Wynagrodzenia w IB w UK (1 rok analityk) 2011/12

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

Re: Wynagrodzenia w IB w UK (1 rok analityk) 2011/12

Nieprzeczytany post autor: NicDoStracenia »

MajorGC pisze:Niby tak, ale jezeli konczysz studia/kursy z wyroznieniem, a z tego co widze po znajomych polakach nie jest to wykajatkowo trudne, aczkolwiek nie mowie ze banalne, to masz szanse dostac stolek nawet w IB.
:shock: jeszcze nigdy nie spotkalem sie z taka opinia, wrecz przeciwnie-juz nie mowiac o wyroznieniu, do ktorego osiagniecia trzeba wlozyc ogrom pracy-kazdy kogo znam twierdzi, ze dopiero tu przekonal sie co to znaczy studiowac, takze banialuki pleciesz.
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ten "każdy kogo znam" to studiował w PL i za granicą na tym samym poziomie?
Licencjat tu i tam, magisterkę tu i tam? I na uczelniach podobnych a nie z jakiegoś zadupia w kraju?
Czy to po prostu jakaś subiektywna opinia.
Bo takich to ja nawet w PL się nasłuchałem kto na jakiej uczelni nie studiuje i że jego jest najlepsza.
Taka dziecinada, każdy chyba przez to za młodu przechodził ;)
BTW w UK jest fajne to że jak się ma 21 lat to nie trzeba mieć matury żeby studiować :D
Jest się wtedy mature student.... dziwne obyczaje.
Więc jak ktoś zapomniał zrobić to może nadrobić....
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:Ten "każdy kogo znam" to studiował w PL i za granicą na tym samym poziomie?
Licencjat tu i tam, magisterkę tu i tam? I na uczelniach podobnych a nie z jakiegoś zadupia w kraju?
Czy to po prostu jakaś subiektywna opinia.
Bo takich to ja nawet w PL się nasłuchałem kto na jakiej uczelni nie studiuje i że jego jest najlepsza.
Taka dziecinada, każdy chyba przez to za młodu przechodził ;)
:?: Reprezentujesz postawe i opinie wyrazane na temat UK, z ktorymi w wiekszosci sie nie zgadzam. Do tego to co wyzej napisales...wybacz, nie jestem Don Kichotem.

Temat zostal zalozony informacyjnie, ludziom w Polsce ciezko dotrzec do rzetelnych informacji, a kazdy z tego forum na pewno marzy o trejdowaniu...tylko ,ze droga do profesjonalizmu nie wiedzie przez internetowe platformy dla planktonu, lecz przez drzwi IB, hedge fundy itp.
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

@NicDoStracenia, można poprosić źródło prezentowanych przez Ciebie danych, chętnie poczytałbym coś więcej na ten temat.

Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

I co robi taki analityk? Możliwe że euro pójdzie dzisiaj w góre ale też istnieje możliwość że zleci w dół :D ?

Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

Kasia86 pisze:I co robi taki analityk? Możliwe że euro pójdzie dzisiaj w góre ale też istnieje możliwość że zleci w dół :D ?
:lol: nie no przestan, wypadaloby chociaz Black-Scholes'a umiec wyprowadzic i CAPM

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Reprezentujesz postawe i opinie wyrazane na temat UK, z ktorymi w wiekszosci sie nie zgadzam.
Nie za bardzo rozumiem jak to ma się do tego co napisałem?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

ty tam z uk ktory sie nie zgadzasz, przedwczoraj bylo tego duzo w darmowym evening standarcie na pierwszej stronie (ale ty to napewno wiesz), 10 osob z ulicy wzial goldman , kilka osob bangladeszu paru czarnych, i chyba dwoch angoli, ani jednego polaka chociaz wielka czcionka napisali, ze ten zaciag ma reprezentowac roznorodnosc kulturowa londynu ;), skoro oni sie zalapali to chyba to nie jest takie wielkie halo, wielkie wyroznienie skonczyc studia w uk :):) chyba chodzi ci o to, ze sa platne i taki cambridge czy oxford rzecywiscie nie kazdy moze skoncyc

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

http://www.standard.co.uk/news/work/the ... 27926.html
Hehehe mnie to wygląda na edycję Mam talent by GS ;)
Pewnie ich zamkną w pokojach z kamerami i zrobią z tego Big "Goldman" Brother.
W sumie nieduża cena za dobry PR dla tak podupadłego na reputacji banku.

Ja mam pytanie raczej czy w ogóle warto studiować takie kierunki.
IB czy HedgeFundy nie mają ostatnio najlepszej prasy a jak było widać przy początkach kryzysu to setki z nich wylądowało na bruku wręcz niektórzy spali na ławkach w parkach.
Jak populiści wymyślą jeszcze kilka podatków jak Tobina w trosce o dobro obywateli i (po)wolnego rynku to okaże się że produkowaliśmy rzesze bezrobotnych i trzeba będzie ich znowu za kasę społeczeństwa przekwalifikować na spawaczy, murarzy i inne wymierne oraz potrzebne zawody. :D

ODPOWIEDZ