XTB Forex Race 2010 - konkurs o Merca

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

Kiwi pisze:Czy to znaczy, że możesz otwierać trejdy na 200 lotów??
Wszystko zalezy od pary walutowej na ktorej chcesz otworzyc transakcje - na eur/aud maksimum moge otworzyc 10lotow, tak wiec jak chce wejsc za calosc to musze otworzyc 5 transakcji po 10lot :lol: . I nie wiem od czego to zalezy :roll:

Swoja droga, z obecnej 5 kojarze wlasnie kiwiego i lucky, ksgfan chyba wyleci jak tylko zacznie tradowac :P . Btw. kojarzycie kolesia o nicku cracker co w jeden dzien wbil sie na pierwsza pozycje z 17k%? Mowilem ze szybko straci cale siano :lol: ? Juz ma 1k% :lol:

Anyway zapowiada sie ciekawy tydzien :wink:
green7 pisze:Skoro będziesz gonił to ja będę uciekał ... Wiem co mogłoby Ci pomóc - ale nie powiem
:cry:
TOMGANN pisze:jak podwoje to 6 razy to będę miał wtedy 4 000 000 czyli 39 000 % chyba.
Jak zrobisz 600% to bedziesz mial cos kolo 400000, tak wiec z tych 400000 bedziesz musial pozniej zrobic jeszcze 1000% i wtedy wbijasz sie na pierwsa pozycje :D , ale powodzenia :)
Ostatnio zmieniony 08 maja 2010, 18:56 przez nash, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

TOMGANN pisze: jak podwoje to 6 razy to będę miał wtedy 4 000 000 czyli 39 000 % chyba.
ładnie brzmi ale jak sobie to wyliczysz inaczej czyli 2 do 6 potęgi to będzie brzmieć to w ten sposób że musisz pomnożyć swój aktualny kapitał 64-krotnie a to już lepiej odzwierciedla sposób trudności 8)

Przykład dla twojego podejścia. Postaw sobie grosza na pierwszym polu na szachownicy i podwajaj aż dojdziesz do ostatniego pola. Niby jeden grosz a profit.... :D
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

Swoja droga Green patrzac na twoj rachunek rzeczywisty - 3000%, to wiesz... :roll: , jesli to jest 3000% z salda poczatkowego 100 000 to moze chcialbys komus odstapic glowna wygrana :D ? Mam jedna osobe na oku komu taki samochodzik by sie spodobal ale nie bede publicznie wymienial jej nicku :lol:

Kiwi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwi »

green7 pisze:Wiele to nie pokazałeś Smile Ale zakładam, że to Ty bo po co miałbyś kłamać Smile
No ale coś pokazałem :) , jak chcesz to na PRV mogę podesłać mój nr.
green7 pisze:Mniemam, że wiesz co to margin, i lewar. Od tego zależy jaką pozycję możesz otworzyć ....
Mniemasz całkiem słusznie, wiem co to lewar i margin.
Tylko wg tabeli jak masz na www.xtb.pl powyżej 1mln zabezpieczenie to 9.09% ( dla walut ). Dla 100 lotów EUR/USD wynosi 4150 pln x 100 x 9,09 % i wychodzi .........ok 3,75 mln
Jak otwierasz pozycje na najmniej margino-żernych crossach czyli NZD/xxx to pobiera ok 72 procent tego co powyżej czyli 3,75mln x 0,72 = 2,7 mln
Jestem zaskoczony, że mogłeś tak duże transakcje otwierać ....
green7 pisze:Gratulacje dotychczasowego wyniku, pełen szacun.
Gratulacje i szacun odwzajemniam w 100 procentach.
green7 pisze:Skoro będziesz gonił to ja będę uciekał ... Wiem co mogłoby Ci pomóc - ale nie powiem
Chciałem tylko lekką presję wywołać. :D Może jak się spotkamy na finale to powiesz :D
Pozdrawiam.

TOMGANN
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: TOMGANN »

No mi bardziej chodzi o to że rzucając monetą trzeba trafić 6 razy z rzędu reszke.
Przy założeniu, że gramy na takim rynku, na którym nie trudno na ruch który da podwojenie kapitału przy jednym wejściu.
Mam pomysł, zbierzmy się w 64 osoby z kontem około 60 000 zł, umówmy się jak gramy, tzn połowa sell a druga połowa long, to ostatni zostanie z kwotą 3 800 000 zł. No chyba wygra. Sprzeda się merca, hm, no niedobrze zostanie raptem tylko po 4000 tys na głowe, to chyba nie warte świeczki.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

4k piechotą nie chodzi ale musisz w założeniu dodać że te ruchy muszą być właśnie na tyle trendowe by mogły przynieść profit w postaci podwojenia kapitału. A przez okres trwania konkursu nie raz nam się konsolka trafi. Dodatkowo jak ustalisz moment wyjść i wejść.

Jeżeli nie masz holy graila to nie ma czego szukac w grze zespołowej a jeżeli masz to on Ci wystarczy :D
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

@Kiwi: bierzesz złą kolumnę tabelki jeśli chodzi o lewar: no chyba że grasz na towarach indexach.

A teraz zagadka z rankingu o godzinie 01:00 .... drugie miejsce: nowy zawodnik TOMGANN.
Ładny wynik - 900 000.
Biorąc pod uwagę, że nie było go w pierwszej 20tce rankingu z 23.00 to musiał zakończyć poprzedni tydzień z wynikiem mniej niż 114 tys.

Kurde chętnie dowiem się jak on to zrobił - gdzież on aż taką lukę trafił - ma ktoś pomysł ?

Dla ustalenia uwagi: jeśli grałby np. na EURUSD i otworzył 40 lotów to luka na musiałaby wynieść ponad 600 pips dla takiego skoku depo ..... No chyba, że mam kłopoty z liczeniem .... I patrzeniem bo, luki były i owszem ale po ~ 100 pipsów ....
Green
Obrazek
Obrazek

Kiwi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kiwi »

green7 pisze:gdzież on aż taką lukę trafił - ma ktoś pomysł ?
Hej
A ja już wiem :) - choc nie mam jeszcze potwierdzenia.
Sprawdź Bad Tick na Eur/chf 1.2130
TommGann miał 60 tyś. zagrał coś koło 15 lotów ugrał 840 tyś ( ok 2000 - 2100
pips po ok 430 pln za pips. nie wiem gdzie zamknał trejda ) spodziewam się, że jednak będzie to skorygowane.....

Dodano po 57 minutach:
green7 pisze:@Kiwi: bierzesz złą kolumnę tabelki jeśli chodzi o lewar: no chyba że grasz na towarach indexach.
Masz racje, spojrzałem w złą kolumne tabelki zabezpieczenie wynosi 9.09 % dla towarów i indexów. No to rzeczywiście mogłeś otwierac tak duże trejdy. zwracam honor ;)

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

ja od początku gry awansowałem o prawie 4000 miejsc;p w tej chwili jestem na 890 miejscu ze stopą zwrotu 0,3%:P imponujący wynik, pewnie wszyscy zachodzą w głowę: jak on to zrobił?, czyżby był w posiadaniu osławionego świętego graala?, odpowiedź jest bardzo prosta, kluczem do tak spektakularnego wyniku była gra na 0,1 lota a później jej całkowity brak:P
jeśli chodzi o zwycięstwo w konkursie to nie skreślałbym pozostałych graczy, wystarczy spojrzeć na dzienne stopy zwrotu, które zaczynają dochodzić do 2k%,
Obrazek

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Kiwi pisze:Sprawdź Bad Tick na Eur/chf 1.2130
TommGann miał 60 tyś. zagrał coś koło 15 lotów ugrał 840 tyś ( ok 2000 - 2100
pips po ok 430 pln za pips. nie wiem gdzie zamknał trejda ) spodziewam się, że jednak będzie to skorygowane.....
Racja - widzę.
Interesująca sprawa bo na koncie real tego badticka nie ma - może został skorygowany... Miał ktoś czynny terminal w realu w nocy otwarty na EURCHF (o 23.30) ? Bo jak tak to badtick powinien tam się zapisać ... ciekawe czy był również w realu ....
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ