XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Jeśli to błąd w danych to rachunek nie był by wyzerowany, od tego są reklamacje, więc nie ***** głupot z tym XTB jak to cudowny brok a jaki to ECN zły, do adminów, sorki za słownictwo ale jak się czyta takie bzdury to szlak trafia, wyjadacze mają polewkę ale szkoda narybku.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Spokojnie, każdy wie że forextiger ma minimalną wiedzę. Dodaj go do czarnej listy i będziesz miał spokój...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Microbi pisze: jak się czyta takie bzdury to szlak trafia, wyjadacze mają polewkę ale szkoda narybku.
Zgadzam się z Twoim zdaniem, ale ... do licha , pisze się "szlag". Jeśli możesz to popraw, bo błąd wali po oczach. Jestem uczulony na błędy ortograficzne :)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

MarioDM pisze:
Microbi pisze: jak się czyta takie bzdury to szlak trafia, wyjadacze mają polewkę ale szkoda narybku.
Zgadzam się z Twoim zdaniem, ale ... do licha , pisze się "szlag". Jeśli możesz to popraw, bo błąd wali po oczach. Jestem uczulony na błędy ortograficzne :)

ja też jestem, ale urok pisania szybkiego, zauważyłem też po czasie :-) a na błędy też uwagę zwracam, aczkolwiek przy szybkim pisaniu zauważyłem u siebie trochę literówek i nie zawsze pamiętam przeczytać co napisałem przed wysłaniem :-)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Camaro69 pisze:A weszły komuś w ogóle te ceny po bad tickach ?
Ciekawe co by było jakby ktoś na tym zarobił :d
MT4 i na xStation https://wtc.xtb.com/BlazeServer/WebTrad ... lient.html mają ten sam serwer i tam problem występuje. Na https://wta.xtb.com/BlazeServer/WebTrad ... lient.html już nie i nigdy nie napotkałem tam błędnego datafeedu.
Obrazek
Microbi pisze:Jeśli to błąd w danych to rachunek nie był by wyzerowany, od tego są reklamacje, więc nie ***** głupot z tym XTB jak to cudowny brok a jaki to ECN zły, do adminów, sorki za słownictwo ale jak się czyta takie bzdury to szlak trafia, wyjadacze mają polewkę ale szkoda narybku.
Fakt faktem by się to stało, a w czasie rozpatrywania reklamacji mógłbyś przegapić okazję do zajęcia fajnej pozycji, gdyż na 90% trwała by dłużej jak 16H.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ziom_szybkiego_lopeza
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ziom_szybkiego_lopeza »

Dlatego przeniesiem sie wszyscy do xtb, najlepiej z polecenia forextigera i bedziemy mieli zajebiscie !
Obrazek

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

szahal pisze:Ludzie, trochę spóźniona odpowiedź, ale minimalne SL i TP na eurusd wynosi 50 pips, a to z tego względu, że brok jakiś czas temu wprowadził piątą cyfrę w kwotowaniu. To tyle co 5 pipsów przy czterech cyfrach. Jeżeli ktoś ustawia mniejszy SL to mu gratuluję :)
Przy zmiennym spreadzie na wtc, jest mniejszy odstęp min. S/L. Bodajże najmniejsza możliwa jednostka dla danej waluty, czyli "bez ograniczeń". Czy to plus to jest dyskusyjne, bo wygodniej jest stawiać S/L które mają swój optymalny zakres z automatu, bez wpisywania ręcznego.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

a kto Ci każe ustawiać SL ręcznie ? Definiujesz w skrypcie , EA i stawia Ci na tyle ile chcesz, przy zmianie szybko przestawiasz linie na wykresie i po sprawie.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Microbi pisze:a kto Ci każe ustawiać SL ręcznie ? Definiujesz w skrypcie , EA i stawia Ci na tyle ile chcesz, przy zmianie szybko przestawiasz linie na wykresie i po sprawie.
http://forex-nawigator.biz/forum/ea-nie ... ml#p449115
Nie każdy musi działać na MT4.

A automatu to niedosłownie, chodziło o klik + Enter.
Linie są do przestawiania na xStation, ale jednak to w sytuacjach stresowych lepiej się sprawdza.

http://www.xtb.pl/nowosci-w-xtb/zmiana- ... 017,132500
To jest WTC, na WTA tylko konta Real działają i możliwe, iż niedługo wyłączą.
Na WTC nie ma Platyny i się niektóre instrumenty dublują: jeden jest z WTA,  drugi kończy się na "." - WTC/import MT4.
Jak wszystko się sprowadzi do 1 serwera to pewnie opóźnienia będą większe.
Kryzys chyba oszczędzają...
subsilver2 趋势线

andrzejek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: andrzejek »

Witam

jak to możliwe, że mając stały spread na xtb (1.4 pipsa na eurusd) dziś po 20 miałem 8 p?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ