Zyski

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Zyski

Post autor: ZielonaMgielka »

Jaroslav pisze: Hehehe! A tak jezeli nie jest to swiatowa tajemnicoto w jaki sposob handlujesz , jakim systeme itp.. moza i ja z ciebie potem ponabijam sie :wink: i jaki zyski masz pszykladowo miesieczny, pszeciez temat bzmi "Zyski"!
http://forex-nawigator.biz/forum/tradin ... 22225.html

Jak poszperasz to znajdziesz jakis statement :)

Pozdrawiam

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Jaroslav »

no jasne:) Ale chodzi o % miesiaczny srednie! zaden statment tego nie pokazy bo moze byc wziety z zakresu dnia albo miesieca albo roka! Pytam bo jestem strasznie ciekawy ile masz proc wzrostu bo tak sie swietnie zemnie nabijasz ze az niewiem co myszlic!!! Ale nie chodzi mi o jakies obrazy i wzajemne wypowiedzi niegatywne tylko powtazam pytam z ciekawosci, widze ze jestes tu juz dlugo!!
Pozdrawiam!!!
Nie jestem polakiem, przepraszam za mój polski:)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Na jednym jestem statystycznie +5% miesiecznie a na drugim jestem w oklicy 0% bo popelnilem kilka przestepstw z uzyciem wysokiego lewara :=) ... Jak widac daleko mi do prostego celu jakim jest 100% rocznie wiec mozesz sobie pouzywac :)

Jesli juz rozmawiamy o zyskach to nie widze sensu rozpatrywania ich w odlaczeniu od podejmowanego ryzyka. Duzo bardziej istotny od zysku procentowego jest usredniony stosunek zysku do ryzyka.

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Tu z toba zgadzam sie ze ryzyko jest bardzo wazne w stosunku do wzrostu, co z tego ze przykladowo osiaga ktos wzrost 100% za kilka dni, oczywiszcie ze stosuje duzy lewar i wchodzi ponad 50% od depo, to spowoduje wczeszniej czy pozniej strate wszystkiego kapitalu. 5% miesiecznie to szczeze malo, niewiem ile czasu juz chandlujesz ale to zdeczydowanie malo, mizliwe ze jestes konserwatorem i handlujesz dos upomiarkowanie albo wiekszosc pozycji to stratne i tylko czesc zyskownych co kolwiek pszebija ich ze wychodzisz na 5%, ale to tylko pomysly! Ja stosuje lewar 1:500 i oczywiszcie kozystam z depo na maksa ale wobiec mojej strategji maksymalna strata to 10% od depo, wsumie duza ale wiem ze nastepnego dnia wyciagnie i wyjdzie juz na +, nie kozystam z zadnych instrumentow technicznych mi jest obojetnie w jaka strone idzie cena , szczeze powiem ze jak jest cena w stanie fletu to dlamnie to jeszcze bardzie jest pasujace! ale jak i rosnie albo spada to nic i tak wchodze!
P.S z lewarem 1:500 musisz rozumiec ze chandluje ne astronomicznymi kwotami!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Jaroslav pisze:Tu z toba zgadzam sie ze ryzyko jest bardzo wazne w stosunku do wzrostu, co z tego ze przykladowo osiaga ktos wzrost 100% za kilka dni, oczywiszcie ze stosuje duzy lewar i wchodzi ponad 50% od depo, to spowoduje wczeszniej czy pozniej strate wszystkiego kapitalu.

Ja stosuje lewar 1:500 i oczywiszcie kozystam z depo na maksa ale wobiec mojej strategji maksymalna strata to 10% od depo

Tak jak napisalem wczesniej. Zyski to rzecz relatywna. Jeden stawia 0.5% na transakcje przy srednim zwrocie 4% miesiecznie a drugi wchodzi wysokim lewarem ryzykujac 20% kapitalu przy zwrocie 30% miesiecznie. Ktoremu traderowi poswiecil bys swoj kapital??

Wyciagasz calkowicie zle wnioski mimo ze zaznaczyles ze sie ze mna zgadzasz. Jesli potrzebny Ci lewar 1:500 to znaczy ze zwyczajnie nie szanujesz depozytu albo sa to zwykle "drobne"...Oj Jaroslavie, duzo dziur i sprzecznosci jest w Twojej logice...
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, 01:13 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Komu poswiecic kapital, hehe nikomu, jak co to tylko bankowi na lokate, z takim wzrostem jak ty mowisz to to samo wsumie ale w ogule zadnego rezyka, nawet jak stosujesz malo czesc kapitalu co z tego, ja na lokacie i tak bede mial 5% niech nawet i rocznie ale bez zadnego gemoroju o myszli ze ktos mi oleje z kapitalem i wyjdzie na minusa. Ja nie szanuje depo? No coz, mozliwe, ale wiem ze za miesiac i za dwa i za rok bede mial te depo nawet z takim wykozystaniem, bo wieze w strategije i to glownie, co z tego ze kozystasz 0,5% nie zaleznie od lewaru jak strategija doprowadza to ciaglych strat, jakbys byl wicej pewien siebie i strategiji to i kozystal z wieksdzego zastosowanie depo, a tak to wiesz ze mzesz miec serije stratnych pozycji i dla tego zabiespieczasz siebie od naglego zlewa depo, pewnie kozystasz z martingejla, bo po seriji strat zwiekszasz w nastepny lot, i dla tego potszebujesz tak malego na pociatku wejsie w stosunku do depo.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Mocniejszy slipage na wolatylnym rynku i 30% za przeproszeniem w dupe :)
Mam nadzieje ze Cie jakis news (tak jak 200 pips w sierpniu na ECB) nie zaskoczy bo Saxo i XTB nie gwarantuje SL.

Skonczylem z Toba dyskutowac na ten temat opowiadaczu. Ty po prostu wiesz lepiej 8)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, 01:39 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

ZielonaMgielka pisze:
Jaroslav pisze:Tu z toba zgadzam sie ze ryzyko jest bardzo wazne w stosunku do wzrostu, co z tego ze przykladowo osiaga ktos wzrost 100% za kilka dni, oczywiszcie ze stosuje duzy lewar i wchodzi ponad 50% od depo, to spowoduje wczeszniej czy pozniej strate wszystkiego kapitalu.

Ja stosuje lewar 1:500 i oczywiszcie kozystam z depo na maksa ale wobiec mojej strategji maksymalna strata to 10% od depo

Tak jak napisalem wczesniej. Zyski to rzecz relatywna. Jeden stawia 0.5% na transakcje przy srednim zwrocie 4% miesiecznie a drugi wchodzi wysokim lewarem ryzykujac 20% kapitalu przy zwrocie 30% miesiecznie. Ktoremu traderowi poswiecil bys swoj kapital??
Co do SL to i tak spacuje tylko ze juz po poslizgu a nie po tej cenie co byla w zleceniu, no to trudno, tszeba sledzic rynek i spoko, jak nie ma takiej mozliwosci no to tez jest w pewnym stopniu ryzyko!
Wyciagasz calkowicie zle wnioski mimo ze zaznaczyles ze sie ze mna zgadzasz. Jesli potrzebny Ci lewar 1:500 to znaczy ze zwyczajnie nie szanujesz depozytu albo sa to zwykle "drobne"...Oj Jaroslavie, duzo dziur i sprzecznosci jest w Twojej logice...
Jedyna sprzecznosc to ze mowie ze tszeba podchodzic z glowo do ryzyka i wykozystania depo ale sam kozystam z lewaru 1:500 i pszejmuje straty do 10% od depo, ale to moj osobisty wybor i nie doradzam nikomu z pociatkujaczych. Pszykladowo z moim lewarem ja wchodze z lotem jaki stanowi 20% od depo poto zebym w 5 pip wyciagnac jak najwiecej i tylko dlatego, zysk w tych 5 pip do depo wynosi jakies 4 % od depo, i jak mam straty to juz na 10% ot depo pszestaje chandlowac w ten dzien, i teraz policz czym ja ryzykuje? dociera do ciebie po co mi ten lewar jest? watpe!!

-- Dodano: 17 gru 2012, 01:26 --
ZielonaMgielka pisze:Skonczylem z Toba dyskutowac na ten temat. Ty po prostu wiesz lepiej 8)
No to nastepnego razu jak z kims zaczynac dyskutowac albo wysmiejac to zastanow sie madralo ze moze jednak ktos cos tez umie i cos wie w tym.

-- Dodano: 17 gru 2012, 01:42 --
ZielonaMgielka pisze:Mocniejszy slipage na wolatylnym rynku i 30% za przeproszeniem w dupe :)
Mam nadzieje ze Cie jakis news (tak jak 200 pips w sierpniu na ECB) nie zaskoczy bo Saxo i XTB nie gwarantuje SL.

Skonczylem z Toba dyskutowac na ten temat opowiadaczu. Ty po prostu wiesz lepiej 8)
I do czego tu ECB i NFP, ale ty smieszny jestes, a co do slipage to w miom wypadku broker poprostu nie pozwala na owarcia w tym czasie pozycji ajak juz jest wystawona i trafie w ten poslizg to jest odwolana, co do juz otwartych no to staramsie zamknac pszed wyjsciam danych.
SL i tak spracuje tylko ze juz po poslizgu a nie po cenie co w zleceniu, no coz tez to pewny ryzyk, trzeba sledzic rynek i zamykac samemo, jak nie ma mozliwosci no to trodno sie mowi.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Post autor: BOCZEK »

Jaroslav, sprawdź sobie złoto dnia 28.11.2012 o gdzinie 14,30 jedna świeczka m15 250pipsów. i to nie temat na takie dyskusje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

BOCZEK pisze:Jaroslav, sprawdź sobie złoto dnia 28.11.2012 o gdzinie 14,30 jedna świeczka m15 250pipsów. i to nie temat na takie dyskusje
Ojtam, ze zlotem zawsze tak ze chodzi jakis czas we flecie a potem walnie w jakos strone.

ODPOWIEDZ