ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Mufant
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mufant »

czerwinek
Grasz bez SL bo nie widać na scr ??

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

A na ktorym?
Różnie ale czasme nie ustawiam sam nadzoruję pozycję ewentualnie SL jest gdzie bardzo daleko, tak w razie czego, a czasmi jest ustawiony tam gdzie chcę.
Zależy jak mi się chce.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Mufant
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mufant »

czerwinek pisze:Różnie ale czasme nie ustawiam sam nadzoruję pozycję ewentualnie SL jest gdzie bardzo daleko, tak w razie czego, a czasmi jest ustawiony tam gdzie chcę
tak się domyślałem że masz na oku a SL to iście awaryjny.... :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Kuźwa nie chce mi się wierzyc ale normalnie jak w zegarku chodzą, jedna pozycja GBP/JPY na minusie natomiast 2 nowe na plusie dodatkowo na GBP/USD również na plusie, wszystko pozamykane.
FBO i BO to naprawdę jakiś cud natury :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

czerwinek a wrzucisz obrazki edukacyjnie??
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jak chcesz :)
Ale z tego za dużo się nie nauczysz dzisiejsze moje wejścia bez potwierdzeń zbytnich, mimo iż wiedziałem że będą grać poźniej longi to nie czekał na potwierdzenie. Ale tak czy siak każdy i tak musi mieć swoją technikę wejścia. Aktualnie na dzień dzieisjszy muszę pracować bardziej nad wyjściami gdyż jak czekam do TP to czasem się zaczekam (EUR/AUD i AUD/CHF) a czasrm jak odpuszczę i chcę wejść na korekcie to od razu ruszą do TP, więc muszę się temu przyjrzeć. Ale mimo wszystko lepiej wziąć co moje (od grosza do grosza a będzie...)
na GBP/USD skromnie chciałem wejść ponownie na korekcie ale nie dali wejść, a jak widać teraz ładnie doszli do pierwotnego TP :( czyli to o czym pisałem wyżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Mam chwilkę czasu więc wrzucę screen jak ja to widzę, wiem że wielu się nie przyda gdyż już dobrze kumają BO i FBo ale dla tych co zaczynają mam nadzieję, że się przyda. Sytuacja jest prawie identyczna co na rysunkach Thoreza, i tak robią na każdym interwale, i cena tak lub prawie tak zawsze się porusza. I najlepsze jest to, że cały czas robią to samo, wystarczy to skumać i będzie luzzzz :)

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

czerwieniak sorry ze Cie tak mecze ale odp jeszcze na pytanie zawarte w zrzucie ktore zamiescilem to twoj przyklad
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

maryha22 pisze:czerwieniak sorry ze Cie tak mecze ale odp jeszcze na pytanie zawarte w zrzucie ktore zamiescilem to twoj przyklad
Weź sobie na interwał H1 i zobaczysz, że w tym miejscu jest BO, stąd wynika moje sell limit, czasami ustawiam tylko sell limit po to aby nie zapomniec o tradzie.
Jak widać teraz sporo odjechali ale jeżeli zrobią teraz FBO na ostatnim FBO to jest szansa że dojadą do mojego sell limit, wówczas byłaby prawie identyczna sytuacja co tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=42566

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Darkey pisze:PipBoy ładnie rysujesz kreski :)
Dzięki Darkey:) Jakby miało się to komuś przydać to polecam od siebie fibonacci extension/zasięgi fibonacciego do takich manewrów - normalnie i tak używam zwykłe fibo. Ustawiam tylko jeden poziom - 0.0 i opisuję go jako "%$" żeby wyświetlał cenę.

Czekam teraz na Damfry'ego:)

Czerwinek: Dzięki za screeny, są mega przydatne. Keep posting :wink:

ODPOWIEDZ