Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Kuguar pisze:Bardzo ładne wejścia, czego chcieć więcej :)
Dzięki, jedyne czego chce, to żeby takie wejścia zdarzały się częściej i nie były przeplatane 10 sl'ami pod rząd...

edit. Swoją drogą, to dzisiaj rynek chodził naprawdę nieźle, 100p dla doświadczonego gracza to było spokojnie do osiągnięcia. Ja zagrałem tylko to jedno wejście, a dzisiaj miałem 3 setupy - pierwszy wchodziłem, drugi to long o 14;10-15 (nie wiem czy bym to zagrał, takie mocne momo down.. mógłbym odpuścić) i trzeci to short 16;15-20. Tych 2 nie grałem, bo po prostu nie było mnie w domu, co nie zmienia faktu, że ładnie dziś chodzili.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Dziś 2 wejście, be i TP +25

Z rana był super setup na edku, na ejku też w miarę ładny, jak ktoś złapał to gratulacje :)

Pozdrawiam, Midas

edit. Jak ktoś nie obserwuje kabla, to polecam włączyć h1 i spojrzeć na ten przepiękny książkowy przykład s'ki z rr'em powyżej 1;5 :)

edit.2 Hehe nie ma to jak złapać perfekcyjnie samiutki szczyt przy wychodzeniu z pozycji :D Co do 0.1 pipsa :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Wyjście z wyższego TF-a?
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Hmm.. powodami wejścia było tak:

-3lt na h1 po szczytach
-ogromny ruch, ejek pokazał, że ma na więcej siłę (w co zresztą nie wątpiłem, praktycznie pewien byłem, że dolecą do 120.02) ale jednak korekta chociaż mała musi być, a przy tak dużych ruchach to korekta, która wyda się mała da spokojnie 30-50p (tak było też w tym przypadku, szkoda że nie dotrzymałem do tp, bo trafili idealnie i zawrócili żeby wybić szczyt)
-Zachowanie ceny, co raz słabsze ruchy do góry
-Można było zagrać około godziny wcześniej (byłoby SL) ALE ja wolałem poczekać na miejsce potencjalnej zawrotki (ta lt, kolejnym miejsce było ZL <w które jednak nie wierzyłem w żaden sposób, bo pare pipsów wyżej był jeszcze wyższy szczyt zrobiony przed tym szczytem z zl'ką, a mam wrażenie, że przy takich układach często zamiast zatrzymać się na zl to dochodzą właśnie do wyższego szczytu)
-Ponowiłem po BE, bo cena ewidetnie odrzuciła poziom (pin na m5)
-zamknięcie h1 pinowo (ja tak mówię na każdą świeczkę z długim cieniem/długimi cieniami)

I tyle :P

Pozdrawiam, Midas
Ostatnio zmieniony 17 sty 2013, 19:32 przez Midas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Hmm.. powodami wejścia było tak:

-3lt na h1 po szczytach
-ogromny ruch, ejek pokazał, że ma na więcej siłę (w co zresztą nie wątpiłem, praktycznie pewien byłem, że dolecą do 120.02) ale jednak korekta chociaż mała musi być, a przy tak dużych ruchach to korekta, która wyda się mała da spokojnie 30-50p (tak było też w tym przypadku, szkoda że nie dotrzymałem do tp, bo trafili idealnie i zawrócili żeby wybić szczyt)
-Zachowanie ceny, co raz słabsze ruchy do góry
-Można było zagrać około godziny wcześniej (byłoby SL) ALE ja wolałem poczekać na miejsce potencjalnej zawrotki (ta lt, kolejnym miejsce było ZL <w które jednak nie wierzyłem w żaden sposób, bo pare pipsów wyżej był jeszcze wyższy szczyt zrobiony przed tym szczytem z zl'ką, a mam wrażenie, że przy takich układach często zamiast zatrzymać się na zl to dochodzą właśnie do wyższego szczytu)
-Ponowiłem po BE, bo cena ewidetnie odrzuciła poziom (pin na m5)
-zamknięcie h1 pinowo (ja tak mówię na każdą świeczkę z długim cieniem/długimi cieniami)

I tyle :P

Pozdrawiam, Midas
kurde coś nie tak, jakby się dało to proszę o usunięcie tego posta

zamiast edit wcisnąłem cytuj

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Midas pisze:Dziś 2 wejście, be i TP +25
Ale kosisz pipsy :) Super :)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

adamkaluza pisze:Ale kosisz pipsy :) Super :)
Dzięki :)

Ejek short +18 sl początkowy 5.9p rr ponad 1;3 :)

Mogłem odwrócić od razu pozycję, bo był tam setup na L ale robiłem sobie śniadanie, bo nie lubię głodny tradeować no i się nie załapałem :P Myślałem po prostu, że trochę wolniej dojdą do TP, i że zdążę z jedzeniem wrócić.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zaliczony SL 8.6p z L'ki na ejku. W ogóle pozycja otworzyła się 3 pipsy wyżej niż chciałem.. Chciałem zagrać z SL < 6

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Edek SL -6, pozycja wywalona tak jak lubię najbardziej.. :P

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

masz okazje wejść przy 70 po przebiciu i reteście
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

ODPOWIEDZ