XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Nie ma reguły ten dobry, ten zły, trzeba broka dobrać sobie pod swoją strategię.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Microbi pisze:Nie ma reguły ten dobry, ten zły, trzeba broka dobrać sobie pod swoją strategię.
Niby tak, ale to nie trwa dzień czy dwa, broków jest sporo, dobre przetestowanie 10 zajęło by co najmniej rok.
Skoro napisałeś, iż Dukascopy jest drogi, ale wśród tych najtańszych to podaj jakieś przykłady tych tanich wyżej nie wymienionych.

Alpari jest godny uwagi, powinniście zamieścić i przykleić wątek z nim.
http://www.alpari.co.uk/en/trading-accounts/ecn.html
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
szahal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szahal »

ForexTig3r powiedz czy często robisz wypłaty w XTB? Zwracają bez problemów? Masz więcej wypłat niż wpłat? Ta kwestia mnie interesuje najbardziej. Czy nie zrobili nigdy problemów, jak to się czasami czyta, przy wypłacie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

To co zamknięte wypłacą na ogół, czytało się tu na forum jak XTB korygował zamknięte pozycje :-) Bardziej martwiłbym się zamknięciem czy otwarciem po takiej cenie jak chcesz, oczywiście jak nie będziesz ich doił to przeszkadzać nie będą, ale jak zrobisz sobie kilkadziesiąt dobrych % bardzo szybko i tak ze dwa trzy razy plus kilka wypłat to wtedy będziesz miał odpowiedź na temat broka.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

W XTB nie ma najmniejszych problemów przy wpłatach i wypłatach gotówki.
System wpłat jest oparty na przelewach Expresowych spółki Blue Madia S.A., XTB ma podpisaną indywidualną umowę z pośrednikiem.
:arrow: Limit na jednorazową wielkość wpłaty środków wynosi 20tys. zł, nie umiem powiedzieć dokładnie, czy jest jakiś limit odnośnie liczby takich przelewów, lecz można wykonać co najmniej kilka takich przelewów Ekspresowych na zasilenie konta w ciągu jednego dnia.
:arrow: Nie ma limitu co do wielkości wypłaty środków.

Opłaty:
W XTB nie ma opłat za wpłaty, czy wypłaty gotówki.
Z wyłączeniem wypłaty gotówki poniżej 500zł pobierana jest opłata w wysokości 50zł.

Z praktyki potwierdzam niezawodność działania systemu. Max. czas księgowania to 15-20minut, jednak zazwyczaj trwa to mniej niż 5 minut.

Mogą się pojawić jakieś problemy tylko wówczas kiedy zlecisz samodzielnie przelew z banku (obojętnie, czy Ekspressowy, czy normalny) na swój rachunek w XTB. W takim wypadku może się zdarzyć, iż środki się nie zaksięgują dopóty nie skontaktujesz się z działem dealing-u XTB, lub mogą one pojawić się później.

Dlatego wszelkie takie operacje najlepiej dokonywać jest bezpośrednio z Pokoju Inwestora.

Microbi
W wypowiedzi wygląda jakby dało się wypłacać środki posiadając pozycje otwarte.
:arrow: Co znaczy "korygował zamknięte pozycje?
:arrow: S/L i T/P zawsze i bez wyjątku są bardzo dokładnie zamykane. Nie ma możliwości, iż cena zamknięcia lub otwarcia w historii będzie inna niż ustawiona.

-- Dodano: 27 wrz 2012, 19:59 --

Czy ktoś korzysta z XTB i ma ostatnio kłopoty z połączeniami w MT4, xStation?
Nie chodzi i to iż mi rozłącza tylko w ogóle nie mogę się połączyć na MT4 Demo i Real oraz na nowych kontach Demo xStation.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zychster
Bywalec
Bywalec

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: Zychster »

Czasem próbuje z pomocą ich oprogramowania otworzyć jakąś pozycję, która według wszelkich prawideł powinna normalnie zostać otwarta (znaczy się raczej ustawić pozycję oczekującą) ale z jakiegoś powodu oprogramowanie XTB informuje mnie o tym, że ustawiłem zły SL/TP. Nie mam pojęcia co z tym zrobić.

Być może ustawiam za mały stop loss, być może jeszcze jakieś inne warunki nie są spełnione. Prawdę powiedziawszy nie wiem, gdyż nie mogę nigdzie na stronie ani w oprogramowaniu znaleźć informacji o minimalnych SL itd. Jedyna informacja to taka, że mogę ustawić zlecenie oczekujące 50 lub więcej pipsów od ceny rynkowej. Co swoją drogą wydaje mi się kompletnie bez sensu. Nie mam dużego doświadczenia, uczę się jak do tej pory, ale wydaje mi się, ze 50 pipsów to dosyć spora świeca (na H1 np).

To samo w zasadzie mam z innymi brokerami. Zalozylem sobie konto demo na BOSSA i też szukam żeby dowiedzieć się jakie są minimalne SL dla tego brokera i nie mam pojecia gdzie tego szukać.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

W MT4 wybierz Symulator Strategii -> Wybierz interesujący Cię symbol -> Właściwości Symbolu i masz minimalny poziom zlecenia stop.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Zychster
Bywalec
Bywalec

Dzieki wielkie.

Widzę że też tam bezpośrednio widać jaki jest spread. A jeszcze w takim razie mam inne pytania, może będziesz wiedział.

Gdzie wyświetlić jaki jest aktualny spread na symbolu?
Jak wyświetlić min, max, open i close wybranego slupka? Do tej pory zawsze sobie ustawiałem linie na knocie/korpusie ale podejrzewam, ze da się to po prostu wyświetlić.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Zychster pisze:Dzieki wielkie.

Widzę że też tam bezpośrednio widać jaki jest spread. A jeszcze w takim razie mam inne pytania, może będziesz wiedział.

Gdzie wyświetlić jaki jest aktualny spread na symbolu?
Jak wyświetlić min, max, open i close wybranego slupka? Do tej pory zawsze sobie ustawiałem linie na knocie/korpusie ale podejrzewam, ze da się to po prostu wyświetlić.

Hmm po prostu najedź na świecę i Ci się wyświetli po chwili. Najłatwiej jeśli kursor jest wtedy po naciśnięciu środkowego przycisku myszki (scrolla)

Obrazek
image ru
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Zychster
Bywalec
Bywalec

Hmm, tak też strzelałem że powinno się w ten sposób udać ale u mnie to nie działa. Nie wiem czemu. Może coś wyłąćzyłem przez przypadek, a może nie włączyłem czegoś?

ODPOWIEDZ