XTB TRADING CUP 2011
-
- Gaduła
Ah czyli ostatecznym dowodem na brak przekrętu jest stosunek miliona euro do ogółu budżetu marketingowego?Noob pisze:bajki o ustawianiu konkursu mnie po prostu śmieszą. Jeżeli ktoś sam nie rozumie, że firma, dla której milion euro jest małą częścią marketingowego budżetu nie będzie wpływała na przebieg konkursu, od którego zależy jej ekspansja w 10 krajach, to ja nie zamierzam go przekonywać.

Według Ciebie co to jest ta uczciwa gra?Noob pisze:Osób, które wypisują bzdury na forach, bo były w czołówce i zostały usunięte jest trochę. No bo przecież jeżeli wpadły na genialny pomysł wykorzystywania niedoskonałości MT4 to nagroda należy im się jak psu buda, a nie tej osobie, która uczciwie wygrała.

Poza tym niedopuszczenie automatów czy nawet skryptów chyba nie pozostawia już żadnych wątpliwości na jakich uczestników liczy organizator. Niemniej życzę wszystkim powodzenia.
matka, ja wierzę w zdrowy rozsądek. Nie wiem, kim jest ten tajemniczy ktoś, o którym mówisz. Dla mnie jeżeli coś się po prostu nie opłaca, to się tego nie robi. Chcecie uważać XTB za źródło wszelkiego zła, ok, ale jakiekolwiek próby manipulacji wynikiem byłyby dla tej firmy samobójem. Skończmy zresztą już ten temat, bo jeżeli ktoś chce wierzyć w spiskowe teorie to rzadko da się go do czegokolwiek przekonać.
Ludzie pojawiają się i znikają, bo na konkursach demo 90% osób z czołówki gra bez żadnego zarządzania ryzykiem. Przeszkadza ci pan Andrzej? To ciekawe, że na forum ileś osób pisze o zakładaniu rachunków na całą rodzinę, potem trafia się jedna taka osoba i oczywiście pierwszy pomysł - to na pewno XTB go podstawiło. Nie znam dobrze tego case'a, ani nie pracowałem w XTB wtedy, ani nie brałem udziału w konkursie. Niech się wypowie ktoś z dziesiątki, kto miał z nim okazję rozmawiać. Ale jeżeli pan Andrzej rzeczywiście nie był osobą, która sama robiła transakcje to na pewno nie firma grała na jego konto tylko córka/siostrzeniec/matka czy inny członek rodziny.
Uczciwa gra to dowolny system, który zarabia na czymkolwiek innym niż opóźnienia/niedoskonałości MT4.
Proszę więcej nie pisać do mnie w tym wątku, nie zajmuję się tym konkursem, jestem na forum jako osoba prywatna, głupio zrobiłem, że w ogóle się tu odezwałem. Jeżeli ktoś czegoś ode mnie chce, może mi wysłać PW.
Ludzie pojawiają się i znikają, bo na konkursach demo 90% osób z czołówki gra bez żadnego zarządzania ryzykiem. Przeszkadza ci pan Andrzej? To ciekawe, że na forum ileś osób pisze o zakładaniu rachunków na całą rodzinę, potem trafia się jedna taka osoba i oczywiście pierwszy pomysł - to na pewno XTB go podstawiło. Nie znam dobrze tego case'a, ani nie pracowałem w XTB wtedy, ani nie brałem udziału w konkursie. Niech się wypowie ktoś z dziesiątki, kto miał z nim okazję rozmawiać. Ale jeżeli pan Andrzej rzeczywiście nie był osobą, która sama robiła transakcje to na pewno nie firma grała na jego konto tylko córka/siostrzeniec/matka czy inny członek rodziny.
Uczciwa gra to dowolny system, który zarabia na czymkolwiek innym niż opóźnienia/niedoskonałości MT4.
Proszę więcej nie pisać do mnie w tym wątku, nie zajmuję się tym konkursem, jestem na forum jako osoba prywatna, głupio zrobiłem, że w ogóle się tu odezwałem. Jeżeli ktoś czegoś ode mnie chce, może mi wysłać PW.
- mohertrader
- Gaduła
Jakoś XTB się tym nie przejmuje więc konkurs sprzed 3 lat warto przypomnieć.Noob pisze:Chcecie uważać XTB za źródło wszelkiego zła, ok, ale jakiekolwiek próby manipulacji wynikiem byłyby dla tej firmy samobójem.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 2603#72603Rudolf-Ania pisze:XTB manipulowalo w konkursie i to bardzo o czym mozecie sie przekonac patrzac na zalaczone zapisy historii rachunku oraz po ich analizie.
W szczegolnosci chodzi o transakcje :
1408010 2008.04.23 09:07 buy 2.00 tin 23440 0.00 0.00 0.00 -6 419.70
1408019 2008.04.23 09:07 buy 2.00 tin 23440 0.00 0.00 0.00 -6 419.70
które zostaly zamkniete z zyskiem
1408010 2008.04.23 09:07 buy 2.00 tin 23490 0 0 2008.04.23 09:31 23891 0.00 0.00 0.00 51 473.96
1408019 2008.04.23 09:07 buy 2.00 tin 23490 0 0 2008.04.23 09:31 23891 0.00 0.00 0.00 51 471.56
a nastepnie XTB dokonalo kradziezy
1416366 2008.04.23 17:55 balance kor tr -102 945.52
nastepnego dnia 24.04 wszystkie zapisy transakcji oraz zapis korekty= kradziezy wykonanej przez xtb, znikaja z rachunku.
Uwaga do ostatniej zalaczonej historii z dn. 29.04 - chodzi o transakcje
1460851 2008.04.29 18:11 sell 10.00 rice 22.51 0.00 0.00 21.86 0.00 0.00 0.00 144 209.00
byla to transakcja która w dniu 29.04 o godz 19.51 dawała zysk w wysokości 188 581 i ktorej to transakcji XTB nie
pozwolil zamknac i zrealizowac zysku. W tym dokladnie momencie stan rachunku przekroczyl 600 tys ( dokladnie bylo to 600 272 . )
Prosze zwrocic uwage na Equity ktora na screenie wynosi 565 tys. - to wiecej niz mial ten co wygral na koniec gry.
Prosze takze zauwazyc ze w ostatniej zalaczonej historii nie ma wczesniej usunietych z historii zyskownych transakcji na TIN - NA KWOTE 102 TYS.
Przy zachowaniu tych transakcji stan rachunku przekroczyłby 667 tys.
Dodam jeszcze ze rok wczesniej w edycji drugiej z 2007 roku zajelam w koncowej klasyfikacji miejsce ósme,( jako "złotko") oraz udalo mi sie wygrac jedna z premii tygodniowych i wygralam laptopa.
W roku 2008 pomimo ewidentnych manipulacji zajelam miejsce piąte - niestety za piąte miejsce nagrody nie ma. Zostala mi tylko " satysfakcja" z racji
komentarza po zakonczeniu konkursu.
Pozdrawiam
- Gaduła
pytanie
dołączam się do pytania bo według mnie to troche bez sensu zabraniac stop loss ale jak czytam w regulaminie to chyba jednak jest zabronione poprzez fragment: "Uczestnik przyjmuje do wiadomości, że nie jest dozwolone używanie w Konkursie oprogramowania komputerowego, które umożliwia zawieranie transakcji w sposób automatyczny, (...) , stosowanie systemów transakcyjnych umożliwiających zawieranie transakcji bez udziału Uczestnika..."ryc pisze:Czy to jest konkurs "tylko z palucha"?. Żadnych skryptów? Nawet tych do zamykania pozycji, przesuwania SL, TP i BE? Coś jest dozwolone z tych rzeczy?
Jakby ktoś znał sensowne rozwiązanie to prosze o odpowiedz bo przezorny zawsze ubezpieczony;)
A może tak jakiś pracownik XTB by się wypowiedział...
'Vivere militare est'
No to może ja heehhNoob pisze:Niech się wypowie ktoś z dziesiątki, kto miał z nim okazję rozmawiać

Była spora luka, trafił dobrze z kierunkiem, zapewne zagrał na maksa i miał szczęście. Tyle. Brzytwa Ockhama podpowiada, że to proste wytłumaczenie niż szukanie tu jakiegoś spisku .....
Ten punkt to wg. mnie wierutna bzdura.Mare3ko pisze:dołączam się do pytania bo według mnie to troche bez sensu zabraniac stop loss ale jak czytam w regulaminie to chyba jednak jest zabronione poprzez fragment: "Uczestnik przyjmuje do wiadomości, że nie jest dozwolone używanie w Konkursie oprogramowania komputerowego, które umożliwia zawieranie transakcji w sposób automatyczny
Odpowiedzmy sobie na pytanie czy terminal jaki używamy do gry:
- jest oprogramowaniem komputerowym ? Tak.
- czy umożliwia zawieranie transakcji w sposób automatyczny ? Ależ Tak.
Przecież co dzień wielu z nas korzysta z takiej możliwości grając automatami. To, że opcja ta nie działa na serwerach konkursowych nie zmienia faktu. Oprogramowanie umożliwia zawieranie transakcji w sposób automatyczny.
Reasumując: z regulaminu wynika, że nie można używać terminala

Pozostaje jeszcze wersja mobilna: tam nie można używać automatów więc spełnia warunki regulaminu.
Moim zdanie to po prostu niefortunny sposób zakazania, handlowania EA który sam generuje zlecenia. Natomiast jeśli autorami zlecenia jesteśmy my sami to nie powinno być problemu z SL, TP , zleceniami oczekującymi. Są to normalne zlecenia powszechnie używane w handlu manualnym. Tak, czy siak jeśli na początku będę handlował to i tak będę używał lutkom visual order editor.
I tu właśnie może pojawić się problem w postaci komunikatu "EA is prohibited", a nie ma znaczenia, że nie służy to do zawierania transakcji. Identycznie będzie ze skryptami.grzesio pisze:Tak, czy siak jeśli na początku będę handlował to i tak będę używał lutkom visual order editor.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu