Znowu parę pipsów straciłem..
Ejek +17
Pozdro
Złoty graal
Re: Złoty graal
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
a ja ostatnio gardze 20-30 pipsami i zaliczam BE
Taki trening co by sobie potestować psyche 

A w ogóle najlepsze, że ten TP widoczny na screenie to był po przestawieniu. Pierwotny TP był 129.07 (oczywiście zaliczony
) ale co tam.. Może się nauczę w końcu łapać TP zamiast brać z ręki..

Można było wchodzić w L od 129, ale nie byłem pewien, czy nie zejdą niżej do kreski robiąc fbo, dlatego odpuściłem.
Edit. Od Sr'a do sr'a. Szkoda, ze nie zrobili fbo na m5 bo by można S grać.
Edit. 2 Long ej, be zaliczone.
Kończę grę na dzisiaj, jakoś zmęczony się czuję wykresami, więc lepiej pozytywnie zakończyć tydzień
Dziś +17 i +0.7p
Ogólnie to czuję, że potrzebuję czasu, żeby się przyzwyczaić do zysków i nie świrować. Żebym nie porobił głupot i trzymał się zasad to byłoby 3 razy tyle pipsów w tym tygodniu. Co nie zmienia faktu, że z samych wejść jestem zadowolony (poza chyba środą kiedy to 1 wejście było w porządku za to 2 inne 0 wspólnego z systemem miały). Będzie dobrze, trzeba tylko jeszcze trochę czasu
Pozdrawiam, Midas
edit. 3 A może jeszcze bym się zaczaił na jakąś L'kę od 128.60...
Edit. Od Sr'a do sr'a. Szkoda, ze nie zrobili fbo na m5 bo by można S grać.
Edit. 2 Long ej, be zaliczone.
Kończę grę na dzisiaj, jakoś zmęczony się czuję wykresami, więc lepiej pozytywnie zakończyć tydzień

Dziś +17 i +0.7p
Ogólnie to czuję, że potrzebuję czasu, żeby się przyzwyczaić do zysków i nie świrować. Żebym nie porobił głupot i trzymał się zasad to byłoby 3 razy tyle pipsów w tym tygodniu. Co nie zmienia faktu, że z samych wejść jestem zadowolony (poza chyba środą kiedy to 1 wejście było w porządku za to 2 inne 0 wspólnego z systemem miały). Będzie dobrze, trzeba tylko jeszcze trochę czasu

Pozdrawiam, Midas
edit. 3 A może jeszcze bym się zaczaił na jakąś L'kę od 128.60...
Mielonka dzisiaj straszna na ejku, 2 próby longowania zakończone na SL i BE. Wątpię, żebym jeszcze dzisiaj coś grał.
Pozdro
Pozdro
- Kimkolwiek
- Pasjonat
a ja watpie ze nie zagrasz, nie dasz rady nie zagrac:) forex to trudny biznes a ty jescze dodatkowo obinizasz sobie poprzeczke stawiajac SLe mniejsze niz spread ;p
trzymanko
trzymanko
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Nic się nie stanie jak zagram. Mam limit 3 strat na dzień, który na razie w 1/3 jest wykorzystany. Swoją drogą po raz kolejny Twój post nic nie wnosi, ale co tam 

Wczoraj złapałem jeszcze 2 be, screen jest w dzienniku "BO i FBO" Czerwinka.
Co do dzisiaj, to szykuję się na łapanie longa, najprawdopodobniej od 130, ale mogą trochę niżej zejść, target na dzisiaj to 130.50-53 według mnie. Jednak nie ma co na razie się nastawiać,bo trzeba paru godzin zanim ułożą.
Pozdro
Co do dzisiaj, to szykuję się na łapanie longa, najprawdopodobniej od 130, ale mogą trochę niżej zejść, target na dzisiaj to 130.50-53 według mnie. Jednak nie ma co na razie się nastawiać,bo trzeba paru godzin zanim ułożą.
Pozdro
Tak z ciekawości. Nie "boisz się" ZL z W1? Jest też na UJ, AJ i pewnie reszcie par jenowych.Midas pisze: Co do dzisiaj, to szykuję się na łapanie longa, najprawdopodobniej od 130...
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Niebfx pisze: Tak z ciekawości. Nie "boisz się" ZL z W1? Jest też na UJ, AJ i pewnie reszcie par jenowych.

Ejek jak wali do góry to nie zwraca uwagi na nic

Poza tym zobacz sytuacje w1, mamy trend wzrostowy, mamy podwójne dno i kurewską reakcję na nie, w dodatku w strefie popytu + jakoś nie słyszałem, żeby plany co do jena się zmieniły, więc jak dla mnie zaliczenie kolejnych szczytów jest kwestią czasu. Poza tym zobacz, że na w1 od roku na ejku nie mieliśmy ani jednego LL, cały czas idzie do góry. Podrzucam screena z tym jak to widzę.
A co do dzisiejszej gry to masakra, w sumie wszystkie 3 pozycje to złamanie zasad, nawet nie chce mi się pisać dlaczego. Co prawda wiedziałem, że pójdzie do góry (a przynajmniej analiza i moje spojrzenie tak wyglądało) to jednak co do samych wejść to masakra

To wejście zyskowne było z limitu, ustawiłem je przed wyjściem z domu. SL był dla każdej pozycji 8p co daje:
-8, -8, +50 = 34p na plusie dzisiaj.
Pozdrawiam, Midas