radoslav47 pisze:gra ktoś z was na tzw fałszywe złamanie ZL ? przez ostanie 2 dni zauważyłem to 2 razy, porządnie przełamują ZL, lecą spowrotem, znów do tej ZL ( reakcje prawie co do pipsa) i wtedy ładny wystrzał
IMO to nie było załamanie ponieważ tam nie było ZL-a tylko SD Drop-Base-Drop (DBD)- sądząc po strukturze klastra przed wybiciem.
Zobacz po której stronie był sentyment rynku.
1 - Drop-Base-Drop - jest reakcja
A - Brejk całkiem przyzwoitej konsoli i wyjście do problemów, ale podczas powrotu oddają bez walki prawie cały zielony korpus wybijający i nie są w stanie wybić testowanego już DBD z 1.
2 - Piękna struktura DBD - na małym spokojnym klastrze i jest piękna reakcja potem na to - będzie down. Gdyby nie było tej obrony na trzy świecie przed brejkiem to jeszcze można by było to za ZL-a uznać a tak jest powrót do wsparcia, które stało się oporem i dopiero wyłamanie.
3 - Kolejny poziom - dziadowski to i reakcja była to dziadowska - ale była bo miejsce dobre - przed świecą nad wyłamującą się z konsoli z nocy- jeszcze nie wiadomo czy up czy down
4 - Ja tu widzę kolejny DBD (widoczny pewnie lepiej na M1/M5 a na M15 jako Inside Bar zaledwie) lub klasyczne potwierdzenie trzech słupków odwrotu i wg. mnie to na to zareagowali a nie na tamten dołek z Twojej czerwonej kreski - bo do niej (minimalnie ale jednak) nie doszli.
5 - Kolejny poziom, potem jest reakcja na niego -down. Ciut niedokładnie wyznaczony, ale to po to aby nie zamazać tego co wcześniej - powinno zaczynać się nieco niżej.
B lub B' lub B'' - IMO tu jest konkretne momo, które robi faktyczny brejk problemów, tworząc ZL-a, ponieważ to ono wykosiło stop-y całej gromadzie obstawiaczy wzrostów, nie tworząc powyżej struktury ale wyjeżdżając z niskokorpusowych, bronionych cieniami od dołu świec. Po nim dwie spadkowe i pivot (dwie zielone), po którym trzeba uciekać z szorta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.