Zychster pisze:Hmm, tak też strzelałem że powinno się w ten sposób udać ale u mnie to nie działa. Nie wiem czemu. Może coś wyłąćzyłem przez przypadek, a może nie włączyłem czegoś?
Cierpliwie zaczekaj aż się pojawi nie ruszając myszką.
Zychster pisze:Hmm, tak też strzelałem że powinno się w ten sposób udać ale u mnie to nie działa. Nie wiem czemu. Może coś wyłąćzyłem przez przypadek, a może nie włączyłem czegoś?
Min. S/L / T/P dla zleceń oczekujących wynosi 5pipsów od ceny kupna/sprzedaży.Zychster pisze:Czasem próbuje z pomocą ich oprogramowania otworzyć jakąś pozycję, która według wszelkich prawideł powinna normalnie zostać otwarta (znaczy się raczej ustawić pozycję oczekującą) ale z jakiegoś powodu oprogramowanie XTB informuje mnie o tym, że ustawiłem zły SL/TP. Nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Być może ustawiam za mały stop loss, być może jeszcze jakieś inne warunki nie są spełnione. Prawdę powiedziawszy nie wiem, gdyż nie mogę nigdzie na stronie ani w oprogramowaniu znaleźć informacji o minimalnych SL itd. Jedyna informacja to taka, że mogę ustawić zlecenie oczekujące 50 lub więcej pipsów od ceny rynkowej. Co swoją drogą wydaje mi się kompletnie bez sensu. Nie mam dużego doświadczenia, uczę się jak do tej pory, ale wydaje mi się, ze 50 pipsów to dosyć spora świeca (na H1 np).
To samo w zasadzie mam z innymi brokerami. Zalozylem sobie konto demo na BOSSA i też szukam żeby dowiedzieć się jakie są minimalne SL dla tego brokera i nie mam pojecia gdzie tego szukać.
ctrl +DZychster pisze:Dzieki wielkie.
Widzę że też tam bezpośrednio widać jaki jest spread. A jeszcze w takim razie mam inne pytania, może będziesz wiedział.
Gdzie wyświetlić jaki jest aktualny spread na symbolu?
Jak wyświetlić min, max, open i close wybranego slupka? Do tej pory zawsze sobie ustawiałem linie na knocie/korpusie ale podejrzewam, ze da się to po prostu wyświetlić.
Jasne. Zajebycza.ForexTig3r pisze:
Ostatnio przetestowałem sobie zmienny spread na XTB i o dziwo czasem nawet jest 0,0.
Oferta bycza jakby nie patrzeć.
50 pipsów ? To jakaś masakra ! Dłuuugo trzeba by szukać gorszej oferty. I nie wiem czy by się to udało.ForexTig3r pisze: Zlecenia oczekujące możesz ustawiać w określonym odstępie od ceny minimalnej.
I tak dla EURUSD jest to teoretycznie 50 pipsów, ale to jest tak dla zabezpieczenia się brokera, często różnica ta wynosi dużo mniej.
Nie będę sprawdzać bo oferta jest raczej tragiczna. W GO4X mam bez łaski 1 pips spreadu (stały spread) i odstęp do zleceń oczekujących na Eur/Usd 5 pipsów.ForexTig3r pisze:@MarioDM Normalnie masz odstęp 10 pipsów.
Sam możesz sprawdzić sobie zmienny spread, rzadko bo rzadko, ale jest, średnia jest w granicach 0,8 pipsa.
Po pierwsze to Microbi wspomniał, iż ForexTig3r dostaje dolę od XTB, a po drugie ... niestety nic nie dostaję od TMS.Noob pisze: ale jeżeli ktoś ma na tym forum prowizję od kogoś to raczej Mario_DM. To ciągłe pisanie o TMS jest po prostu śmieszne.