MajorGC pisze:Niby tak, ale jezeli konczysz studia/kursy z wyroznieniem, a z tego co widze po znajomych polakach nie jest to wykajatkowo trudne, aczkolwiek nie mowie ze banalne, to masz szanse dostac stolek nawet w IB.
Wynagrodzenia w IB w UK (1 rok analityk) 2011/12
- NicDoStracenia
- Gaduła

Re: Wynagrodzenia w IB w UK (1 rok analityk) 2011/12
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers
- daromanchester
- Przyjaciel Forum

Ten "każdy kogo znam" to studiował w PL i za granicą na tym samym poziomie?
Licencjat tu i tam, magisterkę tu i tam? I na uczelniach podobnych a nie z jakiegoś zadupia w kraju?
Czy to po prostu jakaś subiektywna opinia.
Bo takich to ja nawet w PL się nasłuchałem kto na jakiej uczelni nie studiuje i że jego jest najlepsza.
Taka dziecinada, każdy chyba przez to za młodu przechodził
BTW w UK jest fajne to że jak się ma 21 lat to nie trzeba mieć matury żeby studiować
Jest się wtedy mature student.... dziwne obyczaje.
Więc jak ktoś zapomniał zrobić to może nadrobić....
Licencjat tu i tam, magisterkę tu i tam? I na uczelniach podobnych a nie z jakiegoś zadupia w kraju?
Bo takich to ja nawet w PL się nasłuchałem kto na jakiej uczelni nie studiuje i że jego jest najlepsza.
BTW w UK jest fajne to że jak się ma 21 lat to nie trzeba mieć matury żeby studiować
Jest się wtedy mature student.... dziwne obyczaje.
Więc jak ktoś zapomniał zrobić to może nadrobić....
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
- NicDoStracenia
- Gaduła

daromanchester pisze:Ten "każdy kogo znam" to studiował w PL i za granicą na tym samym poziomie?
Temat zostal zalozony informacyjnie, ludziom w Polsce ciezko dotrzec do rzetelnych informacji, a kazdy z tego forum na pewno marzy o trejdowaniu...tylko ,ze droga do profesjonalizmu nie wiedzie przez internetowe platformy dla planktonu, lecz przez drzwi IB, hedge fundy itp.
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers
@NicDoStracenia, można poprosić źródło prezentowanych przez Ciebie danych, chętnie poczytałbym coś więcej na ten temat.
- NicDoStracenia
- Gaduła

I co robi taki analityk? Możliwe że euro pójdzie dzisiaj w góre ale też istnieje możliwość że zleci w dół
?
- NicDoStracenia
- Gaduła

Kasia86 pisze:I co robi taki analityk? Możliwe że euro pójdzie dzisiaj w góre ale też istnieje możliwość że zleci w dół?
- daromanchester
- Przyjaciel Forum

Nie za bardzo rozumiem jak to ma się do tego co napisałem?Reprezentujesz postawe i opinie wyrazane na temat UK, z ktorymi w wiekszosci sie nie zgadzam.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
ty tam z uk ktory sie nie zgadzasz, przedwczoraj bylo tego duzo w darmowym evening standarcie na pierwszej stronie (ale ty to napewno wiesz), 10 osob z ulicy wzial goldman , kilka osob bangladeszu paru czarnych, i chyba dwoch angoli, ani jednego polaka chociaz wielka czcionka napisali, ze ten zaciag ma reprezentowac roznorodnosc kulturowa londynu
, skoro oni sie zalapali to chyba to nie jest takie wielkie halo, wielkie wyroznienie skonczyc studia w uk
) chyba chodzi ci o to, ze sa platne i taki cambridge czy oxford rzecywiscie nie kazdy moze skoncyc
- daromanchester
- Przyjaciel Forum

http://www.standard.co.uk/news/work/the ... 27926.html
Hehehe mnie to wygląda na edycję Mam talent by GS
Pewnie ich zamkną w pokojach z kamerami i zrobią z tego Big "Goldman" Brother.
W sumie nieduża cena za dobry PR dla tak podupadłego na reputacji banku.
Ja mam pytanie raczej czy w ogóle warto studiować takie kierunki.
IB czy HedgeFundy nie mają ostatnio najlepszej prasy a jak było widać przy początkach kryzysu to setki z nich wylądowało na bruku wręcz niektórzy spali na ławkach w parkach.
Jak populiści wymyślą jeszcze kilka podatków jak Tobina w trosce o dobro obywateli i (po)wolnego rynku to okaże się że produkowaliśmy rzesze bezrobotnych i trzeba będzie ich znowu za kasę społeczeństwa przekwalifikować na spawaczy, murarzy i inne wymierne oraz potrzebne zawody.
Hehehe mnie to wygląda na edycję Mam talent by GS
Pewnie ich zamkną w pokojach z kamerami i zrobią z tego Big "Goldman" Brother.
W sumie nieduża cena za dobry PR dla tak podupadłego na reputacji banku.
Ja mam pytanie raczej czy w ogóle warto studiować takie kierunki.
IB czy HedgeFundy nie mają ostatnio najlepszej prasy a jak było widać przy początkach kryzysu to setki z nich wylądowało na bruku wręcz niektórzy spali na ławkach w parkach.
Jak populiści wymyślą jeszcze kilka podatków jak Tobina w trosce o dobro obywateli i (po)wolnego rynku to okaże się że produkowaliśmy rzesze bezrobotnych i trzeba będzie ich znowu za kasę społeczeństwa przekwalifikować na spawaczy, murarzy i inne wymierne oraz potrzebne zawody.