XTB Forex Race 2010 - konkurs o Merca

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

heh, no bede normalnie kwiczal jak jakis random w przeciagu jednego dnia zrobi tysiace procent i przebije sie na pierwsza pozycje :lol: . Btw nie wiem czy zauwazyliscie ale w rankingu kobiet z piatku 23/niedziele 23 juz wybila sie jakas fiboela ktora w piatek o 23 nie miala nawet 260%, a teraz jest juz na pierwszej lokacie i posiada 4k % :shock: . Czyzby otworzyli specjalna kategorie dla kobiet bo mieli kogos chetnego na taki zegarek :twisted: ? Ja juz tam szans na pierwsza lokate raczej nie mam, ale ty Green! Masz to wygrac :P . Tobie Kiwi tez zycze wszystkiego najlepszego - grajcie tak aby xtb nawet jak chcialo robic jakies walki nie mialo jakich pozycji dopisac komus aby was przegonil :twisted:

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

nash pisze:heh, no bede normalnie kwiczal jak jakis random w przeciagu jednego dnia zrobi tysiace procent i przebije sie na pierwsza pozycje :lol: . Btw nie wiem czy zauwazyliscie ale w rankingu kobiet z piatku 23/niedziele 23 juz wybila sie jakas fiboela ktora w piatek o 23 nie miala nawet 260%, a teraz jest juz na pierwszej lokacie i posiada 4k % :shock: . Czyzby otworzyli specjalna kategorie dla kobiet bo mieli kogos chetnego na taki zegarek :twisted: ? Ja juz tam szans na pierwsza lokate raczej nie mam, ale ty Green! Masz to wygrac :P . Tobie Kiwi tez zycze wszystkiego najlepszego - grajcie tak aby xtb nawet jak chcialo robic jakies walki nie mialo jakich pozycji dopisac komus aby was przegonil :twisted:

Jak będą robić wałki to szans nie ma żadnych - no prócz prokuratora. Wystarczy przecież 2,3 małe badticki, albo jeden dobry i wygra ten kto ma wygrać....
A z fiboelą to interesująca sprawa - czyżby też "złapała" tego samego bad ticka?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Czyzby jednak mialo znow sie odbyc z walkami...? :(
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

Green7 masz 26 000% i się boisz? Drugi ma dopiero 8000%. Przewaga jest chyba nie do nadrobienia.
A swoja drogą, w pierwszym konkursie parę lat temu byłam druga :), ale wtedy była wałka. Teraz jest wszystko chyba uczciwie. Jak dla mnie taki skok w jeden dzień jest nieprawdopodobny, ale w 3 tyg 26000% też równie nieprawdopodobny.
Ogólnie dowodem, że xtb nie robi wałek jest to, że co roku wygrywa osoba która o fx nie ma zielonego pojęcia i słowem się nie odzywa, bo są to koledzy ciotki czy wujki grających. Wiadomo, nikt nie gra jednym kontem. Wydaje mi się, że jakby xtb robiło wałki to wygrany choć coś by powiedział, a nie stał czerwony jak burak na scenie.
Poza tym na edku była luka 200 pipsów. a od 23:00 do 01:00 też w dwie godziny można było coś przyciąć. W zasadzie jak udało mu się dwa razy w ciągu 2h podwoic kasę to jest to mozliwe.

Dodano po 3 minutach:

A prokurator nie ma tu nic do rzeczy. Ja przy pierwszym konkursie dostałam do zrozumienia, że wszelkie spory związane z konkursem rozstrzyga tylko xtb.

Kiwi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwi »

weronika pisze:Ogólnie dowodem, że xtb nie robi wałek jest to, że co roku wygrywa osoba która o fx nie ma zielonego pojęcia
no wiesz co ..... , nie obrażaj Greena .........
ten człowiek - chociaż nie znam go osobiście, ma taką wiedzę o forexie programowaniu, systemach, strategiach, AT , że najwięksi GURU mogliby się od niego wiele wiele uczyć. Zobacz, że tu na forum na "tylko" 23 pochwały.....
Poczytaj jego posty, zadaj sobie trochę trudu. Kto jak kto ale Green jak mało kto zasłużył na tą wygraną.

Ja walczę z Nim i rywalizuje bo taka jest idea konkursu, jak napisałem będę GO ścigał aż do piątku do 17.00 , ale myślę że przegrać z takim zawodnikiem to zaszczyt.

A w temacie tego bad ticka eur/chf. Kiedy on sie pojawił o 23:36 miałem akurat otwarty ten wykres i na rachunku prawie 700 tyś wolnej kasy .
Mogłem otworzyć za to 58 lotów EUR/CHF i na każdym " zarobić " 20 figur. w 30 minut ( 2000 pips ) w sumie profit byłby ok 3,3 mln a wtedy stan mojego rachunku konkursowego po tej transakcji były ok 4 mln.

Tylko powiedz mi jak ja bym po takiej zagrywce spojrzał w oczy na finale XTFR Greenowi i innym graczom ..... co bym im powiedział ......
Pozdrawiam.

Dodano po 13 minutach:
weronika pisze:Wiadomo, nikt nie gra jednym kontem
Ja przyznaje się bez bicia - gram tylko na jednym rachunku

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

A, sory, nie wiedziałam, że Green wygrywał w zeszłych latach, bo o wygranych w zeszłych latach pisałam, więc jeśli poczuł się obrażony to przepraszam. Tak czy owak te osoby nie miały pojęcia o fx. A w tym roku, to ok, wygra w końcu wymiatacz. Wiadomo, że w zeszłych latach grał ktoś kto wiedział o co chodzi, ale konto na wujka czy ciocię było, w czym nie widzę nic złego.

PanPiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PanPiotr »

Gorzej jak by później wujek merca nie chciał oddać... :D

Kiwi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwi »

weronika pisze:A, sory, nie wiedziałam, że Green wygrywał w zeszłych latach, bo o wygranych w zeszłych latach pisałam
Ja też tego nie wiem. Wiem że jest w tej edycji na najlepszej drodze żeby wygrać i że wcale nie jest " greeen" (zielony) w temacie forexu.

nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

nah nah nah, Green raczej nie wygral jeszcze zadnego konkursu bo nie ma rangi forex guru :lol: . Anyway, jak narazie klasyfikacja ladnie sie prezentuje, 3 z 5 finalistow (tj. ci ktorzy jakies tam nagrody otrzymuja) jest userami tego forum :D . A jak jeszcze uda mi sie wbic na 3 lokate!!!, to juz w ogole - pierwsza trójka z forex nawigatora :wink:

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Kiwi pisze:A w temacie tego bad ticka eur/chf. Kiedy on sie pojawił o 23:36 miałem akurat otwarty ten wykres i na rachunku prawie 700 tyś wolnej kasy .
Mogłem otworzyć za to 58 lotów EUR/CHF i na każdym " zarobić " 20 figur. w 30 minut ( 2000 pips ) w sumie profit byłby ok 3,3 mln a wtedy stan mojego rachunku konkursowego po tej transakcji były ok 4 mln.

Tylko powiedz mi jak ja bym po takiej zagrywce spojrzał w oczy na finale XTFR Greenowi i innym graczom ..... co bym im powiedział ......
Pozdrawiam.

Powiedziałbyś, że miałeś szczęście lookając akurat wtedy na ten wykres :)

TommGan jednak znikł - ktoś wie czemu? Korekta badticka czy nie trafiona inwestycja ?
weronika pisze:Ogólnie dowodem, że xtb nie robi wałek jest to, że co roku wygrywa osoba która o fx nie ma zielonego pojęcia i słowem się nie odzywa, bo są to koledzy ciotki czy wujki grających. Wiadomo, nikt nie gra jednym kontem. Wydaje mi się, że jakby xtb robiło wałki to wygrany choć coś by powiedział, a nie stał czerwony jak burak na scenie.
Poza tym na edku była luka 200 pipsów. a od 23:00 do 01:00 też w dwie godziny można było coś przyciąć. W zasadzie jak udało mu się dwa razy w ciągu 2h podwoic kasę to jest to mozliwe.
weronika pisze:A, sory, nie wiedziałam, że Green wygrywał w zeszłych latach, bo o wygranych w zeszłych latach pisałam, więc jeśli poczuł się obrażony to przepraszam.
Nie obrażam się - bo w zeszłych latach nie grałem :) Ale rozumiem o czym mówisz. Kilka kont znacznie może pomóc w wygranej - wiadomo jak.
Mnie osobiście zdziwił taki badtick "z nikąd" na płaskim rynku i zdaje się że tylko na demo. Niby wszystko może się zdarzyć coby nie ....
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ