andrzej-sk pisze:kaktus3000 pisze:Pablo90 pisze:Wysyłacie swoje pieniądze do brokera, który jest stroną transakcji i dziwicie się, że są problemy. Bardzo sprytnie... Nie wydaje się Wam, że gdyby broker nie widział w tym dodatkowych możliwości zgarnięcia zysku to przeszedł by na model STP/ECN?

Nigdy bym nie skorzystał z brokera MM, gdyby nie fakt, że właśnie nie musiałem wpłacać własnych pieniędzy! Była promocja broker dał 130$ do dnia awarii miałem 390$. Czekam jeszcze kilka dni i wypłacam pieniądze. Uważam, że jest sporym przegięciem nie odpisanie na złożoną reklamację. Dziś mija już piaty dzień.
jak to mówią broker dał-- broker zabrał.
Przegięciem to jest Twoja roszczeniowa postawa. Jak piszesz nie włozyłeś ani grosza ale do reklamacji jesteś pierwszy. Broker natychmiast (jak piszę miał awarię) ma przystapić do odpisywania na maile w pierwszej kolejnosci takim strategicznym klientom jak Ty---którzy nie dali ani grosza.
Prawo reguluje kwestie reklamacji i o ile pamiętam, każda firma powinna wystawić numer przyjętego zgłoszenia oraz w ciągu 14 dni odpowiedzieć na reklamację lub poinformować o przedłużeniu terminy do 30 dni od przyjęcia zgłoszenia. W kolejce oczywiście mogę poczekać jednak strasznie nie lubię, gdy niema informacji o tym, że zgłoszenie zostało przyjęte. W mojej branży, gdy się nie poinformuje klienta o przyjętym zgłoszeniu oraz w terminie 14 dni nie odpisze, reklamacje uznaje się na korzyść klienta, reguluje to prawo telekomunikacyjne. Brak skutecznego dostarczenia informacji o rozpatrzonej reklamacji, również działa na korzyść klienta. Brak informacji od brokera powoduje, że nie posiadam potwierdzenia, że złożyłem jakąkolwiek reklamację, więc broker jest czysty, poza tym Twoje rozróżnianie klientów na tych z dużą kasą i korzystających z darmowych promocji raczej jest kiepskim pomysłem. Pamiętaj, że wcześniej czy później kilka leszczy z stada staje się grubymi rybami

Wiec broker powinien dbać o każdego klienta. Jednak jak przypuszczam model MM powoduje, że klienci zarabiający są niewygodni
andrzej-sk pisze:
Znalazł się nastepny inwestor, który chce się dorobić nie inwestując ani złotówki. Nie dla takich brokerzy robią promocję.
Ciekawe rzeczy piszesz! Właśnie ta promocja polegała na tym, że klient miał nic nie wpłacać i to co zarobi ma zacząć przynosić zysk brokerowi oraz nowemu klientowi.
Na inne konto wpłaciłem kapitał i dostałem 100% premii ale to była całkiem inna promocja!