Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

https://9gag.com/gag/6366677

To taka rada dla wszystkich, którzy uważają, że system/strategie/wskaźniki, które zarabiają można kupić za 100$ :D

A swoją drogą to fajna strona do zabijania czasu w trakcie trejdingu. Jeszcze Reddit jest fajny ale bardziej do 9gaga jestem przyzwyczajony.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

SL 8p zaliczyłem na ejku, nie gram więcej w takie dni jak dziś czyli jak jest bank holiday (a tym bardziej w poniedziałek).

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siema,

Jak na razie dzisiaj jedno be, chciałem zagrać L od retestu lt, ale w momencie jak otwierałem panel zleceń to już ruszyli, a wtedy musiałbym dać SL sporo ponad 10p więc olałem.

Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Midas pisze:Siema,

Jak na razie dzisiaj jedno be, chciałem zagrać L od retestu lt, ale w momencie jak otwierałem panel zleceń to już ruszyli, a wtedy musiałbym dać SL sporo ponad 10p więc olałem.

Pozdro
Trochę źle Miałeś narysowaną tą LT do tego nie zerknąłeś na opór
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie zgodzę się co do tej lt. Moim zdaniem jest dobrze narysowana. W sumie nie ważne jak, byle byśmy obaj zarabiali :P

A jeśli chodzi o opór to liczę na ułożenie takiego scenariusza jak na screenie, wtedy S z podwójnego szczytu i jazda do dzisiejszego dołka, ale co zrobią to czas pokaże.

Duża szansa jest, że już nie zrobią ruchu do góry i setupu dla mnie tylko pójdą w dół od razu.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

SL zaliczyłem 8p, zamiast czekać na setup to wszedłem życzeniowo.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

2 Sl'e, na ejku w sumie mogłem trochę inaczej zagrać, chyba nie będę grał więcej takich setupów (ja grałem S po momo up + pinie spadkowym, ale widać była siły do dalszego up). A drugi SL na eur/aud wywaliło mnie dosłownie co do 0.1p.. Cena nawet nie doszła do sl'a, brakło 0.9p a spread mnie zamknął.. Dziś byłem krótko na rynku strasznie, od 12 do 14 tak naprawdę, jutro trochę dłużej posiedzę i o lepszych godzinach to może dadzą zarobić :P

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Ja jutro spróbuje powalczyć od rana, dzisiaj paredziesiąt pip na plus :) wszystko zawarte w moim dzienniku :]
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jak zawsze mieciesz... Gratulacje :)

Zastanawia mnie tylko w niektórych Twoich pozycjach to, że idzie duuużo w nie Twoją stronę i nie zamykasz/nie masz sl'a. Jak to jest u Ciebie z tym sl'em lub jego brakiem? Jak to kontrolujesz?

Kurde myślałem, że mam już system dobry a widzę, że trzeba jeszcze pewne rzeczy do końca dograć. Popracuję nad tym później dzisiaj albo wieczorem, chyba spróbuję w sobie opisać setupy na jakie mogę wchodzić tak, żeby mieć wszystko we w miarę sztywnych ramach.

Pozdrawiam, Midas

aaa swoją drogą czy mógłby mi ktoś wysłać wskaźnik, który rysowałby mi kreskę pionową o wybranej godzinie na historii? Chciałem po prostu wstecz na kilku parach po sprawdzać pewne zachowania w granicach 7-11, a męczące jest robienie tego ręcznie..

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Nie stosuje SL-a tylko wtedy gdy gram bardzo ostro :) w większości przypadków zawsze mam SL-a (na wykresach z Oandy nie ma zaznaczonych SLi na transakcji zamkniętej -chodzi o poziom gdzie on był ustawiony).
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

ODPOWIEDZ