XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MarioDM pisze: Czy platforma xStation jest platformą webową ? Sądziłem, że to platforma do instalacji (jako program).
To załóż demo i przetestuj - być może coś wreszcie mile Cię zaskoczy :mrgreen:
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:
MarioDM pisze: Czy platforma xStation jest platformą webową ? Sądziłem, że to platforma do instalacji (jako program).
Jestem sceptykiem, więc to mało prawdopodobne :D .
Od lat nic mnie miło nie zaskoczyło. No może poza wyborami prezydenckimi i parlamentarnymi w Polsce w zeszłym roku i prezydenckimi w USA w tym roku.
Czyli jak rozumiem, to jednak platforma webowa ? Chyba ją sobie odpuszczę bo szkoda mi czasu na głupoty :)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MarioDM pisze:
raposo pisze:
Jestem sceptykiem, więc to mało prawdopodobne :D .
Od lat nic mnie miło nie zaskoczyło. No może poza wyborami prezydenckimi i parlamentarnymi w Polsce w zeszłym roku i prezydenckimi w USA w tym roku.
Czyli jak rozumiem, to jednak platforma webowa ? Chyba ją sobie odpuszczę bo szkoda mi czasu na głupoty :)
Tak, webowa - wszystko masz ładnie opisane w recenzji do której dałem link stronę wcześniej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

lukasz_z
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukasz_z »

najlepiej ruszyć z demo i się przekonać, czy komuś platforma pasuje w praktyce czy nie. tak zrobiłem z platforma XTB i z tego co wiem nie ma z tym problemu też i u innych brokerów

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Nieprawda. xStation jest też opcja do instalacji tylko prawie nikt tego nie używa. trzeba poprosić to wam prześlą plik setup.exe

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

MowmiSasiad pisze:Nieprawda. xStation jest też opcja do instalacji tylko prawie nikt tego nie używa. trzeba poprosić to wam prześlą plik setup.exe
jest mozna sciagnac to prawda ale wyskakuje blad o ktorym pisalem wczesniej jak chcecie podesle ten pliczek tutaj sprawdzi ktos czy to wogole dziala :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MowmiSasiad pisze:Nieprawda. xStation jest też opcja do instalacji tylko prawie nikt tego nie używa. trzeba poprosić to wam prześlą plik setup.exe
No widzisz, o wersji stacjonarnej nie wiedziałem. Ale skoro o tym nie piszą i trzeba samemu prosić o plik do instalacji to jak można o tym wiedzieć... :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Odpowiedź nasuwa się sama... :D 8) 8)

Jeśli chodzi o xStation to tzw. wersja desktop była dostępna przed ostatnim update'em. Kuba Wawrzyńczak, który jest product managerem tej platformy na pewno skupiał się na tym aby nowa wersja webowa działała bez zarzutu jako, że a) zawsze najwięcej błędów było właśnie na xStation a nie na mecie. b) korzysta z niej przeważająca liczba użytkowników (w sensie webowa vs desktop). Możliwe że plik, który ściągacie jest do poprzedniej wersji xStation i dlatego się wykrzacza... tabum tssst

lukasz_z
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukasz_z »

MowmiSasiad pisze:Odpowiedź nasuwa się sama... :D 8) 8)

Jeśli chodzi o xStation to tzw. wersja desktop była dostępna przed ostatnim update'em. Kuba Wawrzyńczak, który jest product managerem tej platformy na pewno skupiał się na tym aby nowa wersja webowa działała bez zarzutu jako, że a) zawsze najwięcej błędów było właśnie na xStation a nie na mecie. b) korzysta z niej przeważająca liczba użytkowników (w sensie webowa vs desktop). Możliwe że plik, który ściągacie jest do poprzedniej wersji xStation i dlatego się wykrzacza... tabum tssst
nic dodać nic ując ... mi xStation działa bez problemu

pupu
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pupu »

Witam,

Zamierzam zagrać u nich ale jedno co mnie zadziwiło to zabezpieczenia pokoju inwestora i panelu. Po pierwsze nie mają podwójnej weryfikacji, nie można ustawić powiadomień sms czy nawet maila że ktoś wszedł Nam na konto, nie ma żadnego potwierdzenia przy zmianie hasła, jak dla mnie porażka. Teraz jak ktoś będzie znał moje hasło, a przecież jest wiele możliwości aby hasło zdobyć, od ataków pishingowych po keyloggery, "ktoś" może wejść na moje konto i operować moimi pieniędzmi. Ja nie dostanę żadnego powiadomienia, ta osoba może BEZ ŻADNEGO potwierdzenia zmienić hasło i dziękuję. Oczywiście nie może wypłacić pieniędzy na swoje konto, bo dodanie konta jest potwierdzane mailem, czy nawet telefonem, ALE ja tu widzę super furtkę dla nieuczciwego brokera (od razu zaznaczam że na XTB jeszcze nie grałem i jak na razie nic mnie takiego nie spotkało). Jak będzie klientowi za dobrze szło to wejść na konto, zmienić hasło, ustawić byle ryzykowne akcje na przegraną, a później wpierać że klient źle trzymał dane. Jak dla mnie to jest bardzo podejrzane, firma z taką kasą, z tak rozbudowaną platformą a nie ma podstaw zabezpieczeń? Śmierdzi mi tu coś. Ktoś miał jakieś przejścia z nimi?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ