Scalping
Re: Scalping
Myślę i ja o wyższej ramie czasowej ale chyba raczej D1... klasycznie jak James16... to może byc fajny relax... coś tak mi to chodzi po głowie 

- adamkaluza
- Pasjonat
Porysowałem trochę obecną sytuację na kablu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Na EUR/USD było już 16 pipśow .... a jest BE, korciło mnie aby powtórzyć wejście, ale to byłoby niesystemowe....
Witam,
Jestem swieży w scalpowaniu i mam kilka pytań.
1. Czy SR to poziomy wspoarcia i oporu, a LT to linia trendu?
2. Jak wyznaczacie lokalne poziomy SR i LT?
3. Jakie pary polecacie?
4. Gdzie znajde schematy setupow, jesli to nie tajemnica?
5. Jaki typ rachunku: MM czy ECN? Jaki broker? Treaz mam xtb pro z eurusd od 0 pipsa z prowizją 30pln za 1 lota.
6. Czy moje zalozenia sa poprawne?
- SL max 10pipsow - srednio 6pipsow
- RR min 1:1, srednio 3:1 a wzorowo 5:1
- granie w godz. 8-12 i 14-18
- max 2-3 zagrania dziennie
- cel 200 pipsow na miesiac
- MM brak, gram stałą wartością 1 pips = 100PLN
Dodam, ze gram od jakiegos czasu metoda na interwalach H1 i D1. Jak dla mnie to zbyt długo czeka się na zagranie, a jeśli się pojawi to nerwowo pilnuje go nawet do kilku dni.
3. Jakie pary polecacie?
5. Jaki typ rachunku: MM czy ECN? Jaki broker? Treaz mam xtb pro z eurusd od 0 pipsa z prowizją 30pln za 1 lota.
Dodam, ze gram od jakiegos czasu metoda na interwalach H1 i D1. Jak dla mnie to zbyt długo czeka się na zagranie, a jeśli się pojawi to nerwowo pilnuje go nawet do kilku dni.
1. Ja w zasadzie gram na EUR/USD, czasem zaglądam na GBP/USDblist pisze:Witam,
3. Jakie pary polecacie?
2. W normalnie nie uzywam LT (Linia Trendu), jako S/R uważam na dzienne PIVOT's i BRN ale system się na nich nie
opiera
3. Setupy znajdziesz poniżej, sa one w innych wątkach, ja używam innego systemu bardzo prostego zagranie na pullback
4. w załaczniku
5. W obecej chwili konto real i demo w MM w IronFX
6. SL-10 pips defoltowo, jeśli wypada więcej , to nie biore tradu
biorę ile jestem w stanie wziąć, staram sie nie mniej niż 10 pips, wszystko co więcej niż 10 pips to już super
gram tak długo jak mi sie chce
max 3 zagrania dziennie
nie wyznaczam celów, dla mnie celem jest każdy dobrze wykonany trade, tzn taki który został złożony zgodnie z
moim systemem
7. gram 1% konta na wielkość pozycji rozłożona na 10 pipsów, pozostaje taka sama jeśli wydarzy sie że mam 7 pisów SL
Wyniki rózne, w zasadzie dopiero tworzę system..... i testuje wcześniej nigdy nie grałem na M1
Pozdrawiam...
Dla mnie 1 pips = 100PNL to bardzo dużo
Hm nowy patent?
Na BE i zakładamy, że musi połaskotać po TP ? 

No, jak widać... he he..!Kulfon pisze:Hm nowy patent?Na BE i zakładamy, że musi połaskotać po TP ?
Walczę ze sobą okrutnie...

Możesz opisać dokładniej powyższe zagrania?jackub pisze:AUD/USD 25 pipsów.....
A na EUR/USD ..... ech....!
Te zagrania są wynikiem nauk Niemiaszka, które mi przypomnialy, że ogrywałem pivoty jakiś czas temublist pisze:Możesz opisać dokładniej powyższe zagrania?jackub pisze:AUD/USD 25 pipsów.....
A na EUR/USD ..... ech....!
W obydwu przypadkach mamy do czynienia z zagraniem zgodnie z trendem w oparciu o wsparcie Dzienny Pivot na australijczyku z targetem w okolicach najbliższego oporu dziennego R1 zgodnie kierunkiem trendu na wyższych ramach czasowych i po przebiciu dziennego S1 zgodnie z trendem z wyższej ramy czasowej na edku. Na edku wdałem się w konsolke, ale S1 tzrymał dobrze aż w końcu polecialo na dół...... niestety nie doszło do mojego TP. zatrzymało się na BE+ 5,7 pipsów.
Zobacz na H1 jak ladnie w obu przypadkach widać przebicie oporu czy wsparcia , test poziomu i dalej w droge do TP...
Pozdrawiam...