XTB Forex Race 2010 - konkurs o Merca
Po wczorajszych wieczornych "akcjach" i "zawirowaniach" poszedłem spać i nie wiem co się działo w nocy.
A rano wszystko wygląda tak jakby nic się nie działo. Ranking został przywrócony, mój rachunek działa normalnie ( 11.05.2010 g. 9.30) zlecenia wchodzą , zapytanie o cenę działa, zauważyłem tylko jedną kosmetyczną zmianę - max wolumen który można wybrać to 50 lotów....
Nie ułatwiają mi jednak organizatorzy pościgu za liderem.....
W tym sezonie byłem na nartach tu : http://www.skiamade.com/pl/
i tu : http://www.skikubinskahola.sk/pl/
też chętnie wymienię opinie.
No i mamy ranking z g.11.00
Nash trzymam kciuki !! Dołączaj do grupy pościgowej. Będziemy razem gonić Greena !!
Ps. Dziś to jakoś wogóle nie mam pomysłu na rynek.. ciśnienie niskie jakies czy co ...??
A rano wszystko wygląda tak jakby nic się nie działo. Ranking został przywrócony, mój rachunek działa normalnie ( 11.05.2010 g. 9.30) zlecenia wchodzą , zapytanie o cenę działa, zauważyłem tylko jedną kosmetyczną zmianę - max wolumen który można wybrać to 50 lotów....
Nie ułatwiają mi jednak organizatorzy pościgu za liderem.....
Jak mogę dodać w temacie nart swoje 3 grosze.green7 pisze:Chętnie. I opowiesz mi gdzie to na nartach byłaś - chętnie skorzystam z poleconych tras Smile
W tym sezonie byłem na nartach tu : http://www.skiamade.com/pl/
i tu : http://www.skikubinskahola.sk/pl/
też chętnie wymienię opinie.
No i mamy ranking z g.11.00
Nash trzymam kciuki !! Dołączaj do grupy pościgowej. Będziemy razem gonić Greena !!
Ps. Dziś to jakoś wogóle nie mam pomysłu na rynek.. ciśnienie niskie jakies czy co ...??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak to mozliwe ze niedorajda w ogole zaczela cos zyskiwac
.
Btw Kiwi, jeśli wszystko pojdzie z moimi wczesniejszymi zalozeniami, a akurat na poczatku tygodnia wzialbys do siebie moja wypowiedz kilka stron wczesniej w tym temacie to greena moglbys spokojnie przegonic ;p. Jesli para walutowa na ktorej zawieralem wszystkie moje transakcje dojdzie tam gdzie mam nadzieje ze dojdzie, to zyskuje 300% od poczatku tego tygodnia. 300pipsow juz wskoczylo, teraz czekam na pozostale 50-100. Pozniej gra na korekcie i kolejne 200-300% moze wczkoczyc. Tyle ze przy juz maksymalnie sprzyjajacych wiatrach maximum ktore bede mogl wyciagnac to jakies 30000%, co i tak nie wystarczyloby zapewne aby przebic greena
.
Dla porownania na poczatku tygodnia ja mialem 2700%, ty 8000%
Jest jeszcze taka szansa ze wyzeruje konto, ale jesli mialby istniec choc cien nadziei ze uda mi sie przegonic Greena...

Btw Kiwi, jeśli wszystko pojdzie z moimi wczesniejszymi zalozeniami, a akurat na poczatku tygodnia wzialbys do siebie moja wypowiedz kilka stron wczesniej w tym temacie to greena moglbys spokojnie przegonic ;p. Jesli para walutowa na ktorej zawieralem wszystkie moje transakcje dojdzie tam gdzie mam nadzieje ze dojdzie, to zyskuje 300% od poczatku tego tygodnia. 300pipsow juz wskoczylo, teraz czekam na pozostale 50-100. Pozniej gra na korekcie i kolejne 200-300% moze wczkoczyc. Tyle ze przy juz maksymalnie sprzyjajacych wiatrach maximum ktore bede mogl wyciagnac to jakies 30000%, co i tak nie wystarczyloby zapewne aby przebic greena

Dla porownania na poczatku tygodnia ja mialem 2700%, ty 8000%

Jest jeszcze taka szansa ze wyzeruje konto, ale jesli mialby istniec choc cien nadziei ze uda mi sie przegonic Greena...

EUR/AUD ??nash pisze:para walutowa na ktorej zawieralem wszystkie moje transakcje
Ja zrobiłem 209 trejdów do teraz i żadnego na tej parze.
Mam inne spojrzenie na rynek choć przyznaję, że ta para " chodzi jak z książki" idealna na long term: od 12 mieś idealny stabilny równy trend ..... no i u niektórych broków niezły swap na +
Trzeba przyznac ze nie jest to zbyt popularna para - ale tak jak piszesz powyzej - idealny trend spadkowy przez caly rok.
Na shorcie przy 10lotach swap 112.8zl/dzien, na longu -~400zl
.
Aby utrzymać się dolnej lini wsparcia odbicie powinno nastapic wedle moich obliczen przy ~1.410, czyli dokladnie teraz - i tu tez zamykam pozycje na koncie real. Natomiast na koncie konkursowym zostawiam pozycje do 1.400 liczac na poglebienie dna z poprzedniego tygodnia. Jesli to nastapi bedzie to rowniez idealne wybicie na longa - jakies 300+pipsow w gore, ktore do konca tygodnia powinno zostac osiagniete. W przeciwnym wypadku albo odbicie nastapi teraz albo do konca tygodnia wystepowac bedzie okres stagnacji
Na shorcie przy 10lotach swap 112.8zl/dzien, na longu -~400zl

Aby utrzymać się dolnej lini wsparcia odbicie powinno nastapic wedle moich obliczen przy ~1.410, czyli dokladnie teraz - i tu tez zamykam pozycje na koncie real. Natomiast na koncie konkursowym zostawiam pozycje do 1.400 liczac na poglebienie dna z poprzedniego tygodnia. Jesli to nastapi bedzie to rowniez idealne wybicie na longa - jakies 300+pipsow w gore, ktore do konca tygodnia powinno zostac osiagniete. W przeciwnym wypadku albo odbicie nastapi teraz albo do konca tygodnia wystepowac bedzie okres stagnacji

Pamietaj że konkurs kończy sie za trzy dni - to pogłebienie dna może nastąpić np za 5-6-7 dni wtedy już bedzie po konkursie. ale TY decydujesznash pisze:Natomiast na koncie konkursowym zostawiam pozycje do 1.400 liczac na poglebienie dna z poprzedniego tygodnia.

Inni brokerzy maja zdecydowanie lepszy swap short na EUR/AUD niż nasz organizator konkursu
Zwykle w ciagu tygodnia mozna bylo dokonac jednej transakcji short (tak od poniedzialku do srody) i od srody do piatku na longu - licze ze bedzie tak samo
. Na chwile obecna mam otwarte 100lot na short - dodatkowe 100 pipsow pozwoliloby sie wybic chyba nad poziom 10000% i tylko z tego poziomu jestem w stanie wyciagnac dodatkowe 300% na longu.
Wiem ze moglbym sprobowac zagrac na czyms innym ale musze to przyznac ze poprostu nie potrafie wyciagac profitu skrobiac po kilkanascie/kilkadziesiat pipsow
. Co niestety odbilo sie na moim koncie real
. To w czym czuje sie pewnie to sl wynoszacy kilkaset pipsow w miejscu ktorego przebicie oznaczaloby zmiane dlugoterminowego trendu. No i minimalna ilosc stresu z tym zwiazana
, otwieramy pozycje w poniedzialek, ustawiamy sl, tp i przez caly tydzien mamy gdzies co sie dzieje na rynku 

Wiem ze moglbym sprobowac zagrac na czyms innym ale musze to przyznac ze poprostu nie potrafie wyciagac profitu skrobiac po kilkanascie/kilkadziesiat pipsow