Zaufanie do rynku forex po Szwajcarskiej masakrze

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Re: Zaufanie do rynku forex po Szwajcarskiej masakrze

Nieprzeczytany post autor: psV »

Olej ich. Za każdym razem jak się naprzykrzają to idź w zaparte, że to ONI są Tobie winni kasę, bo inni brokerzy pozamykali po lepszych cenach.
Raczej nic Ci nie zrobią, a po pewnym czasie sprawa ucichnie i odpuszczą.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Nie wiem czy przetrzymanie to by była metoda co jak by szło coraz dalej ?, że musi wrócić to takie trochę gadanie, nie raz coś dziwnego sie działo i okazywało się ze wcale nie musi chyba że w mówimy o roku czasu. Co nie zmienia faktu że tego typu zachowanie się ceny nie powinno mieć miejsca.

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Mam pytanie dotyczące wydarzeń z frankiem szwajcarskim. Co tak na prawdę spowodowało taki spadek ( nie chodzi mi o decyzję Szwajcarii, ale ze strony technicznej )? Wielkie banki i inni inwestorzy nagle dali na short? Dało się wtedy w ogóle kupować albo sprzedawać? Jeżeli nie, to jak cena szła w dół ( EUR/CHF )?

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

Raczej bym ich nie olewał tylko najpierw próbował tłumaczyć swoje racje (brak płynności u nich podczas występowania takowej u innych). Kwota spora więc nie należy moim zdaniem chować głowy w piasek.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Tomekd pisze:WItam
Mam wielki problem związany z krachem na franku
miałem tam otwarte pozycje buy za 1000 usd
po krachu mój balans wynosi -37000 USD !!!!
i dzwonią do mnie że mam to zapłacić
miałem konta równieżu innych brokerów i tam zamknęły się tak jak trzeba automatycznie
na CFI markets zamknęły się na takim gigantycznym minusie

Czy ktoś może mi poradzić co mam teraz zrobić??
przecież to ich brak płynności spowodował minus skoro iini brokerzy mogli zamkąć pozycje właściwie

No właśnie tak każdy daje piękne rady ale odpowiadać to ty za to będziesz nie oni. Ja już wypowiadałem się w innych wątkach i powinieneś się skontaktować z jakimś prawnikiem czy coś takiego. Ponieważ miałeś jak miałeś SL pierwsze zabezpieczenie ale 2 zabezpieczenie to margin i to powinno być działanie. Ciebie to nie interesuje, że to padło na debet ty odpowiadasz do wielkości depozytu i tyle. Podejrzewam, że nie masz i tak takiej kasy do zapłacenia to niech ciebie sądzą w sądzie Polskim i niech cmokną w trąbkę.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Niestety w takim przypadku trzeba indywidualnie skontaktować się ze swoim brokerem. Margin Call/ Stop Out jest np. na 30% depozytu jeżeli wszystko jest w porządku ( nie ma luk itd. ). Na przykład na stronie Bossa jest napisane:
Uwaga! W przypadku wystąpienia luki cenowej na otwarciu, powodującej spadek poziomu zabezpieczenia poniżej 30%, najbardziej stratna transakcja zamykana jest po cenie otwarcia. Może zdarzyć się sytuacja, kiedy poziom zabezpieczenia będzie ujemny. Inwestor jest wtedy zobowiązany do uzupełnienia środków w takiej kwocie, aby wartość rachunku była równa co najmniej zero.
.

Oczywiście zagranicznym brokerom trudniej będzie wyegzekwować dług, a że nie był on za bardzo "realny" to mogą to po prostu umorzyć.

ODPOWIEDZ