ZERO LINE Journal
Jak chcesz 
Ale z tego za dużo się nie nauczysz dzisiejsze moje wejścia bez potwierdzeń zbytnich, mimo iż wiedziałem że będą grać poźniej longi to nie czekał na potwierdzenie. Ale tak czy siak każdy i tak musi mieć swoją technikę wejścia. Aktualnie na dzień dzieisjszy muszę pracować bardziej nad wyjściami gdyż jak czekam do TP to czasem się zaczekam (EUR/AUD i AUD/CHF) a czasrm jak odpuszczę i chcę wejść na korekcie to od razu ruszą do TP, więc muszę się temu przyjrzeć. Ale mimo wszystko lepiej wziąć co moje (od grosza do grosza a będzie...)
na GBP/USD skromnie chciałem wejść ponownie na korekcie ale nie dali wejść, a jak widać teraz ładnie doszli do pierwotnego TP
czyli to o czym pisałem wyżej.

Ale z tego za dużo się nie nauczysz dzisiejsze moje wejścia bez potwierdzeń zbytnich, mimo iż wiedziałem że będą grać poźniej longi to nie czekał na potwierdzenie. Ale tak czy siak każdy i tak musi mieć swoją technikę wejścia. Aktualnie na dzień dzieisjszy muszę pracować bardziej nad wyjściami gdyż jak czekam do TP to czasem się zaczekam (EUR/AUD i AUD/CHF) a czasrm jak odpuszczę i chcę wejść na korekcie to od razu ruszą do TP, więc muszę się temu przyjrzeć. Ale mimo wszystko lepiej wziąć co moje (od grosza do grosza a będzie...)
na GBP/USD skromnie chciałem wejść ponownie na korekcie ale nie dali wejść, a jak widać teraz ładnie doszli do pierwotnego TP

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam chwilkę czasu więc wrzucę screen jak ja to widzę, wiem że wielu się nie przyda gdyż już dobrze kumają BO i FBo ale dla tych co zaczynają mam nadzieję, że się przyda. Sytuacja jest prawie identyczna co na rysunkach Thoreza, i tak robią na każdym interwale, i cena tak lub prawie tak zawsze się porusza. I najlepsze jest to, że cały czas robią to samo, wystarczy to skumać i będzie luzzzz 

czerwieniak sorry ze Cie tak mecze ale odp jeszcze na pytanie zawarte w zrzucie ktore zamiescilem to twoj przyklad
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett
Weź sobie na interwał H1 i zobaczysz, że w tym miejscu jest BO, stąd wynika moje sell limit, czasami ustawiam tylko sell limit po to aby nie zapomniec o tradzie.maryha22 pisze:czerwieniak sorry ze Cie tak mecze ale odp jeszcze na pytanie zawarte w zrzucie ktore zamiescilem to twoj przyklad
Jak widać teraz sporo odjechali ale jeżeli zrobią teraz FBO na ostatnim FBO to jest szansa że dojadą do mojego sell limit, wówczas byłaby prawie identyczna sytuacja co tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=42566
Dzięki DarkeyDarkey pisze:PipBoy ładnie rysujesz kreski![]()

Czekam teraz na Damfry'ego:)
Czerwinek: Dzięki za screeny, są mega przydatne. Keep posting