XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

iaaf
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: iaaf »

1) Czy czasem Basic i Standard to nie MarketMaker :?:

2) Przy typie egzekucji dla rachunku Standard jest gwiazdka (Instant/Market*) - i wytłumaczone, że: "* Egzekucje rynkowe dla kont otwartych od 4.07.2016 oraz dla kont zmigrowanych na życzenie klienta" - czy to oznacza, że dawniej i dla kont założonych przed 4.07.2016 było to MarketMaker, a teraz jest... co (STP, ECN...) :?:

3) Standard od Pro różni się, że dla pierwszego nie ma prowizji, ale spread od 0.9 i minimalną pozycją 0.01 vs 0.1 - czy jest jakaś jeszcze istotna różnica między tymi kontami :?:

Z góry dzięki

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

jak dla mnie oczywistą oczywistością jest to, że basic i standard to mm tylko że ndd, wiec nie masz rekwot.

Gerardooo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerardooo »

Zmienię temat ale był ktoś na Masterclassie w Warszawie? Głupio pzyznać ale byłem prawie do końca ale musiałem wyjść bo pociąg miałem i patrze kilka dni temu na zdjęcia i okazało się że 10 minut po moim wyjściu Mads Mikkelsen się pojawił :/

Event ogólnie rewelacyjny, i szkoda że tak mało jest takich szkoleń ostatnimi czasy.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

wybralem xstation ale pojawia sie blad i nie chce sie uruchomic :p
xstation.JPG
czy mozna wrocic na mt4 czy decyzja przy wyborze platformy jest juz nieodwolalna :d
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

iaaf pisze:1) Czy czasem Basic i Standard to nie MarketMaker :?:

2) Przy typie egzekucji dla rachunku Standard jest gwiazdka (Instant/Market*) - i wytłumaczone, że: "* Egzekucje rynkowe dla kont otwartych od 4.07.2016 oraz dla kont zmigrowanych na życzenie klienta" - czy to oznacza, że dawniej i dla kont założonych przed 4.07.2016 było to MarketMaker, a teraz jest... co (STP, ECN...) :?:

3) Standard od Pro różni się, że dla pierwszego nie ma prowizji, ale spread od 0.9 i minimalną pozycją 0.01 vs 0.1 - czy jest jakaś jeszcze istotna różnica między tymi kontami :?:

Z góry dzięki
Tak jak napisał, MowmiSasiad. Basic i Standard działają w modelu MM NDD, Pro to STP/ECN i to główna różnica. Dostępne instrumenty i platformy są te same.

-- pt 25-11-2016, 10:13 --
DavidFx pisze:wybralem xstation ale pojawia sie blad i nie chce sie uruchomic :p
xstation.JPG
czy mozna wrocic na mt4 czy decyzja przy wyborze platformy jest juz nieodwolalna :d
Możesz sobie założyć w panelu nowe konto do drugiej platformy, tyle, że to, że nie chce się uruchomić to raczej wina po Twojej stronie, bo u mnie śmiga :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

DavidFx pisze:wybralem xstation ale pojawia sie blad i nie chce sie uruchomic :p

O ile się orientuję to w XTB można mieć maksymalnie 4 konta dowolnego typu. Czyli na przykład, po jednym koncie z każdego typu. Ja tak właśnie mam. Po jednym koncie z : z MT4 - Basic, Standard+, Pro oraz konto Standard na xStation.
Choć przyznaję się, że nie instalowałem jeszcze tej xStation i nie wiem jak wygląda :D
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Gerardooo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerardooo »

David, nie wiem ile kont można mieć ale poważnie sprawdź xStation. Zadzwoń do nich i zapytaj a mówię Ci tak bo kilka tygodni temu sam się przerzuciłem z MT4 na xStation i nie wiem jak przez tyle lat mogłem handlować na MT4. To jest niebo a ziemia i jest dużo szybsza platforma do tego. Uwierz mi ze warto :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Może szybkości bym nie przeceniał, bo pod tym względem MT4 nie wypada źle ale mimo kilku małych wad, xStation to naprawdę udany produkt.
Przygotowaliśmy recenzję tej platformy:
http://forexclub.pl/recenzja-platformy- ... ation-5-0/

Strzelam, że nie uruchamia Ci się przez jakieś "ale" co do przeglądarki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

grzegorzx7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegorzx7 »

A to ja jeszcze coś dopytam.
Czy funkcja pre-open (zlecenia oczekujące poza godzinami handlu) to tylko jest dostępna w xstation ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:Może szybkości bym nie przeceniał, bo pod tym względem MT4 nie wypada źle
Podczas rozmowy z opiekunem klienta z CMC, usłyszałem, że ich platforma jest rewelacyjna w porównaniu z przestarzałym MT4. Oczywiście zacząłem się śmiac do słuchawki wywołując lekką konsternację :lol:
raposo pisze: Strzelam, że nie uruchamia Ci się przez jakieś "ale" co do przeglądarki.
Czy platforma xStation jest platformą webową ? Sądziłem, że to platforma do instalacji (jako program).
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ