1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: Midas »

1MilionDolars pisze: Nie dotykam go ani palcem, jak wcześniej próbowałem go ręcznie poprawiać to zawsze kończyło się to źle. Pewnie patrząc na wykres to zamknąłbym tą pozycję teraz, ale jak mówię nie dotykam i tego się będę trzymał. Nawet jeśli dzisiaj straci to w dłuższej perspektywie i tak to odrobi i będzie na plus:)

Jak zmienisz to następnym razem nie przestawi i wejdzie SL. Jak mówiłeś, że nie zmieniasz nic to lepiej tak to zostaw :P

Pozdro i trzymam kciuki,
Midas

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Skoro strategia dziala tak jak masz, to ja bym zostawil. Nie straciles kasy + Twoja analiza byla poprawna (robot otworzyl dobra pozycje), czyli jestes wygranym na dzisiaj. Po prostu nie miales wystarczajaco duzo szczescia. Jak zaczniesz mieszac, to sie okaze ze miales 10 innych przypadkow, w ktorych taki a nie inny BE uratowalby Ci dupsko.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

Chrisdot pisze:Skoro strategia dziala tak jak masz, to ja bym zostawil. Nie straciles kasy + Twoja analiza byla poprawna (robot otworzyl dobra pozycje), czyli jestes wygranym na dzisiaj. Po prostu nie miales wystarczajaco duzo szczescia. Jak zaczniesz mieszac, to sie okaze ze miales 10 innych przypadkow, w ktorych taki a nie inny BE uratowalby Ci dupsko.
Midas pisze:
1MilionDolars pisze: Nie dotykam go ani palcem, jak wcześniej próbowałem go ręcznie poprawiać to zawsze kończyło się to źle. Pewnie patrząc na wykres to zamknąłbym tą pozycję teraz, ale jak mówię nie dotykam i tego się będę trzymał. Nawet jeśli dzisiaj straci to w dłuższej perspektywie i tak to odrobi i będzie na plus:)

Jak zmienisz to następnym razem nie przestawi i wejdzie SL. Jak mówiłeś, że nie zmieniasz nic to lepiej tak to zostaw :P

Pozdro i trzymam kciuki,
Midas
Macie rację, nic nie ruszam, trudno się mówi, ale takie trejdy najbardziej w..... :) do usłyszenia w poniedziałek
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie dnia 06:
ilość wszystkich dni pracy robota: 6
ilość wszystkich wejść: 5
ilość dni bez wejść: 1
ilość wejść zakończona TP: 2
ilość wejść zakończona SL: 2
ilość wejść zakończona BE: 1
ilość wejść zakończonych TS: 0
ilość straconych pipsów: -40
ilość zarobionych pipsów: +80
depozyt początkowy: 1000$
stan konta: 1262$
zysk/strata (w USD): +262$ (+26,2%)
zysk/strata (w pipsach): +40
trafność wejść: 50%
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

Ja powiem, że naszemu forumowemu koledze się uda przy tych założeniach a RR przy tym co sobie upatrzył za punkt wejście nie jest wcale takie straszne, znam osoby co potrafią więcej na czymś takim zaryzykować nie RR możne ale wielkość pozycji:) i wcale źle na tym nie wychodzą, same wejścia są zazwyczaj dobre a to z różnych powodów, których zdradzenie tu rozwiałoby pewien mit samego robota, który jak zakładam jest prosty jak drucik a rzeczy najprostsze są najskuteczniejsze:). Wyczucie czasu i poziomu zrobi należną robotę, oby tylko nic nie przestawiać:) Fajnie że ktoś zauważył pewną zależność na wykresach:) i że w ogóle pod to można zbudować automat ja gram na to z ręki:) ale automat jest już na testach...
P.S. czwartek byłoby TP gdyby była załączony wcześniej:) pozdro K. - czekam na odpowiedz.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Chyba nikt na to jeszcze nie zwrocil uwagi ale przy tak malym stanie konta zawierane sa pozycje na ponad lota wiec dzwignia bankowo wynosi 1:500 i w zaleznosci od brokera jesli dalej bedziesz zarabial to sie zmniejszy po przekroczeniu 5-10 tys i bedzie juz tylko 1:100 co zmniejsza 5 krotnie wielkosc zawieranych pozycji i droga znacznie sie wydluzy. uwzgledniles to w swojej strategii? bo na demo obojetnie jaką kwota bys nie gral, dzwignia nie zmniejszy sie.

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario4545 »

overall pisze: po przekroczeniu 5-10 tys i bedzie juz tylko 1:100 co zmniejsza 5 krotnie wielkosc zawieranych pozycji i droga znacznie sie wydluzy. uwzgledniles to w swojej strategii?
Można obejść to zakładając kilka kont, rozbijając depo na kawałki i używając copiera zleceń :) A poza tym są brokerzy którzy oferują lewar 1:500 przy stanie konta dużo większym niż 5- 10 tysi.

Oczywiście kibicuję autorowi journala - potrzebuje on minimalnie 18 transakcji zakończonych TP przez cały ten okres, każdy dzień bez trejda lub z BE to strata jednej sesji, dzień z SL to strata dwóch sesji (jedna z powodu straty, druga z powodu odrabiania straty), a 4 miesiące to zirka 85-90 sesji. Osiągnięcie tego celu w takim horyzoncie czasowym jest możliwe.

Pozdrowienia! :)

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

overall pisze:Chyba nikt na to jeszcze nie zwrocil uwagi ale przy tak malym stanie konta zawierane sa pozycje na ponad lota wiec dzwignia bankowo wynosi 1:500 i w zaleznosci od brokera jesli dalej bedziesz zarabial to sie zmniejszy po przekroczeniu 5-10 tys i bedzie juz tylko 1:100 co zmniejsza 5 krotnie wielkosc zawieranych pozycji i droga znacznie sie wydluzy. uwzgledniles to w swojej strategii? bo na demo obojetnie jaką kwota bys nie gral, dzwignia nie zmniejszy sie.
hmm, nad tym się nie zastanawiałem jeszcze, na razie mam dźwignię 1:500 (na demo faktycznie była cały czas 1:500), zajrzałem do mojego brokera i dźwignia maleje wraz ze wzrostem kapitału nawet do 1:50 powyżej 100 000 USD, jutro nad tym posiedzę i coś wykombinuję, być może to co pisał mario będzie dobrym rozwiązaniem, kilka rachunków u brokera x kilku brokerów+kopiarka.
A znacie jakiegoś dobrego broka z dużą dźwignią przy dużych kwotach i spreadem 1 pips?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

1MilionDolars pisze:A znacie jakiegoś dobrego broka z dużą dźwignią przy dużych kwotach i spreadem 1 pips?
http://forex-nawigator.biz/forum/armada ... 21364.html
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

niemiaszek pisze:
1MilionDolars pisze:A znacie jakiegoś dobrego broka z dużą dźwignią przy dużych kwotach i spreadem 1 pips?
http://forex-nawigator.biz/forum/armada ... 21364.html
Dzięki
1MilionDolars pisze:
overall pisze:Chyba nikt na to jeszcze nie zwrocil uwagi ale przy tak malym stanie konta zawierane sa pozycje na ponad lota wiec dzwignia bankowo wynosi 1:500 i w zaleznosci od brokera jesli dalej bedziesz zarabial to sie zmniejszy po przekroczeniu 5-10 tys i bedzie juz tylko 1:100 co zmniejsza 5 krotnie wielkosc zawieranych pozycji i droga znacznie sie wydluzy. uwzgledniles to w swojej strategii? bo na demo obojetnie jaką kwota bys nie gral, dzwignia nie zmniejszy sie.
hmm, nad tym się nie zastanawiałem jeszcze, na razie mam dźwignię 1:500 (na demo faktycznie była cały czas 1:500), zajrzałem do mojego brokera i dźwignia maleje wraz ze wzrostem kapitału nawet do 1:50 powyżej 100 000 USD, jutro nad tym posiedzę i coś wykombinuję, być może to co pisał mario będzie dobrym rozwiązaniem, kilka rachunków u brokera x kilku brokerów+kopiarka.
A znacie jakiegoś dobrego broka z dużą dźwignią przy dużych kwotach i spreadem 1 pips?
No i problem chyba rozwiązany, dla mojej strategi wystarczy dźwignia 1:200, napisałem emaile do kilku broków z zapytaniem czy są mi w stanie zagwarantować dźwignię 1:200 przez cały okres, niezależnie od stanu konta. I już od jednego dostałem odpowiedź, że dźwignię mają 1:500 do 25 000 zł ale jak klient prosi o pozostawienie to nie robią z tym problemu, byle by nie grac pod dane i nie zostawiać pozycji na weekend.

ODPOWIEDZ