Witam,
Czy można skądś sciagnac dane historyczne USDPLN do MT4?
ps. dane te sa zbierane automatycznie, jezeli ma sie otworzonego charta z ta waluta. Nastepnie mozna w Centrum Historii dane te wyeksportowac i podzielic sie.
pozd.
XTB
-
- Bywalec
zacznijmy od tego, że XTB zaczyna od 23... bywało, ze otwierałem pozycje tuz po otwarciu "z ręki", troche sie czeka, ale da radę, choc nie zawsze, wczoraj na usd/jpy otworzyć się nie chciałoartzda pisze:xtb zaczyna tydzien w niedziele o 23:30 naszego czasu, tj. o godzine pozniej niz niektorzy inni brokerzy.
dzisiaj mielismy do czynienia z naglym wzrostem g/j miedzy godz. 23:00, a 23:20. Np. na NorthFinance bylo to widac dosc plynnie, ale xtb o 23:30 wystartowalo z 50 pipsową luką

pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to....
konto real w xtb
witam
jakiś czas temu (ok tygodnia) podpisałem umowę z XTB, do dziś się ze mną nikt nie kontaktował żeby dopełnić formalności (na stronie piszą max dwa dni od podpisania umowy)
po moim tel do brokrea dostałem info, że to normalne, ble ble ble i mam się uzbroić w cierpliwość
czy ktoś miał/ma podobne doświdczenia z xtb czy też jestem wyjątkowy
?
jakiś czas temu (ok tygodnia) podpisałem umowę z XTB, do dziś się ze mną nikt nie kontaktował żeby dopełnić formalności (na stronie piszą max dwa dni od podpisania umowy)
po moim tel do brokrea dostałem info, że to normalne, ble ble ble i mam się uzbroić w cierpliwość

czy ktoś miał/ma podobne doświdczenia z xtb czy też jestem wyjątkowy

Re: konto real w xtb
Moze jestem wyjatkiem ale do mnie sami dzwonili kilkakrotnie i namawiali na otwarcie konta gdy mialem demo az mnie skusili.Wyslalem skany i natychmiast po wplacie kasy na konto oddzwonili podajac szczegolowe dane do konta.Trwalo to 1 dzien.abe pisze:witam
po moim tel do brokrea dostałem info, że to normalne, ble ble ble i mam się uzbroić w cierpliwość![]()
czy ktoś miał/ma podobne doświdczenia z xtb czy też jestem wyjątkowy?

Z jednej strony nikt tu jakos nie zostawia nawet suchej nitki na xtb, narzeka na co sie tylko da (nie sa odpowiedzialni tylko za nagle opady deszczu w Burkina Faso, z tej to prostej przyczyny, ze sa tam rzadkoscia - zarowno opady jak i xtb).
Ale pomimo, iz tak wszyscy na nich tu jada, to wyglada na to, ze jakos kazdy ma tam konto....
i nikt z niego nie rezygnuje... co wiecej nikt z nowych czlonkow tej to tu forumowej spolecznosci nie wyciaga negatywnych wnioskow z tych 77 stron pomyj wylewanych na xtb i jak widze, klientow im wciaz przybywa...
jesli to taki "zly posrednik" (a padaly tu inwektywy o wiele ciezsze) to dlaczego tak kurczowo sie ich trzymacie ?? dlaczego nie ich po prostu nie olejecie i nie pojdziecie do innego brokera ? malo ich na rynku ?
Ciekawe, czy to tylko dlatego, ze narzekanie to nasz narodowy sport, czy dlatego ze uwielbiacie byc rolowani ??