej od niej zaczyna się jakikolwiek zwrot. Nie wiem, czy dobrze piszę. Tyle na razie ale co robić dalej? Jakieś podpowiedzi?
P.S. taa a piłkarze rzeczywiście są do bani
Pozwoliłem sobie zilustrować to, o czym do tej pory pisał nam Kerimb. Na załączonych rysunkach mamy świeczki M15 wpisane w duże D1. Pierwsze wnioski jakie mogę wyciągnąć to na pewno takie, że rynek bardzo często respektuje poziom otwarcia świecy D1 i w tym obrębie często zdarza mu się zawracać, odbijać itp.
Na rysunkach strzałkami zaznaczyłem godzinę 7 londyńską, gdzie widać, że często nadaje ona kierunek podczas sesji, lub przy najmniej od niej zaczyna się jakikolwiek zwrot. Nie wiem, czy dobrze piszę. Tyle na razie ale co robić dalej? Jakieś podpowiedzi?

P.S. taa a piłkarze rzeczywiście są do bani

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Już mi się nie chce czekać ...
Dzisiaj zatem do tej pory: +100+51+41 = +192 pipsiory
Łącznie zatem do tej pory: +1132+192 = +1324 pipsiory ...
Niezły początek tygodnia
Zdjęte dokładnie na +100 pipsiorów<kerimb> pisze:S na EURUSD na 1.3976
Zdjęte na +51 pipsiorów<kerimb> pisze:S na GBPUSD na 1.5935
Zdjęte na +41 pipsiorów<kerimb> pisze:L na USDCHF na 0.9615
Dzisiaj zatem do tej pory: +100+51+41 = +192 pipsiory
Łącznie zatem do tej pory: +1132+192 = +1324 pipsiory ...
Niezły początek tygodnia

To prawda, jeden lub dwa instrumenty są dobre dla skalpelów, którzy zmuszeni do obserwacji świeczek jednominutowych często nie są w stanie objąć obserwacją większej ilości instrumentów.<kerimb> pisze:„Jeżeli tradujesz na zbyt małej ilości rynków, odbierasz sobie szansę na uchwycenie trendu.”
Ja jeszcze zauważyłem, że ci którzy grają na jednym instrumencie ale na wyższych interwałach (aczkolwiek oczywiście nie wszyscy) mają tendencję do dostrzegania trendów i setupów zawsze, chcąc mieć zawsze odpowiedź na pytanie co wydarzy się na rynku, nawet wtedy aktualna sytuacja jest niejasna i wypadałoby spojrzeć na inny instrument. Gra na wielu instrumentach jet po prostu wydajniejsza.
W ogóle widzę, że niezła akcja z tym dziennikiem, gratuluję.
donny pisze:Odstąpie Ci moje konto do zarządzania
Jak bym siedział na okrągło, to by się dało zrobić chyba ale ja tylko tak z doskoku. Zresztą croco wieszcrocopip pisze:KIll i weź moje konta!

Rewelka! To jak, popiszemy jutro, bo ja w chorobie do środy i nudno tak samemucrocopip pisze:wrócilem już do normy