XTB TRADING CUP 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

overall pisze:wiadomo, wlasna kaska zawsze trudniej sie gra, co nie zmienia faktu ze bycie na szczycie i presja zgarniecia miliona tez robi swoje, wolal bys zgranac 9 tys plus 100 tys $ czy 1mln euro? :)
Wolałbym aby były nagrody choćby za 3 pierwsze miejsca, np. z tego 1 mln aby było 500-300-200 tys (nawet w PLN - bo to przecież ma być dla początkujących i średnio zaawansowanych), i w ogóle ładne porsche zamiast brzydkiego merca ;) I też wołałbym prawdziwą kasę na depo, aby potem można to było wypłacić. Poza tym, jak depo jest względnie niskie, a nagroda wysoka, to i tak znajdzie się sporo osób, co nie będzie zawracać większej uwagi na ryzyko. Aby uwzględniać ryzyko i inne aspekty spekulacji na forex czy tam giełdzie, potrzebna by była odpowiednia punktacja.

PS Działa wam wersja na mobile? Mi nie działa, nie mogę się zalogować i póki co to mogę sobie co najwyżej wieczorem zlecenia oczekujące poustawiać... Ale fakt, trochę moja wina też jest, mogłem zorientować się wcześniej i zgłosić.

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

heh... automaty nie dozwolone i skalp również :D
Uprzejmie przypominamy, że wykonanie, więcej niż 50 transakcji, których czas trwania od momentu otwarcia do zamknięcia wynosił mniej niż 2 minuty jest niedozwolone.

Jeżeli XTB uzyska informacje potwierdzające nie stosowanie się Uczestnika do powyższych zasad może być to podstawą do wykluczenia klienta z konkursu.
A jeżeli ktoś jest w pierwszej 10 to xtb decyduje kiedy ta osoba pójdzie się wysrać
:)

To co wolno jak nic nie wolno? :D

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

mdmainside pisze:

A jeżeli ktoś jest w pierwszej 10 to xtb decyduje kiedy ta osoba pójdzie się wysrać
dobre :)

opcje skladania zlecen przez zapytaj tez zlikwidowali, czyzby system nie radzil sobie z obsluga kilkudziesieciu tysiecy zlecen tuz przed danymi...

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

mdmainside pisze:heh... automaty nie dozwolone i skalp również :D
Uprzejmie przypominamy, że wykonanie, więcej niż 50 transakcji, których czas trwania od momentu otwarcia do zamknięcia wynosił mniej niż 2 minuty jest niedozwolone.

Jeżeli XTB uzyska informacje potwierdzające nie stosowanie się Uczestnika do powyższych zasad może być to podstawą do wykluczenia klienta z konkursu.

Skąd masz takie info ? Zdaje się, że regulamin konkursu nic takiego nie mówił - więc jakże to ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

green7 pisze:
mdmainside pisze:heh... automaty nie dozwolone i skalp również :D

Skąd masz takie info ? Zdaje się, że regulamin konkursu nic takiego nie mówił - więc jakże to ?
No właśnie :)

Zrobiłem kilka transakcji i przyszła wiadomość z xtb.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Hehe nie no jaja :)
Jak na demo skalpu nie pozwalają to co zaczną wymagać w realu.
Widziałem kiedyś broka który pozwalał zamykać transakcje dopiero jak miałeś zysk ponad 70 pips :)
Ale chwalili się że stratę można zamknąć nawet na -1 pips :) :) :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

To jest nowa , lepsza era tradingu !
Poza wiedzą , nabytym doświadczeniem , każdy trader który myśli poważnie o sukcesie powinien wyposażyć się w stoper :D

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

i dzis niestety HAJER zginal w niebycie pamieci :)
widac nr 1 i 3 zarobiony na forexie a nr 2 na opcjach
polacy na 4, 7 ,9
ktos z forum chce sie pochwalic swoim wynikiem?
(szczegolnie ci krzykacze i wizjonerzy z dzialu daytrading :?: )

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

mdmainside pisze:Zrobiłem kilka transakcji i przyszła wiadomość z xtb.
No niezłe jaja.

Rzeczywiście: w regulaminie POJAWIŁ SIĘ Z NIENACKA taki punkt:
"Uczestnik przyjmuje do wiadomości, że w trakcie trwania Konkursu nie jest dozwolone zamknięcie więcej niż 50 (słownie: pięćdziesięciu) transakcji o czsie trwania (od otwarcia do zamknięcia tranzakcji) krótszym niż dwie minuty takie działanie stanowi podstawę do wykluczenia z Konkursu."
Ostatnio zmieniony 06 maja 2011, 03:49 przez green7, łącznie zmieniany 1 raz.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ale są pazerni żeby nawet na demie czyhać na depozyty klientów :) :) :)
Ciekawe czy na demie stosują Stop Hunting :)
Dodatkowe pluginy by powyłączali to by im serwery przyspieszyły.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ