Zyski

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Zyski

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Jaroslav pisze:...Jak masz na koncie juz ponad 300 tys zl pszykladowo to broker juz nie pozwala stosowania na dzwignia 1:100 a tylko 1:1...

...Ale nie zrezygnowal i na dzien dziszejszy to zysk wynosi jakies 15%-30% dzienie (handluje metoda skalping) Wsumie to teraz moge powiedzic ze w ogule nie do pojecia jak mozna nie zarabiac 100% rocznie...

Jaroslav pisze:Tak na koniec to nie rozumiem z czego ten spor pojawil sie? cos kosmicznego pisze albo co?

Nie... Po prostu jestes statystycznie, logicznie i matematycznie niemozliwy...
Ostatnio zmieniony 15 gru 2012, 19:26 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaroslav »

ZielonaMgielka pisze:
Jaroslav pisze: Dobra sprobuje wytlomaczyc w ostatni raz bo widze ze ciezki wypadek trafil, ja nie chandluje dzwignia 1:1 napisalem to pszykladowo zebym lepiej umieles liczyc miljony ze wzrostem depozytu, zarobic pszykladowo z 1000 zl 150-300zl to cos nie osiagalnego dzienie? (nie chodzi co dzienie do bez strat nie da sie sa stratne pozycji) Cos spszedawac? Pewnie zle trafiles!! Tak ugulnie to widze ze jestes z tych gosci ktuzy nic nie potrafia od lat na forex i ogulnie na geldach ale opiepszyc kogos kto mniej wiecej cosjuz zna i imie na tym to w pierwszym zadzie!!
Najpierw piszesz ze zarabiasz 15-30% dziennie. Pozniej piszesz ze broker nie daje wiekszej dzwigni niz 1:1 na kapital kilkuset tysiecy zloty. Teraz wszystko odkrecasz... Mysl sobie co chcesz :)..... Ja mysle ze jestes bulsziterem..

...
Co ma konkurs do systematycznego zarabiania?
NIC... na konkursach gra sie ALL IN i zawsze trafi sie ktos z wysokim zwrotem.

Pozdrawiam i zycze udanego weekendu
Widze ze nie dogadamy sie, chociaz i nie probuje nic nawiazac tylko podalem swoja stope wzrostu jaka potrafie osiagnac dzienie jak chandluje, niewiem czy poprawnie pisze, nie mowie co dzienie, bo mam jak TP i i stratne pozycji..... a Ty juz zaczeles tu ....ze niby cos sprzedaje albo piepsze....hm..... ciekawy ty jestes :D

-- Dodano: 15 gru 2012, 18:54 --

Chyba juz wiez gdzie popewnilem blad, tszeba bylo napisac "trace dzienie 15-30%" to wtedy pewnie nie bylo zadnych pretenzji!?
Nie jestem polakiem, przepraszam za mój polski:)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

300 zł z 1000... dziennie... no noo chciałbym tak umieć... gdzie trzeba podpisać ten cyrograf? ;)
Chyba juz wiez gdzie popewnilem blad, tszeba bylo napisac "trace dzienie 15-30%" to wtedy pewnie nie bylo zadnych pretenzji!?
Hahaha :mrgreen:
Dobre :564:

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Jaroslav pisze:
ZielonaMgielka pisze:
Jaroslav pisze: Dobra sprobuje wytlomaczyc w ostatni raz bo widze ze ciezki wypadek trafil, ja nie chandluje dzwignia 1:1 napisalem to pszykladowo zebym lepiej umieles liczyc miljony ze wzrostem depozytu, zarobic pszykladowo z 1000 zl 150-300zl to cos nie osiagalnego dzienie? (nie chodzi co dzienie do bez strat nie da sie sa stratne pozycji) Cos spszedawac? Pewnie zle trafiles!! Tak ugulnie to widze ze jestes z tych gosci ktuzy nic nie potrafia od lat na forex i ogulnie na geldach ale opiepszyc kogos kto mniej wiecej cosjuz zna i imie na tym to w pierwszym zadzie!!
Najpierw piszesz ze zarabiasz 15-30% dziennie. Pozniej piszesz ze broker nie daje wiekszej dzwigni niz 1:1 na kapital kilkuset tysiecy zloty. Teraz wszystko odkrecasz... Mysl sobie co chcesz :)..... Ja mysle ze jestes bulsziterem..

...
Co ma konkurs do systematycznego zarabiania?
NIC... na konkursach gra sie ALL IN i zawsze trafi sie ktos z wysokim zwrotem.

Pozdrawiam i zycze udanego weekendu
Widze ze nie dogadamy sie, chociaz i nie probuje nic nawiazac tylko podalem swoja stope wzrostu jaka potrafie osiagnac dzienie jak chandluje, niewiem czy poprawnie pisze, nie mowie co dzienie, bo mam jak TP i i stratne pozycji..... a Ty juz zaczeles tu ....ze niby cos sprzedaje albo piepsze....hm..... ciekawy ty jestes :D

-- Dodano: 15 gru 2012, 18:54 --

Chłopie! Co Ty tutaj jeszcze robisz ? Spierasz się na forum w mało znanym kraju, podczas gdy największe banki inwestycyjne na Świecie czekają na Ciebie z furą kasy! Tracisz czas, oj tracisz ...
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

hehe, powiedzcie mi proszę uprzejmi ludzie :D

czy wytarganie 15-30% w dzień, np scalpując jest aż tak mało prawdopodobne? pytam poważnie bo jak widzicie świeżak jestem

przytoczę wam przykład który mi się nasunął w trakcie linczowania kolegi Jaroslav'a
fxlamer pisze: Wszyscy wiemy, ze nie ma strategii idealnych, takze i ta nia nie jest. Na spekulacyjnym rynku walutowym sa rozne wplywy i nie zawsze trafnie ustalimy ktory poziom jest bardziej a ktory mniej wazny. Jednak po opanowaniu techniki PA w tym wydaniu, jest w pelni mozliwe osiagac dochody na poziomie 80-100 pips w trakcie sesji, kazdej, codziennie..... mniej wiecej

Autor w/w watku z FF gra ta technika od 3 lat, zawiera od 5 do 10 transakcji dziennie doszukujac sie najlepszych setupow z najwyzszym prawdopodobienstwem wygranej i z jak najmniejszym ryzykiem.
przeczytałem dosyć solidnie temat "Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji", autor tego tematu wydaję mi się być dosyć poważnym trejderem przynajmniej jeśli chodzi o doświadczenie, nikogo nie chciałbym oceniać

wypowiadało się w nim wielu z was, tzn forumowiczów, i nikt tam nie kwestionował wytargania, powiedzmy 50 pips dziennie,
a teoretyzując, utrzymując bardzo ogólnie zarysowaną średnią dzienną nawet 30-40 pkt dziennie, przy małych kwotach i lewarowaniu 1:500, nie widzę tu żadnego kosmosu do zdobycia

zatem wygląda to na całkiem wykonalne,
pytam bo z mojego punktu widzenia 40pkt dziennie to perspektywa bardzo obiecująca nawet jeśli miałbym do tego dochodzić parę miesięcy, obiema rękami podpisuję się pod takim wariantem na pełen etat ;)

jeszcze jedno pytanie, przepraszam jeśli będzie to zaśmiecanie wątku,
chciałbym podnieść skuteczność w poszukiwaniu odpowiedzi na kolejne nurtujące mnie pytanie w tym temacie:
http://forex-nawigator.biz/forum/ewoluc ... 8-160.html
może znajdzie się ktoś kto sprowadzi mnie na ziemię lub oświeci ;)

dołączam oczywiście pozdrowienia :D

-- Dodano: 16 gru 2012, 10:58 --
Stforex pisze:300 zł z 1000... dziennie... no noo chciałbym tak umieć... gdzie trzeba podpisać ten cyrograf? ;)
Hahaha :mrgreen:
Dobre :564:
ja też podpiszę!!!! :twisted:
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

O matko, no chyba zalalu dostaniecie z opierdalanie mnie ale no coz jak zaczelem to moge kontynowac, chandluje z dzwignia 1:500, dzienie zawieram okolo 20 tranzakcij, TP wynosi 5 pipsow SL 50, szmieszny i nie wiarygodny SL do TP powie sznownie panstwo no to trodno nie bede tlomaczyl swojej metody czemu tak, i na koniec, kwota depo nie jest miljon albo jakies kosmoczne kwoty, bo z takim lewarem jak ja kozystam to nie mozliwe, dlamnie lepiej wyciagnac jakies 300zl z tysiaka lepiej niz gonic sie za 100 000 miesiecznie, i na koniec moge oczywiszcie pokazac chistorije z jednego dnia pszykladowo ile robie tranzakcij itp..ale watpie ze to i tak cos da bo zacznie sie kolejna krytyka ze to podrobione itp..takzenie widze sensu.

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

ja uważam to za prawdopodobne i nie widzę żadnych powodów żeby Ci nie wierzyć ;)

ale jestem świadom swojej niewiedzy, dlatego pytam
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

rootec pisze:ja uważam to za prawdopodobne i nie widzę żadnych powodów żeby Ci nie wierzyć ;)

ale jestem świadom swojej niewiedzy, dlatego pytam
Kiedy bylem jeszcze na poczatku stanowienia swojej metody i tylko zaczynalem chandlowac tez nie wiezylem ze mozna w ogole cos z tego zrobic i tak samo nie wiezylem ze jak ktos pisal jakies nie wiarygodne cyfre i wzrosty i wsumie ciesto tak jest ze to wymyslone, ja tylko na poczatku napisalem jaki moge robic wzrost jezeli chandluje to okolo 15-30% za dzien, chandluje pszewaznie codzienie ale sa stratne albo dni w kturych wychodze na zero maks strata dzienie wynosi 10% wtedy juz nie chandluje, czekam na nastepny dzien. Taki skeptycyzm byl oczekiwany bo bardzo dobze rozumiem tych kto to pisze, ale no trodno jak ktos od lat tylko i potrafi opierdalac a nie robic cos no to szkoda, ja na ten forum wpadlem do banery z reklamo wyskoczyl i tak wszedlem tu i poczytalem troche co tu ludzi pisza no i postanowilem kilka swoich zdan wymienic.
Ludzi zamiast tego zebym szukac swoi bledy w chandlu i analizowac co idzie nie tak ze nie moga stale miec zyski ida lepiej kogos opiepszyc i wysmiejac, szkoda takich gosci, ja zamias tego zebym dyskutowac i pokazywac zdjecia o teorytycznym ruchu ceny i udawac wielkiego analityka to na milczaca biore i wchodze w rynek dopuki reszta gada, a najfajniejsze jedt potem czytac jak ktos pisze "szkoda ze nie wszedlem bo wsumie myszlalem ze tak bedzie itp..." wlasnie to jest zalosne, tacy nigdy nie beda zarabiac, a tylko gadac ze jezeli tak to taki scenariusz a jak nie to taki.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, 12:09 przez Jaroslav, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

ile czasu zajęło Ci żeby osiągać regularne zyski? pytam z ciekawości

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

rootec pisze:ile czasu zajęło Ci żeby osiągać regularne zyski? pytam z ciekawości
hm.... chandluje z 2007, oczywiszcie kilka lat to byla porazka, strata depo 100% i to nie raz, ale ostatnie lata to juz inna sprawa, kiedy pszestalem gonic sie za miljonami to i zaczelem na dziwo zarabiac.

ODPOWIEDZ