no właśnie wejście na niższe interwały rozumiem że jest dobrym pomysłem. jednak ja szukam wejść na h4, rzadko na h1 ze względu na moją pracę

nie mam możliwości tam zaglądania na MT4. W przyszłości planuje (jak już znajdę swojego grala

) zakupić smartfona czy coś podobnego żeby zainstalować MT4 i mieć ciągle przy sobie... zobaczymy.
Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie ZL. Rok temu czytałem wątek Shadiego o ZL i g...no rozumiałem

teraz chciałemwrócić do niego ale znalazłem niedawno wypowiedź Shadiego żeby nie patrzeć już na tamten wątek od początku bo dużo się zmieniło... oczywiście rozumiemy o jakie mu zmiany chodzi. Jednak czy bylibyście uprzejmi wstawić wykres z zaznaczoną ZL, która postąpiła z perspektywy czasu? Wiem, że potrzebna jest nam momo.... gdzieś tutaj padły słowa że momo to każda BO czyli świeca która zamyka się powyżej close i open poprzedniej świecy. Dla innych momo to świeca conajmniej 2x większa od poprzedniej... czyli chyba indywidualna sprawa. Ale jak wyznaczyć Momo area (chyba nazywało się to mighty zone)?
Czy moglibyście pokazać takie mighty zone na spadkach i wzrostach? Bo z tego co kojarzę to chyba kolor świecy, któa utworzy się po momo ma znaczenie?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.