osobiscie mysle, ze tych 9 bardzo pozytywnych glosow to oddali sami pracownicy xtb - ktorzy na pewno sa wsrod nas....merc pisze:...Zresztą zobaczcie na wyniki sondy, ponad 130 głosów, podczas gdy w innych .....
czy ktorys sie ujawni ?

Witam.dhaetr_tech pisze:Dzień dobry. Otóż zgodnie z zapowiedzią chciałem się podzielić doświadczeniami z korzystania z XTB. Czyli dolać trochę pomyj do reszty wypowiedzi. Mianowicie odkąd jestem na plusie zaczęły się problemy. Najgorszym chyba świństwem jest coś takiego (gra "z ręki"): klikam otwarcie pozycji i zaczyna się czekanie. Jeżeli kurs idzie w moją stronę, zlecenie oczywiście nie jest realizowane (pojawia się jeden z tych durnych komunikatów). Natomiast jeżeli kurs idzie przeciwko mnie, to po minucie, półtorej, pojawia się, że mam zrealizowane zlecenie i już jestem na pokaźnej stracie (15-20 pips). Notoryczne jest zawieszanie systemu przed publikacją ważnych danych. Szczytem było jak dałem zlecenie otwarcia pozycji przed publikacją danych i system sie zwalił. Odwiesił się jakieś 10 minut po danych i okazało się że zamiast jednego mam 3 otwarte takie same pozycje po tej samej cenie. Ale tutaj akurat poszło w moją stronę. No cóż to na tyle. Ja walczę dalej, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie
Pozdrawiam i życzę miłego dniadhaetr_tech pisze:... chciałbym owiedzieć, że żale wylewają zawsze przegrani. A ze takich jest większość, to i na forach będzie dominował taki ton wypowiedzi. Jakos nie widać tych, co na początku tygodnia otworzyli krótkie pozycje na EURUSD. Jak tu broker może oszukać? Poza tym mając na względzie takie "praktyki" brokerów jak wyżej pisano, trzeba się albo dostosować, albo dać sobie spokój, albo odpowiednio przebudować portfel i małą część ryzykować na forexie. Chociaż tutaj 90% gra za 100$ i liczy na miliony, więc o dywersyfikacji portfela nie ma mowy. Typowa strategia: dorobie do 1k-2k$ a potem zrobię to czy tamto. Zamiast się męczyć lepiej pyknąć w pokerka, na to samo wyjdzie. Popłakac to sobie mozesz w kącie, tutaj mozesz grubo zarobić, ale ryzyko jest odpowiednio większe. Nie podoba się FX? Bierz się za łopatę i ruszaj na budowę. Będziesz miał co miesiąc pewna pensję.
PS2: większość uczestników FX to drobne cwaniaczki, co myślą, jak zarobić, zeby sie nie narobić. Niestety ja też do was należę.
Ojciec granatem od pługa oderwany, a synalek w gumofilcach na forex się wpycha