Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 28 lut 2017, 00:12     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

RAY of Sunshine

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 551
  • Rejestracja: 08 wrz 2010, 19:33

Re: JForex

Nieprzeczytany post20 wrz 2016, 23:46

Szczerze to chciałbym mieć teraz taki problem jak Ty ;) Ja nie mogę w ogóle handlować....
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Online

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 630
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: JForex

Nieprzeczytany post21 wrz 2016, 00:42

RAY of Sunshine pisze:Witam, Mam problem z Jforex, mianowicie po dzisiejszych automatycznych aktualizacjach w Windows 10 po odpaleniu Jforex okna wyglądają tak jak na zdjęciu w załączniku. Nie mogę dodawać wykresów itp. Czy ktoś miał do czynienia z czymś takim i mógłby mi pomóc?


Może spróbuj tego:
1. Wyczyszczenie pamięci podręcznej https://www.java.com/pl/download/help/plugin_cache.xml
2. Skasować folder, w którym znajduje się plik Workspace.xml. Nie wiem jaka jest ścieżka dla Windowsa, ale pewnie gdzieś w Dokumentach na dysku C. U mnie w Ubuntu z Wine mam C:\user\[moja_nazwa_uzytkownika]\Application Data\JForex\Workspaces\LIVE\ - skasuj cały folder który znajduje się w katalogu Live albo demo. Ten folder ma w nazwie zbitkę liter i cyfr. Coś takiego 8C52B49527A8765A30CCCC. Skasuj ten folder. Pobierz następnie jeszcze raz plik platformy na dysk i ją odpal. Po uruchomieniu platformy powinien powstać nowy folder z obszarem roboczym w tym miejscu.
3. Ostatecznie rozwiązanie to reinstalacja systemu. Skoro do tej pory działało, aż nagle przestało po pobraniu aktualizacji...
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 9877
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post21 wrz 2016, 08:31

Punkty 1 i 2 to standard przy JForex, które zawsze trzeba podejmować jak coś nagle przestaje być jak powinno ale nie zawsze to pomaga... Niestety Windows bywa bardzo marudny, podobnie jak Java i w połączeniu jakichś ich pewnych konfiguracji nagle i tak się potrafi coś wykrzaczyć. Reinstalacja systemu to totalna ostateczność chociaż sam też upatrywałbym problemu w samym systemie operacyjnym - może problem z rejestrami? Albo na początek reinstalacja Javy? - niestety odszedłem już od Windowsa i ciężko mi coś więcej pomóc...
Obniż prowizję na rynku FOREX

FOREX CLUB - Rabaty u brokerów STP ECN MTF: - Vipro Markets (-10%) - XTB (Negocjuj CASHBACK) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (negocjuj stawkę) - FxPro

Zapraszamy do kontaktu - WWW w profilu
Offline
Awatar użytkownika

RAY of Sunshine

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 551
  • Rejestracja: 08 wrz 2010, 19:33

Re: JForex

Nieprzeczytany post29 wrz 2016, 18:28

Dziękuję koledzy za chęć pomocy, żadne z podanych przez Was sposobów nie zadziałało, konieczna była niestety reinstalacja systemu.

Pomyślności
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Online

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 630
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: JForex

Nieprzeczytany post17 paź 2016, 16:02

Można ustawić w JForex skróty klawiszowe np. CTRL + H, CTRL + T żeby przełączać timeframe wykresów? Trochę uciążliwe jest takie rozwijanie paska z instrumentami albo TF i ręczne wybieranie.

// edit - Mogliby dodać takie programowanie klawiszy... Masz aktywny wykres i zakodujesz sobie np. że klawisz 1 to wykres tickowy, a CTRL + F to ZARJPY itd. To byłoby dobre.
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 9877
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: JForex

Nieprzeczytany post17 paź 2016, 16:10

Niestety obecnie tego nie ma. I w nowej becie też nie widziałem. Kwestia czasu i wyrażenia chęci przez użytkowników - podpowiem... ;)
Obniż prowizję na rynku FOREX

FOREX CLUB - Rabaty u brokerów STP ECN MTF: - Vipro Markets (-10%) - XTB (Negocjuj CASHBACK) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (negocjuj stawkę) - FxPro

Zapraszamy do kontaktu - WWW w profilu
Online

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 630
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: JForex

Nieprzeczytany post17 paź 2016, 16:13

Takie szybkie przełączanie na aktywnym wykresie byłoby dobre. Zaczyna mnie dobijać obsługa tego menu z instrumentami i wyborem tf, zwłaszcza w tej nowej wersji beta.

// Dzięki raposo, byłoby fajnie gdyby spróbowali coś zrobić w tym kierunku.
Obrazek
Online

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 630
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: JForex

Nieprzeczytany post26 lis 2016, 18:51

Nie wiem co jest, ale od wczoraj nie działa mi demo. Wywalało mi komunikat, że potrzebna jest Java 8. Zainstalowałem, więc:
Kod: Zaznacz cały
java version "1.8.0_111"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_111-b14)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.111-b14, mixed mode)

Teraz mam aktualną wersję javy, nowa platforma znowu działa, ale... nie pokazuje mi pola do włączania/wyłączania Show Positions Labels w ustawieniach na wersji 3 beta ( na starszej wersji jest ok )

jforex2_java8.png

jforex3_java8.png

Ubuntu 14.04 LTS. Wcześniej odpalałem jforex przez wine z java 1.7. Jakoś dziwnie wygląda jforex2 na tej nowszej wersji java. Pytanie - Wy też macie problemy z tą platformą od wczoraj i czy u was też nie ma tego pola do zaznaczania w ustawieniach?

Przy okazji. Wiecie jak zwiększyć heap size żeby podnieść limit z 455MB?
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek
Online

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 630
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: JForex

Nieprzeczytany post29 lis 2016, 03:06

Ajajaj. Dopiero teraz zauważyłem, że te informacje pojawiają się w okienku po najechaniu na transakcje.
Obrazek
Online

-rookie-

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 630
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: JForex

Nieprzeczytany post07 gru 2016, 01:54

-rookie- pisze:Przy okazji. Wiecie jak zwiększyć heap size żeby podnieść limit z 455MB?


Jeśli ktoś będzie tego potrzebował to robi się to w ten sposób.

Ok, wiec mam ubuntu 14.04 i szukałem rozwiązania tutaj:
http://askubuntu.com/questions/542585/h ... -heap-size
http://askubuntu.com/questions/461705/h ... 884#462884

Niestety to nie działało. Okazało się, że to jest prostsze. Wystarczy zrobić w ten sposób.

1. Otwierasz i edytujesz w notatniku plik dukascopy-eu_3.jnlp

edytowanie_w_notatniku.png

2. Standardowo jest Xmx512m -Xms32m, czyli 512 MB. Przy wpisaniu -Xmx4096m -Xms1024m uzyskasz 3641M w okienku heap size. Ja mam teraz takie ustawienia. Testowałem 32768MB (32GB) ale nie odpaliło mi platformy. Heh.

3. Tak to wygląda po zmianach. Tutaj ustawienia z obrazka wyżej, czyli -Xmx2048m -Xms512m

widok_platformy_po_zmianie.png


Sprawdziłem też na koncie live. Niestety na java 7 z wine ( 1.7+ ) nie chce się odpalić. jforex 2 po tych zmianach działa u mnie tylko na java 8. Nie wiem, może za duży bufor ustawiłem. Ale nowa wersja jforex3 z java 8 śmiga, kiedy ustawiam -Xmx4096m -Xms1024m.

W razie czego można usunąć obecny plik, wyczyścić cashe, pobrać jeszcze raz plik platformy z Dukascopy i odpalić. Wtedy będą standardowe ustawienia.

Niestety nie znam technicznych konsekwencji takiego działania. Więc nie biorę za to odpowiedzialności.

-- Dodano: 07 gru 2016, 05:50 --

Ok, wygląda na to, że ta modyfikacja usprawnia trochę działanie jforex. Już tak nie muli ja na standardowych ustawieniach. Kosztem dodatkowych 300 MB RAM w stosunku do standardowego pliku. A tak wygląda u mnie zużycie RAM-u. Otwartych 70 wykresów wszystkich instrumentów prócz "CFD Stocks Germany".

ram_zużycie.png


-- Dodano: 07 gru 2016, 06:05 --

Ciekawe jak to na Windows 7 wygląda. Ja tego nie sprawdzę.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek
PoprzedniaNastępna

Wróć do Platformy transakcyjne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości