XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

mialem taki przypadek 22.09.2008 na edku ze mnie wywalilo na MC, edek zrobil pare pipsow w gore a potem w dol. i tak dzisiaj sobie mysle ze 2000pipsow byloby w kieszeni, gyby nie 25% margin level. dlaczego nie jest 10% albo 0%? hehe

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Lepszego wejścia w pozycję szukaj ;)

To zabezpieczenie, żeby ani broker nie maił problemów ani Ty. Pomyśl co byłoby gdyby kurs nie wrócił.

Zresztą rozważania o poziomie MC nie mają sensu.Tak po prostu jest.
Trade what you see, NOT what you hear or think

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

no tak, ale dlaczego tak szybko zamykaja? powinni wychodzic z pozycji jak konto sie wyzeruje i nie masz juz nic.

kiedys gralem na polskich kontraktach w20 i zamkneli mi pozycje tak na minusie ze musialem zrobic doplate. a powinni do wyzerowania konta.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

No właśnie dlatego broker zabezpiecza się przed możliwością nieściągnięcia od Ciebie dopłaty gdyby zamknął niekorzystnie Twoją pozycję. A od 25% do 0% ma jeszcze trochę zapasu, więc ma pole do manewru.

Proponuję wrócić do słowniczka, tam jest to opisane, a jak za mało wiedzy to proponuję napisać lub zadzwonić do XTB z pytaniem: "dlaczego?". Myślę, że z pewnością podadzą wyczerpującą odpowiedź.
Trade what you see, NOT what you hear or think

przem81621
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przem81621 »

witam
dzis jest wtorek 25-11-08 godz 17-30
czy jest mozliwe utrzymywanie przez XTB od póltorej godziny tj,od 16-ej podwyższonego SL i Traila ? jakies jajca sobie robią . ostatnie dane były chyba o 16ej publikowane.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

przem81621 pisze:witam
czy jest mozliwe utrzymywanie przez XTB od póltorej godziny tj,od 16-ej podwyższonego SL i Traila ? jakies jajca sobie robią . ostatnie dane były chyba o 16ej publikowane.
Potwierdzam. 17.45 na EUR-USD zlecenie oczekujące można dawać 40 pipsów od ceny. SL dla zlecenia z ręki przy 20 pipsach nie wchodzi, nie chce mi się próbować do skutku na jakim poziomie weszłoby.

przem81621
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przem81621 »

Janek Trader pisze:
przem81621 pisze:witam
Potwierdzam. 17.45 na EUR-USD zlecenie oczekujące można dawać 40 pipsów od ceny. SL dla zlecenia z ręki przy 20 pipsach nie wchodzi, nie chce mi się próbować do skutku na jakim poziomie weszłoby.
znaczy dzis biją jakis rekord , sprawdzalem przed chwila i dalej to samo, czyli juz 2,5 h :D

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Nie chce nikogo obrazić, ale to powiem. Ciągle u nich siedzicie i marudzicie na problemy itp zamiast grać. Dajecie się im dy** w du** bez wazeliny,ale zdaje się Wam to podoba.

Sorry za offtop.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

40p?!
Niech od razu powiedza kiedy i jakie pozycje trzeba otwierac albo poprostu przelejcie im kase na konto i bedzie z glowy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

MrYogi pisze:Nie chce nikogo obrazić, ale to powiem. Ciągle u nich siedzicie i marudzicie na problemy itp zamiast grać. Dajecie się im dy** w du** bez wazeliny,ale zdaje się Wam to podoba.

Sorry za offtop.
A jakoś tak nie chce mi się go zamykać. Jest dla mnie jak bezterminowe demo, do analiz, podglądu indeksów, itp.

ODPOWIEDZ