1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

saldo 710 USD, eh co za pech wczoraj 2 pipsy i byłoby TP dzisiaj 4 pipsy i zapewne zaraz poleci do TP, no trudno będę dalej robił swoje, trafiłem na trudne początki. do jutra
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

podziwiam cel i założenia autora tematu ale jak dla mnie wydaje się to niemożliwe :) pierwsze co rzuca się w oczy to ewidentne niedopracowanie robota... ile czasu zajęło Ci jego stworzenie? ile backtestów przeprowadziłeś? na jakiej parze / parach go używasz? jaki przedział czasowy? to bardzo ważne bo czasami zupełnie przypadkowo udaje się napisać coś co może przynosić wymierne profity, ale to że coś działało kiedyś wcale nie oznacza że musi działać teraz ;) na twoim miejscu dobiłbym spowrotem do początkowych 1000$, wyłączył robota i DOKŁADNIE go przetestował, bo niewydaje mi się żeby Twój cel nawet za te pół roku został osiągnięty :)

niemniej jednak życzę powodzenia :D

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

freakout pisze: to że coś działało kiedyś wcale nie oznacza że musi działać teraz ;) [..] wyłączył robota i DOKŁADNIE go przetestował
Z jednej strony piszesz, że testowanie na danych historycznych nie jest miarodajne a z drugiej piszesz, żeby to właśnie robić...
Jeśli chodziło Ci o forward test to jest w tej chwili robiony - najbardziej miarodajny ze wszystkich testów :P
Just do it !

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

ja nie napisałem żeby robić backtesty, ale żeby go przetestować na aktualnych danych przez jakiś czas, pozmieniać ustawienia i dopiero wtedy uruchomić na realu :) inaczej to mija się z celem ;)

andante
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andante »

Zobacz sobie do pierwszego posta autor napisał że testował na koncie demo przez 3 miesiące.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

3 miesiące to trochę mało, pół roku / rok - wtedy można by było już snuć jakieś wnioski ;)

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Witam, no i dojechało do mojego TP, generalnie robot kierunek obiera dobry, po prostu czysty brak szczęścia - 2 pipsy, 4 pipsy, i w piątek 2 pipsy na BE, testowałem go na demo i raz na jakiś czas zdarzało się zahaczyć SL o kilka pipsów, ale pierwszy raz pod rząd, tak jak pisałem na początku będę dalej nim działał, zapisuję wszystkie wejścia i jak się nie sprawdzi to będę go poprawiał. Póki co działam dalej:)
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

1MilionDolars pisze:Witam, no i dojechało do mojego TP, generalnie robot kierunek obiera dobry, po prostu czysty brak szczęścia - 2 pipsy, 4 pipsy, i w piątek 2 pipsy na BE, testowałem go na demo i raz na jakiś czas zdarzało się zahaczyć SL o kilka pipsów, ale pierwszy raz pod rząd, tak jak pisałem na początku będę dalej nim działał, zapisuję wszystkie wejścia i jak się nie sprawdzi to będę go poprawiał. Póki co działam dalej:)
szkoda chyba człowiek jest jednak mniej nieomylny, trzeba było jeszcze kilka minut poczekać i byłoby GG ale jak to powiedzieć robotowi - wyłączyć go:) Powodzenia. Dobre spojrzenie na rynek.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

szybki_lopez_13 pisze:
1MilionDolars pisze:Witam, no i dojechało do mojego TP, generalnie robot kierunek obiera dobry, po prostu czysty brak szczęścia - 2 pipsy, 4 pipsy, i w piątek 2 pipsy na BE, testowałem go na demo i raz na jakiś czas zdarzało się zahaczyć SL o kilka pipsów, ale pierwszy raz pod rząd, tak jak pisałem na początku będę dalej nim działał, zapisuję wszystkie wejścia i jak się nie sprawdzi to będę go poprawiał. Póki co działam dalej:)
szkoda chyba człowiek jest jednak mniej nieomylny, trzeba było jeszcze kilka minut poczekać i byłoby GG ale jak to powiedzieć robotowi - wyłączyć go:) Powodzenia. Dobre spojrzenie na rynek.
No czasami tak bywa:(:( Ale jestem przekonany, że robocik to odrobi ....

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

freakout pisze:3 miesiące to trochę mało, pół roku / rok - wtedy można by było już snuć jakieś wnioski ;)
Potem przychodzi zmiana sytuacji i robot który wtedy zarabiał traci. I potrzeba znowu dostosować i testować przez rok.

ODPOWIEDZ