ZielonaMgielka pisze:Jaroslav pisze:Tu z toba zgadzam sie ze ryzyko jest bardzo wazne w stosunku do wzrostu, co z tego ze przykladowo osiaga ktos wzrost 100% za kilka dni, oczywiszcie ze stosuje duzy lewar i wchodzi ponad 50% od depo, to spowoduje wczeszniej czy pozniej strate wszystkiego kapitalu.
Ja stosuje lewar 1:500 i oczywiszcie kozystam z depo na maksa ale wobiec mojej strategji maksymalna strata to 10% od depo
P.S z lewarem 1:500 musisz rozumiec ze chandluje ne astronomicznymi kwotami!
Tak jak napisalem wczesniej. Zyski to rzecz relatywna. Jeden stawia 0.5% na transakcje przy srednim zwrocie 4% miesiecznie a drugi wchodzi wysokim lewarem ryzykujac 20% kapitalu przy zwrocie 30% miesiecznie. Ktoremu traderowi poswiecil bys swoj kapital??
Co do SL to i tak spacuje tylko ze juz po poslizgu a nie po tej cenie co byla w zleceniu, no to trudno, tszeba sledzic rynek i spoko, jak nie ma takiej mozliwosci no to tez jest w pewnym stopniu ryzyko!
Wyciagasz calkowicie zle wnioski mimo ze zaznaczyles ze sie ze mna zgadzasz. Jesli potrzebny Ci lewar 1:500 to znaczy ze zwyczajnie nie szanujesz depozytu albo sa to zwykle "drobne"...Oj Jaroslavie, duzo dziur i sprzecznosci jest w Twojej logice...
Jedyna sprzecznosc to ze mowie ze tszeba podchodzic z glowo do ryzyka i wykozystania depo ale sam kozystam z lewaru 1:500 i pszejmuje straty do 10% od depo, ale to moj osobisty wybor i nie doradzam nikomu z pociatkujaczych. Pszykladowo z moim lewarem ja wchodze z lotem jaki stanowi 20% od depo poto zebym w 5 pip wyciagnac jak najwiecej i tylko dlatego, zysk w tych 5 pip do depo wynosi jakies 4 % od depo, i jak mam straty to juz na 10% ot depo pszestaje chandlowac w ten dzien, i teraz policz czym ja ryzykuje? dociera do ciebie po co mi ten lewar jest? watpe!!
-- Dodano: 17 gru 2012, 01:26 --
ZielonaMgielka pisze:Skonczylem z Toba dyskutowac na ten temat. Ty po prostu wiesz lepiej

No to nastepnego razu jak z kims zaczynac dyskutowac albo wysmiejac to zastanow sie madralo ze moze jednak ktos cos tez umie i cos wie w tym.
-- Dodano: 17 gru 2012, 01:42 --
ZielonaMgielka pisze:Mocniejszy slipage na wolatylnym rynku i 30% za przeproszeniem w dupe

Mam nadzieje ze Cie jakis news (tak jak 200 pips w sierpniu na ECB) nie zaskoczy bo Saxo i XTB nie gwarantuje SL.
Skonczylem z Toba dyskutowac na ten temat opowiadaczu. Ty po prostu wiesz lepiej

I do czego tu ECB i NFP, ale ty smieszny jestes, a co do slipage to w miom wypadku broker poprostu nie pozwala na owarcia w tym czasie pozycji ajak juz jest wystawona i trafie w ten poslizg to jest odwolana, co do juz otwartych no to staramsie zamknac pszed wyjsciam danych.
SL i tak spracuje tylko ze juz po poslizgu a nie po cenie co w zleceniu, no coz tez to pewny ryzyk, trzeba sledzic rynek i zamykac samemo, jak nie ma mozliwosci no to trodno sie mowi.