Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Ładnie! Widzę, że nie wszedłeś od razu na ZL tylko poczekałeś, co było potwierdzeniem? Coś oprócz tych dwóch wicków?
EDIT: Jednak ładnie wyszedłeś :clap:
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Na screenie opis - z tym, że łatwo się analizuje przeszłość :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Wszystko jasne :D Dzięki! Czytam teraz coś innego ale jak skończę to przetrzepie ten twój dziennik, pewnie znajdę coś ciekawego. Widzę, że wiesz o co loto :D Obserwujesz edka? Staneli 5 pipsów przed 1.34 a są już wysoko. Poza tym na H4 ładna ZL..

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiem czy warto od początku, bo to padaka straszna jest w większości. Bliżej temu do serialu brazylijskiego z moimi problemami w roli głównej niż do forex journala... Nie chce mi się sprawdzać, ale ciekawsze rzeczy to 15-20 ostatnich stron, ale z drugiej strony jeśli chcesz to czytaj całość, nie będę Ci bronił :P Można fajnie zobaczyć jak sobie człowiek nie radzi sam ze sobą i robi głupoty, postanowienia, znów głupoty i tak na zmianę :P

A co do edka to nie gram go, najbliższe setupy to jutro 1.34 albo 1.3343 jutro/pojutrze albo po prostu przejdą bez przejęcia ponad 1.34 i wtedy można longować od 1.34 ale bezpieczniej w razie przebicia i tak poczekać na 1.3343. W sumie zależy od tego co zrobią, nie będę wróżył :P Wystarczy czekać aż cena dojdzie do poziomu, tam poczekać an reakcje i uda się albo nie :P

Swoją drogą to liczę na porządne odbicie od 128 na ejku i lot ponad szczyty ale to też trzeba poczekać :P

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze: Swoją drogą to liczę na porządne odbicie od 128 na ejku i lot ponad szczyty ale to też trzeba poczekać :P
A co jeśli już wystartowaliśmy? Nie wiem na jaką odpowiedź liczę :D Chyba czy jesteś pewien, że spadnie niżej.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jest na to duża szansa. Bardzo mocny sr + szczyt objęcia (fioletowa linia). Dla mnie nie było fajnego setupu. Ogólnie jak patrzę na tą sytuacje to jest taka... dziwna. Teraz jak dla mnie na ejku jest kilka opcji.
1. Odbitka 129.37 na krótki skalp (z racji mocnej reakcji na h4) do:
a) 129
b) 128.60
C) 128
2. Polecą wyżej - najbliższy sensowny target do większej korekty to 129.80 lub 130 (mocny poziom, może się tu coś ciekawego wydarzyć, jak właśnie głęboka korekta do 128 i zrobienie tam fbo, na co osobiście liczę)
3. Nie zależnie gdzie odbiją to longów szukamy 129.37 od góry, 129, 128.60, 128

I tyle. Nie ma co analizować z drugiej strony. Ja mam taki strategię, że po prostu określam te potencjalne punkty zwrotów, które są SR'ami, RN'ami i 3lt z przynajmniej h1 i czekam aż zrobią setup na m5. Musi być 1 reakcja na poziom po czym M/W z fbo (są wyjątki od reguły, takie jak ładne 3lt, na którym pojawia się pin na m5 + małe fbo na m1 lub cholernie mocna reakcja na m5 przy 1 dotknięciu, utworzenie ZL i na tym ZL na przykład 3lt z m1 alb o M/W z m1).

A no i niech Was siła wyższa broni przed graniem na moje analizy długo terminowe. Jeżeli już ktoś jest tak głupi, że może myśleć o sugerowaniu się tymi analizami to niech sobie to szybko z głowy wybije. Ja to robię dla zabawy jak mi się nudzi albo jak ktoś mnie poprosi o głębszą analizę.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Fajny setup (pisałem o nim post wyżej), szkoda, że noc. Nie powinienem tego grać, coś mnie jednak podkusiło.. I się prawie ze... jak zobaczyłem z miejsca -4p (targetując w 18p to trochę zabolało..). Obstawiam, że pójdzie do TP, ale mnie zaczęło to za bardzo stresować i uznałem, że wolę 4.8p do przodu niż się stresować i liczyć z tym, że rozszerzą spread i mi zrobią minus..

Pozdro

edit. Tp byłoby zaliczone.. Kurwa nie radzę sobie z samym sobą. Mimo, że jest na plus to jestem ze swojej gry nie zadowolony.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Brawo! Grasz scalping i longterm?

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie, sam skalp. Skąd wpadł Ci do głowy pomysł, że gram longterm :P?

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Musialo mi sie pomylic :D

ODPOWIEDZ